اخيراً الکساندرميلن کويچ، رهبر اوپوزيسيون بلاروس و چند تن ديگر دستگير شدند و به ۱۵ روز زندان محکوم شدند. از نظر حکومت بلاروس، "جنايتی" که اين عده مرتکب شده بودند، عبارت بود از شرکت در يک راهپيمايی به اصطلاح غير مجاز در مراسم يادبود فاجعه انفجار نيروگاه اتمی چرنوبل که به قتل و جرح گروه کثيری از مردم ناحيه انجاميد.
رسم است که هر سال به همين مناسبت مراسمی برگزار می شود، اما با توجه به انتخابات اخير برای گزينش رياست جمهوری بلاروس که فاقد اصالت بود، هر حرکت و راهپيمايی "سياسی" تلقی می شود، چنانچه در همين مراسم نيز گروهی با اغتنام فرصت، رژيم استبدادی الکساندر لوکاشنکو را مورد انتقاد قرار دادند.
دستگيری آقای ميلن کويچ، و دوستان وی، دنباله اقداماتی است که از طرف رژيم برای ساکت کردن مخالفان الکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهوری بلاروس به عمل می آيد:
ادم ارلی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد:" دولت آمريکا اين اقدامات را محکوم می سازد و از مقامات می خواهد بيدرنگ دستگيرشدگان را آزاد سازد."سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا می گويد، دولت ايالات متحده و اتحاديه اروپا اقداماتی به عمل آورده اند تا مقامات و مأمورانی که مسئول اين اعمال ناپسند هستند مورد مؤاخذه قرار گيرند.سخنگو می افزايد، دولت آمريکا جبهه متحد و همکاری خود را با دوستان اروپايی خويش بر ضد يک چنين تهاجم انزجارآوری به ارزشهای مشترک همه ما حفظ خواهد کرد.دولت آمريکا و اتحاديه اروپا برای آن عده از اعضاء رژيم بلاروس که مسئول سوء استفاده از اوضاع و انجام تقلب در انتخابات هستند، محدوديتهای مسافرتی قائل شده است.
بنابر نتايج رسمی انتخابات، آقای لوکاشنکو بيش از هشتاد درصد از آراء را بدست آورد، در حاليکه آقای ميلن کويچ، رهبر اوپوزيسيون، کانديدای ديگر رياست جمهوری تنها موفق به کسب شش درصد از آراء شد. نتيجه اين شد که هزاران نفر از طرفداران اوپوزيسيون در شهر مينسک، پايتخت بلاروس به نشانه اعتراض، تظاهرات متعددی بپا کردند. در روزهای ۲۴ و ۲۵ ماه مارس، مأموران پليس به ضرب چوب و چماق، صفوف تظاهرکنندگان را در هم شکستند و صدها تن از مخالفان، منجمله يکی ديگر از رهبران اپوزيسيون را به نام الکساندر کوزولين دستگير ساختند. کوزولين تا به اين تاريخ از زندان آزاد نشده است.
کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا، زندانی کردن رهبران اوپوزيسيون را عملی "قبيح" ناميده است. خانم رايس می گويد، رهبران حکومت بلاروس بايد خواستهای جامعه بين المللی را بپذيرند و از ضوابط و اصول پذيرفته شده جهانی پيروی کنند. خانم رايس می گويد، آمريکا با همکاری اتحاديه اروپا به کمکهای خود به مردم بلاروس آنقدر ادامه خواهند داد تا ملت بلاروس نيز صاحب حکومتی گردد که بر انگيخته و منتخب مردم است ... و دارای حکومتی شود که حقوق انسانی را ارج می نهد.