لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۵

گفتار روز: دستگيری معترضين در مصر


بر اساس گزارشهای خبری مأموران سازمان امنيت مصر اجازه نمی دهند رسانه ها اخبار مربوط به تظاهرات را در پشتيبانی از دو قاضی تحت محاکمه انتشار دهند.

دو قاضی مورد بحث يکی بنام هشام بستاوی سي، و ديگری بنام محمود مکّی مدافعان اصلاحات قضايی و انتخاباتی متهم هستند که تخلفات مربوط به انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۵ را در مصر با رسانه ها در ميان گذارده اند.

يکی از گزارشهای خبری حاکيست که در شهر قاهره صدها نفر از مأموران چماق بدست پليس ... لباس شخصی ها ... و دستجات بزرگ اوباش و لاتهای خيابانگرد، به تظاهرکنندگان در مرکز شهر که در برابر ستاد مرکزی "حزب نصر" اجتماع کرده بودند، حمله کردند و معترضين را وادار به دخول به عمارت حزب ساختند و گروه ديگری را نيز فراری دادند.

کاخ سفيد واشنگتن در يک بيانيه کتبی اعلام کرده است که گزارشهای مربوط به جلوگيری از تظاهرات مردم در اعتراض به نادرستی ها و تقلبات انتخاباتی و همچنين مخالفت با اعلام نظر مردم برای تأسيس قوه قضائيه مستقل، موجبات نگرانی شديد اوليا دولت آمريکا را فراهم آورده است.

بيانيه دولت آمريکا از دولت مصر مؤکداً می خواهد از وقوع و برگزاری تظاهرات در دفاع از اصلاحات و آزاديهای مدنی جلوگيری نکند.

در اوائل ماه ميلادی جاری حکومت مصر قانون اضطراری مصر را که حدود بيست سال از عمر آن می گذرد به مدت دو سال ديگر تمديد کرد. بموجب قانون اضطراری مصر، اجتماع بيش از پنج نفر از افراد ممنوع و دامنه آزادی بيان و اجتماع و انجمن بسيار محدود است. تمديد قانون اضطراری مصر بوسيله پارلمان مصر که تحت سلطه حزب حاکم دموکراتيک ملی مصر و در نتيجه تحت کنترل حسنی مبارک، رئيس جمهوری است، تصويب گرديد.

شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد، تمديد قانون اضطراری مصر اسباب يأس و نگرانی دولت آمريکا را فراهم کرده است. سخنگو می گويد:" برای دولت آمريکا روشن است که مصر نيز بنوبه خود بايد با مسائل مربوط به تروريسم دست و پنجه نرم کند، اما شخص پرزيدنت مبارک، رئيس جمهوری مصر، صحبت از تغيير و تجديد قانون اضطراری مصر به ميان آورده بود، بطوريکه قانون جديد بصورت مشخصي، تروريسم را هدف قرار دهد و موارد مربوط به آزاديهای بيان و احترام به حقوق و شئون انسانی را ملحوظ دارد."

کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا می گويد: در مصر مواردی بوده است که جز سير قهقرايی و رويدادهای تأسف بار، نام ديگری نمی توان بر آنها نهاد.

خانم رايس می گويد، البته آمريکا در موقعيتی نيست که مصر را مورد محاکمه و داوری قرار دهد و به مصر حکم کند از چه مسيری تبعيت کند، اما آمريکا به عنوان يک دوست می تواند آرزو کند مصر بصورتی درآيد که در آن حيات سياسی شروع به نشو و نما کند.

خانم رايس می گويد، آمريکا در کمال صراحت مسائل و موارد مربوط به گرفتاريها و تنگناها و نيز موارد پيشرفت را در امر اصلاحات به مصر يادآوری خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG