ديپلوماتهای ارشد اروپائی که در پاريس تشکيل جسله داده اند قطعنامه ای را برای پيشنهاد به شورای امنيت سازمان ملل متحد تدوين کرده اند که اقدام ايران برای توقف فوری در غنی سازی اورانيوم را اجباری می شناسد.
وزارت امورخارجه فرانسه ميگويد همراه با بريتانيا و آلمان پيش نويسی را تهيه کرده است که عمل کردن به خواست های آژانس بين المللی اتمی را برای ايران اجباری ميداند.
اين پيش نويس در جريان مذاکرات شش کشوری روز سه شنبه در پايتخت فرانسه مطرح شد که ديپلوماتهای آمريکا، چين و روسيه نيز از جمله شرکت کنندگان در آن مذاکرات بودند.
مقامات درگير در مذاکرات ميگويند اروپائی ها با حمايت آمريکا ، پيش نويس را در چارچوب فصل هفتم از منشور سازمان ملل متحد مطرح کرده اند که می تواند تحريم های تنبيهی يا اقدامی نظامی را مجاز بشناسد.
روسيه و چين که هر دو در شورای امنيت حق وتو دارند با اقدامی تنبيهی در مورد ايران مخالف اند.
جان بولتون سفير آمريکا در سازمان ملل متحد ديروز، سه شنبه، گفت اگر قطعنانه پيشنهادی وتو شود ، آمريکا ممکن است برای وضع و اعمال تحريم های تنبيهی عليه ايران ائتلافی از متحدان خود را بوجود بياورد.
شورای امنيت سازمان ملل متحد امتناع ايران از متوقف ساختن غنی سازی اورانيوم را امروز، چهارشنبه، در جسله خود در نيويورک بررسی ميکند.
باسيله ايکوئبه، سفير جمهوری کنگو که رياست دوره ای شورای امنيت را برعهده دارد ميگويد شورا مسئله را بررسی خواهد کرد تا به گفته او ببيند چه اقدامی لازم است بعمل آيد.
در ايران، يک فرمانده پاسداران انقلاب اسلامی گفته است در واکنش به يک حمله نظامی آمريکا، اسرائيل نخستين هدف ايران خواهد بود. اما شيمون پرز، معاون نخست وزير اسرائيل ميگويد کشورش کاملا قوی است و ميداند چگونه از خود دفاع کند.
پرزيدنت بوش گفته است وی برای حل و فصل اين ماجرا چاره ای ديپلوماتيک را ترجيح ميدهد، اما اقدام نظامی را هم منتفی و مردود ندانسته است.
آمريکا و کشورهای ديگر ايران را متهم کرده اند که پنهانی در پی توليد تسليحات اتمی است. تهران اين اتهام را تکذيب ميکند.