معمر قذافی رهبر ليبی به اجتماعی از آمريکائيان گفته است دولت آن کشور ديگر دولت سرکشی نيست که در سال ۱۹۷۹ در فهرست آمريکا از دولت های حامی تروريسم جای گرفت.
رهبر ليبی روز پنجشنبه از طريق تلويزيون با جمعی از استادان و کارشناسان امور ليبی در دانشگاه کلمبيای نيويورک صحبت کرد. آقای قذافی در اين تماس يک ساعته، که سئوال و جواب نيز بخشی از آن بود، گفت ليبی ديگر سياست هائی مشابه سياست های دهه هفتاد و هشتاد را دنبال نميکند.
ديويد ولش مديرکل وزارت امورخارجه آمريکا برای منطقه خاور نزديک ميگويد مناسبات آمريکا و ليبی از سال ۲۰۰۳ که رهبر ليبی تصميم گرفت برنامه سرّی تسليحات اتمی خود را کنار بگذارد تغييری عمده پيدا کرده است، هرچند که دو کشور برای اعتماد بهم کماکان بايد سخت تلاش کنند.
در کنفرانس دوروزه نيويورک بيش از پنجاه استاد دانشگاه، قانونگزار و کارشناس شرکت داشتند.
آمريکا در سال ۱۹۸۶ با وضع تحريم های تجاری و مسافرتی در مورد ليبی، طرابلس را در بمب گذاری در يک کلوپ شبانه در برلن، که به کشته شدن دو سرباز آمريکائی منجر شد مقصر شناخت.
دو مامور اطلاعاتی ليبی نيز در سال ۱۹۹۱ در ارتباط با بمب گذاری سال ۱۹۸۸ در يک هواپيمای مسافربر آمريکائی، که برفراز لاکربی اسکاتلند منفجر و به کشته شدن دويست و هفتاد نفر منجر شد، تحت تعقيب قرار گرفتند.
ليبی در سال ۱۹۹۹ اين دو مامور را تحويل داد و در مورد غرامت های مالی نيز با خانواده های قربانيان به توافق رسيد .
پرزيدنت بوش در سال ۲۰۰۴ اغلب تحريم های تنبيهی عليه ليبی را لغو کرد .