پرزيدنت جرج بوش اخيرا در کاخ سفيد از الهام علی اوف رئيس جمهوری آذربايجان استقبال کرد و از او به خاطر حمايت از عملياتی که به رهبری آمريکا در عراق جريان دارد، سپاسگزاری کرد.
سربازان آذری در افغانستان و کوسوو نيز خدمت می کنند.
پرزيدنت بوش در جريان اين ديدار ابراز اميدواری کرد که دمکراسی در آذربايجان سريعتر پيشرفت کند و پرزيدنت علی اوف را به انجام اصلاحات سياسی فرا خواند: ما در باره نياز جهان به يک کشور مسلمان مدرن که قادر باشد دمکراسی را برای شهر وندان خود فراهم آورد و درک کند که دمکراسی موج آينده است، صحبت کرديم. انتخابات رياست جمهوری آذربايجان در سال ۲۰۰۳ ، همانند انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۵ با خلافکاری هائی همراه بود.
براساس جديد ترين گزارش وزارت امور خارجه آمريکا در باره چگونگی رعايت حقوق بشر در کشورهای گوناگون، پرونده حقوق بشر جمهوری آذربايجان همچنان ضعيف و ناهنجار است. دولت به فساد، سرکوب سياسی و بد رفتاری با زندانيان متهم می شود.
آقای علی اوف هنگام ملاقات با پرزيدنت بوش اين مشکلات را پذيرفت و قول داد به اصلاحات سياسی بيشتری بپردازد: من اين موضوع را در توسعه آينده آذربايجان به عنوان يک کشور مدرن، سکولار و دمکرات، مهم و کار ساز تلقی می کنم.
آمريکا و آذربايجان ارزش های مشترکی دارند . ما از کمک آمريکا به پيشبرد روند سياسی در جامعه خود سپاسگزاريم و به ادامه همکاری در آينده متعهد هستيم.
به وجود آوردن يک منبع انرژی با ثبات، حوزه ديگری است که آمريکا و آذربايجان در آن منافع مشترک دارند.
آذربايجان از منابع بزرگ نفت و گاز برخوردار است که می تواند يک منبع انرژی جايگزين به ويژه برای اروپا فراهم آورد.
آمريکا به ساختن يک خط لوله يک هزار و ۷۰۰ کيلومتری کمک کرده است. اين لوله که از گرجستان و ترکيه می گذرد پس از آغاز کار در اواخر سال جاری، احتمالا خواهد توانست ميليون ها بشکه نفت خام آذربايجان را به بازار ها برساند.
جمهوری آذربايجان متحد آمريکا در منطقه ای بسيار مهم است. آمريکا در انتظار است با آن در مسائل انرژی و حفظ صلح در منطقه کار کند. در همين حال، به کمک به آذربايجان در انجام اصلاحات دمکراتيک کمک خواهد کرد.