لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۶

صنعت اتومبيل سازی در آمريکا در وضعيتی بحرانی است


صنعت اتومبيل سازی در آمريکا در وضعيتی بحرانی است.

شرکت های اتومبيل سازی جنرال موتورز و فورد، با توجه به رقابت شديد موجود در بازارهای جهانی، متحمل ميلياردها دلار زيان شده اند، از ارزش سهام آنها بشدت کاسته شده است، و برای بقای خود سخت در تلاش هستند. کارخانه فورد تنها در سال گذشته در آمريکا متحمل بيش از يک ميليارد دلار ضرر شده است، در حاليکه همين کارخانه در اروپا، آمريکای جنوبی، و آسيا سود نشان ميدهد.

جنرال موتورز، بزرگترين کارخانه سازنده اتومبيل در جهان، سال گذشته بيش از هشت ميليارد و پانصد ميليون دلار ضرر کرده است.

به گزارش بری وود، خبرنگار صدای آمريکا بحران قلب صنعت آمريکا را فرا گرفته است و شغل هزاران نفر از کارگران کارخانه های اتومبيل سازی در آمريکا در معرض خطر است.

در اين رابطه، "استيو ميلر" مدير عامل شرکت "دلفای"، بزرگترين کارخانه سازنده قطعات اتومبيل در دنيا که اخيراً ورشکستگی اعلام کرده است، ميگويد دستمزد کارگران آمريکائی دو تا سه برابر در مقايسه با دستمزدهای موجود در بازار جهانی بيشتراست و شرکت دلفای ديگر قادر نيست بيمه بهداشتی و بازنشستگی به کارگران خود عرضه کند.

"ريک واگنر"، رئيس هيئت مديره جنرال موتورز، ميگويد بيست و پنج درصد از نيروی کارگری کارخانه جنرال موتورز در آمريکا کاسته خواهد شد.

"بيل فورد"، رئيس هيئت مديره شرکت اتومبيل سازی فورد، ميگويد اخراج کارگران بسيار دردناک است ولی چاره ديگری نداريم.

کارخانه فورد در نظر دارد ظرف شش سال آينده ۱۴ کارخانه خود را در آمريکا به بندد و بيش از سی هزار نفر از صد و بيست و پنج هزار نفر نيروی کارگری که در شمال آمريکا دارد را اخراج کند و شرکت جنرال موتورز، نيز تصميم مشابهی را اعلام کرده است و حقوق کارمندان ارشد خود را از جمله مدير عامل شرکت را تا پنجاه درصد کاهش داده است.

اين در حاليست که شرکت تويوتا، دومين کارخانه بزرگ اتومبيل سازی جهان، اعلام کرد که سود خالص اين شرکت در سه ماهه آخر سال گذشته ۳۴ در صد افزايش يافت و رکورد بالاترين فروش اين شرکت را شکست. و کارخانه اتومبيل سازی "رنو" در فرانسه ميگويد سود خالص اين شرکت در سال گذشته بيست و نه در صد يعنی معادل ۴ ميليارد دلارد بوده است.

XS
SM
MD
LG