مشاور امنيت ملی آمريکا ميگويد تلاش از طريق شورای امنيت سازمان ملل متحد، و نه از راه مذاکرات مستقيم، شيوه درست در مقابله با برنامه هسته ای ايران است.
استفن هدلی در گفتگو با شبکه تلويزيونی سي-ان-ان گفت: " در زمينه مسأله ايران چند کشور درگير هستند. همانطور که ميدانيد، آمريکا پشتيبان مذاکره است. نزديک به يک سال و نيم پيش اروپائيها پيشنهادی به ايران دادند؛ و ما صريحاً اعلام کرديم که تسهيلات لازم را برای اجرای اين پيشنهادها فراهم خواهيم آورد. اينک اين مجمع کشورهای اروپايی به بحث در شورای امنيت سازمان ملل متحد تغيير جهت داده است. در اين شورا، جامعه جهاني، که ايالات متحده آمريکا نيز بخشی از آن را تشکيل ميدهد، ميتواند وظايف ايران را در اين باره به آن کشور تفهيم کند." آقای هدلی همچنين ميگويد اين فرايند، که تازه آغاز شده است، " بايد به پيش برده شود." هدلی ميگويد: " شورای امنيت بايد با صدور قطعنامه اي، به استناد فصل هفتم منشور شورا، تعهدات ايران را برای آن کشور روشن سازد؛ تا جامعه بين المللی اطمينان حاصل کند که ايران از طرح خود برای توليد سلاح هسته ای دست برداشته است . ما در نظر داريم که اگر ايران راه درستی را انتخاب نکند، تحريمهايی را اِعمال کنيم. اما در عين حال منافع و فوايدی را که ايران در صورت انتخاب راه درست نصيب ايران خواهد شد ، نيز از نظر دور نداشته ايم. به هر تقدير فرصت مناسبی برای بحث پيرامون اين قضيه برای ايران وجود دارد.
" شان مکورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا نيز ميگويد:" دولت ايران از وارد شدن در اين قضيه بصورت سازنده خودداری کرده است." آقای مکورميک ميگويد: " آنها به نحوی در مذاکرات وارد شده اند، که بنظر ميرسد قصد تأخير و طفره رفتن را دارند؛ اما در عين حال به تلاش خود برای دستيابی به سلاح هسته ای زير پوشش برنامه هسته ای غير نظامی ادامه ميدهند."
سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا اضافه ميکند که ايالات متحده " به هيچوجه تمايل يا قصد مجازات مردم ايران را ندارد ... ولی مردم ايران بايد آگاه باشند که رژيمی که برآنها حاکم است آنها را به وضعيتی سوق داده است که روز به روز بر انزوای آنها در جهان ميافزايد."