محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران ميگويد کشورش ممکن است همکاری با بازرسان اتمی سازمان ملل متحد، و پيروی از پيمان موسوم به منع گسترش تسليحات اتمی را مورد تجديد نظر قرار دهد.
آقای احمدی نژاد اين نظر را امروز، پنجشنبه، به فاصله يک روز پس از آن ابراز کرد که شش قدرت جهانی اعلام کردند پرونده ايران را برای برنامه اتمی جنجالی اش به شورای امنيت سازمان ملل متحد ارجاع ميکنند.
آقای احمدی نژاد همچنين گفت کشورش حق دسترسی به تکنولوژی اتمی را رها نميکند.
پرزيدنت بوش ميگويد به اعتقاد او مسئله می تواند از طريق ديپلوماتيک حل و فصل شود. پرزيدنت بوش که امروز در آلمان و پس از گفتگو با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان صحبت ميکرد بر اهميت يک صدا بودن در باره ايران تاکيد گذاشت.
تهران اوايل هفته گفته بود برای دادن پاسخی رسمی به يک پيشنهاد بين المللی که هدف آن تعليق در برنامه غنی سازی اورانيوم ايران است، به يک ماه ديگر وقت نياز دارد.
ولاديمير پوتين رئيس جمهوری روسيه امروز در مصاحبه ای با تلويزيون آلمان گفت وی مايل است ايران سريع تر پاسخ بدهد. اما وی عليه زير فشار گذاشتن تهران هشدار داد و گفت چنين اقدامی می تواند اوضاع را بدتر کند.
خانم مرکل ميگويد اگر تهران پاسخ ندهد انجام اقداماتی ديگر ضروری است.
قدرت های جهانی از ايران خواسته بودند پاسخ خود را تا قبل از تشکيل کنفرانس سران گروه هشت کشور صنعتی، که روز شنبه در سنت پيترز بورگ روسيه برگزار ميشود، ارائه دهد.
پيشنهاد شش قدرت جهانی،شامل آمريکا، روسيه، چين،آلمان، بريتانيا و فرانسه روز ششم ژوئن به تهران ارائه شد . اين پيشنهاد حاوی مشوّق هائی در ازای تعليق برنامه غنی سازی اورانيوم توسط ايران است.
آمريکا و ديگران تهران را متهم کرده اند که برای توليد تسليحات اتمی تلاش ميکند، اما تهران ميگويد برنامه اتمی اش برای مقاصد صلح آميز است.