« ابراهيم الجعفری » ، که حرفه پزشکی دارد ، از طرف « ائتلاف متحد عراق »، ماموريت يافته است که در سمت نخست وزير جديد عراق ، خدمت کند .
« ائتلاف متحد عراق » ، اجتماعی است از احزاب شيعه عراقی که از ميان ۲۷۵ کرسی پارلمان ، ۱۳۰ کرسی را در اشغال خود گرفته اند .
احزابی که نماينده سنی ها ، منفردان ، و کردان هستند ، مابقی کرسيهای پارلمان را در اختيار خود دارند .
دکتر جعفری از ماه آوريل سال ۲۰۰۵ تا کنون ، در مسند نخست وزير موقت عراق ، خدمت می کرده است .
برای اينکه نخست وزيری آقای جعفری مسجل گردد ، دوسوم نمايندگان پارلمانی بايد بوی رای اعتماد بدهند .
شان مک کورمک سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا ، می گويد ، معرفی آقای جعفری به عنوان نخست وزير ، تازه آغاز ماجرا است. سخنگو می گويد : « برای اينکه پستهای به خصوصی از کابينه به اين و آن داده شود و تقسيم بنديهای لازم به عمل آيد و کار کابينه سازی به سرانجام برسد ، آقای جعفری و ياران او ، بايد نظر موافق ديگران را جلب کنند و به اصطلاح ، يک « ائتلاف » از حداقل دوسوم اعضاء مجلس به وجود آورند , در جريان تشکيل کابينه در روزها و هفته های آينده ، طبعا بده بستانهای سياسی و به اصطلاح ، «چک و چانه های » فراوان روی خواهد داد .
سخنگو می گويد ، دولت آمريکا ، با اشتياق و خوشوقتی با هر دولتی که حاصل اين مذاکرات و توافق ها باشد ، همکاری خواهد کرد . آقای مک کورمک می افزايد : تصميم برای تعيين رهبر آينده دولت ، تصميمی است که مطلقا در اختيار نمايندگان مردم عراق خواهد بود . سخنگو می گويد : « چيزی که ما موکدا از نمايندگان مردم عراق انجام آن را خواسته ايم ، اين است که با همکاری با يکديگر ، يک دولت وحدت ملی تشکيل دهند ، تا اينکه برای مردم عراق کاملا روشن شود که دولت آنها نماينده قاطبه مردم عراق است . علاوه براين ، ما ، از اين سياستگران ، با تاکيد خواسته ايم ، انديشه های جناحی ، قوميت ، تعلقات مذهبی و امثال آنرا ، برای هدف متعالی تر تامين منافع و مصالح ملی عراق به کناری بگذارند . »
شان مک کورمک ، سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا می گويد : « در نهايت ، انتخاب گزينه های موجود و بده بستانهاو مصالحه ها و مذاکره ها ، اينها همه ، جرياناتی هستند که به
«خود » سياستگران عراقی مربوط خواهند بود . »