ایران میگوید هر نوع اقدامی که علیه برنامه اتمی آن کشور انجام شود غیر قانونی است و منجر به درگیری با غرب خواهد شد.
اين هشدار را حمید رضا آصفی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز، یکشنبه، در کنفرانس خبری هفتگی خود در تهران مطرح ساخت و گفت هر تصمیمی که شورای امنیت سازمان ملل متحد اتخاذ کند بر همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی اثر منفی خواهد گذاشت .
وی گفت جامعه جهانی نمی تواند کاری کند که ایران مجبور به تعلیق برنامه غنی سازی اورانیوم شود.
مجلس شورای اسلامی نيز امروز جداگانه اعلام کرد از دولت خواهد خواست که چنانچه سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای ایران را مکلف به تعلیق برنامه غنی سازی اورانیوم کند، ایران عضویت خود در معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی را مورد تجدید نظر قرار دهد.
اطلاعیه ای که از سوی مجلس صادر شد میگوید نمایندگان از دولت خواهند خواست که چنانچه شورای امنیت در قطعنامه خود به فصل هفتم منشور سازمان ملل استناد کند، که اقدام نظامی را عليه ايران مجاز می شناسد، دولت عضویت خود را از معاهده مورد بحث پس بگيرد.
معاهده به هر يک از کشورهای عضو اجازه ميدهد، در صورتيکه به اين نتيجه برسد که وقايعی فوق العاده منافع عاليه آن کشور را بخطر انداخته است، عضويت خود را پس بگيرد. کره شمالی در سال ۲۰۰۳ با استناد بهمين مجوّز از معاهده خارج شد.
فرانسه و بریتانیا، با پشتیبانی ایالات متحده آمریکا، پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت داده اند که ایران را مکلف میسازد همه فعالیتهای غنی سازی و فرآوری مجدد اورانیوم را متوقف کند .
کشورهای غربی میگویند ایران در تلاش دستيابی به بمب اتمی است. تهران میگوید برنامه اتمی اش صرفا برای مقاصد صلح آمیز است.
چین و روسيه ، دو عضو دائمی شورای امنیت ، تهدید کرده اند هر قطعنامه ای را که خواستار تحریم یا عملیات نظامی علیه ایران باشد وتو کنند. .
انتظار ميرود مسئله ظرف چند روز آينده در جلسه تمامی اعضای شورای امنيت بررسی شود.