لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۲

استفاده از «دی اِن اِ DNA » برای توليد واکسن آنفولانزای مرغی 


دانشمندان تلاش ميکنند با استفاده از« دی اِن اِ» واکسن آنفولانزای مرغی توليد کنند .

پژوهشگران قبل جهانی شدن شيوع بيماری آنفولانزای مرغی تلاش ميکنند واکسن اين بيماری را کشف کنند.

دانشکده پزشکی دانشگاه «ماساچوست» آمريکا با همکاری يک شرکت داروئی بريتانيائی احتمالاً واکسن جديدی را با استفاده از «دی ان ا» توليد کرده اند که بزودی به مورد آزمايش خواهند گذاشت.

در حال حاضر، واکسنهای آنفولانزای مرغی از ويروس های ضعيف شده اين بيماری گرفته ميشوند، و تکثير آنها به ميزان زياد مستلزم ماه ها تلاش آزمايشگاهی است. در حاليکه، واکسن جديد «دی ان ا» آنفولانزای مرغی براحتی نمونه برداری ميشوند، و در زمان کوتاهی ميشود که به مقادير زيادی توليد و در اختيار عموم قرار گيرند.

«دی ان ا» يک مولکول پروتئينی است که در داخل سلولها قرار دارد؛ حامل کدهائی ژنتيکی است؛ و برنامه کاری و ويژگيهای شخصی و نژادی بدن شخص را تعيين ميکند .

واکسن های «دی ان ا» آنفولانزای مرغی، بدون استفاده از آمپول، بداخل پوست تزريق ميشوند. تا بحال بنظر ميرسد که آنفلونزای مرغی تنها به گارگران مرغداری و به کسانيکه گوشت مرغان مبتلا به آنفولانزای مرغی را صرف کرده اند سرايت کرده است. اين بيماری تا بحال در سراسر جهان بيش از صد و بيست و پنج نفر را کشته است، و کارشناسان نگران هستند که بتدريج به انسان سرايت کند بصورت يک بيماری مسری جهانی در بين مردم در آيد، و ميليونها نفر را بکشتن دهد.

دکتر «شان لو»، از دانشکده پزشگی دانشگاه «ماساچوست» ميگويد: «مشاهده ميکنيم که بيماری آنفولانزای مرغی به مناطق جديدی سرايت کرده است. سوالی که مطرح است اين است که چه زمانی به انسان سرايت خواهد کرد. اين سوالی است که برای آن جوابی نداريم، ولی بايد خود را برای آن زمان آماده کنيم.»

«دانيل پرز» رئيس برنامه پژوهشی آنفولانزای مرغی دانشگاه «مريلند»، ميگويد ويروس آنفولانزای مرغی مرتباً تغيير شکل ميدهد، بنابراين حتی اگر چه واکسن جديد موثر باشد، قادر نخواهد بود از شيوع انواع مختلف آنفولانزای مرغی در جهان جلوگيری کند. واکسن جديد «دی ان ا»

آنفولانزای مرغی بزودی بر روی حيوانات آزمايش خواهد شد و انتظار ميرود تا شش ماه ديگر بر روی انسان نيز آزمايش شود.

XS
SM
MD
LG