شورای امنيت سازمان ملل متحد ، همکاری با لبنان را بر دوش سوريه گذارده است . قطعنامه شماره شانزده ، هشتاد اشعار ميداد که ، سوريه بايد به تقاضای دولت لبنان ، طبق توافقهای ديالوگ های ملی لبنان ، در مورد مشخص ساختن مرز خود با لبنان ، پاسخ مثبت دهد ... و با لبنان ، روابط کاملة الوداد سياسی ، همانگونه که در عرف بين الملل ميان ۲ کشور مستقل متداول است ، برقرار کند .
از ميان ۱۵ کشور عضو شورای امنيت ، ۱۳ کشور به قطعنامه شورای امنيت رأی مثبت دادند و رأی ۲کشور روسيه و چين ، ممتنع بود .
جان بولتون ، سفير آمريکا در سازمان ملل متحد می گويد ، تصويب اين قطعنامه ، پيام روشنی است به سوريه از طرف شورای امنيت که ، انتظار ما اين است که ، سوريه ، به پيشنهادهای دولت لبنان ، که اتفاقاً بسيار مسئولانه تهيه و تدوين شده است ... پاسخ دهد .
آقای بولتون می گويد ، قطعنامه شورای امنيت به وضوح به سوريه می گويد که بايد ، فعاليتهای خود را در جهت جلوگيری از عبور اسلحه از مرز سوريه و لبنان تشديد کند و به صراحت به سوريه گوشزد می کند که خلع سلاح همه شبه نظاميان در لبنان يکی از الويتهای پر اهميت است .
قطعنامه شورای امنيت به نام از ايران ، ذکری به ميان نياورد ، امّا از کليه طرفها و کشورهای ذينفع مؤکداً می خواهد با لبنان همکاری کنند .
آقای بولتون ، سفير آمريکا می گويد ، از لحن و متن قطعنامه راضی است . آقای بولتون می گويد ، در مورد معنای قطعنامه ، هيچ جای ابهامی وجود ندارد . البته ، قطعنامه می توانست از ايران يعنی دقيقاً با هجی کامل ، الف ی ر الف نون ، ايران نام برد ، با اينهمه جای هيچ شبهه و ابهامی باقی نمی ماند که منظور نظر قطعنامه ايران است .
متعاقب ترور رفيق حريری ، نخست وزير لبنان و ۲۲ نفر ديگر در يک واقعه بمب گزاری تروريستی و به دنبال تظاهرات عظيم مردم لبنان و فشار شديد بين المللی ، سوريه سرانجام ، پس از حدود ۲۰ سال اشغال خاک لبنان ، سر تعظيم فرود آورد و نيروهای نظامی خود را از لبنان خارج کرد .
در تحقيقاتی که از طرف سازمان ملل متحد صورت گرفت ، معلوم شد که ، حکومت سوريه نيز به احتمال بسيار در اين حادثه آدم کشی ، مشارکت داشته است .
رفيق حريری ، نخست وزير فقيد لبنان ، يکی از مخالفين سرسخت اشغال سوريه بود .
به گفته پرزيدنت جرج بوش ، رئيس جمهوری آمريکا ، ايالات متحده سازمان ملل متحد ، و مردم لبنان ، جملگی خواهان آزادی لبنان هستند و مايلند کشور لبنان آزاد و فارغ از فشار و تحميل خارجی ، خود ، سرنوشت خويش را تعيين کنند .