بانک جهانی ميگويد هزينه پروژه هائی را که بتواند مشکلات اجتماعی موجود در کشورهای فقير جهان را حل کند ميپيردازد.
بانک جهانی از کسانيکه بتوانند با ابتکارات تازه ای مشکلات اجتماعی کشورهای فقير را حل کنند پشتيبانی ميکند و ميگويد برای سی پروژه از بيست و دو کشور اعتباری معادل پنج ميليون دلار اختصاص داده است تا بين اين پروژه ها تقسيم شود.
برنامه ريزان و نوآوران مسائل اجتماعی شباهت بسياری به مديران مبتکر و خلاق اقتصادی دارند. هدف برنامه ريزان و نوآوران اجتماعی بهبود وضع مردم است که عليرغم اهميت کارشان، بر خلاف همتاهای اقتصادی خود، از پشتيبانی لازم برخوردار نيستند.
بانک جهانی تشخيص داده است که برای حل مشکلات اجتماعی کشورهای فقير نيازمند کمک نوآوران و مبتکران مسائل اجتماعی است، و بدين منظور، برنامه ای را تدوين کرده است که از کمک آنها در حل مشکلات و مسائل کشورهای فقير بهره برداری کند.
بانک جهانی تقريبا هر هجده ماهی يکبار مبتکران و نوآوران اجتماعی را در واشنگتن گرد هم مياورد. شرکت کنندگان در همايش واشنتگتن، بنام "توسعه بازار"، با بيان عقايد و طرح های خود به افراد و گروه هائيکه قادر به کمک مالی و فنی به آنها هستند، با يکديگر رقابت ميکنند.
شرايط انتخاب بستگی به خلاقيت و کارائی پروژه در حل مسائل اجتماعی و بويژه ريشه کن کردن فقر، از طرق خدمات آبياری، بهداشتی، و انرژی برای کشورهای فقير و در حال رشد دارد.
در پايان همايش دو روزه برنامه «توسعه بازار" بانک جهانی، پروژه های برنده هرکدام مبلغ دويست هزار دلار بابت اجرا و توسعه پروژه های خود دريافت ميکنند.
پال ولفوويتز، رئيس بانک جهانی ميگويد شرط پيروزی در «بازار توسعه" بستگی به قدرت ابتکار و مديريت اجرائی طرح شرکت کنندگان دارد.