کاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريکا می گويد تصميم دولت ايران به ناديده گرفتن جامعه بين المللی و ادامه کار غنی سازی اورانيوم به مقادير زياد، کلاهی است که بر سر مردم ايران گذاشته می شود: البته رژيم ايران خودر ا منزوی می سازد و کارهائی که انجام می دهد با اشتياق فراوان جامعه بين المللی برای رسيدن به مردم ايران، سخت در تضاد است.
آنها مستحق آن نيستند که منزوی شوند. اورانيوم غنی شده می تواند برای توليد برق يا جنگ افزار اتمی به کار رود. بسياری از ملت ها بر اين باورند که رژيم آخوندی ايران زير پوشش يک برنامه انرژی صلحجويانه، اسلحه توليد می کند.
خانم رايس می گويد دولت ايران به دروغ ادعا می کند که کشورهای ديگر سعی دارند مردم ايران را از حق استفاده از انرژی اتمی غير نظامی محروم سازند: هيچکس حق ايران را در برخورداری از نيروی اتمی غير نظامی برای افزايش توليد انرژی زير سئوال نمی کشد. اما هر تکنولوژی اتمی غير نظامی بايد از خطر گسترش سلاح های اتمی عاری باشد.
خانم رايس می گويد دولت ايران۱۸ سال آژانس بين المللی انرژی اتمی را در مورد ماهيت واقعی برنامه خود فريب داد، و رژيم مذهبی به زير پا گذاشتن تعهدات بين المللی خود ادامه می دهد: ترديد نيست که ايران علی رغم اين واقعيت که جامعه بين المللی با صراحت از آن خواسته است برنامه خود را متوقف سازد، به استفاده از تاکتيک های پيشرفت تدريجی ادامه داده است.
وزير امور خارجه آمريکا می گويد دولت ايران بايد از ناديده گرفتن درخواست های آژانس بين المللی انرژی اتمی و شورای امنيت سازمان ملل متحد برای متوقف ساختن فعاليت غنی سازی دست بردارد. در غير اين صورت، شورای امنيت ، که قرار است در پايان آوريل دوباره تشکيل جلسه دهد، بايد دست به کار شود: ما به مجموعه کامل گزينه هائی که در دسترس شورای امنيت قرار دارد نگاه خواهيم کرد. از جمله اين که شورا، بر خلاف آژانس بين المللی انرژی اتمی ، قادر است از طريق قطعنامه های فصل هفتم، کشورهای عضو سازمان ملل متحد را ناچار سازد به اراده نظام بين المللی گردن نهند.
کاندوليزا رايس می گويد او يقين دارد اقداماتی که می تواند به ايران بفهماند جز رعايت خواست جامعه بين المللی راه ديگری ندارد، بررسی خواهد شد.