بر اساس گزارش " سازمان نظارت حقوق بشر" احترام به موازين حقوق بشر، به ويژه آزادی بيان و عقيده، در ايران به نحو چشم گيری کاهش يافته است."
تازه ترين گزارش اين سازمان نشانگر آن است که در سال گذشته به موازات تعطيل روزنامه های مستقل و سرکوب کسانی که نقض حقوق بشر در ايران را گزارش داده اند، " بد رفتاری با زندانيان نيز وخيمتر شده است"
يکی از فعالان حقوق بشر که مورد سوء رفتار قرار گرفته است " رؤيا طلوعی " است، که سردبير نشريه " راسان" است که اينک توقيف شده است.
خانم طلوعي، اهل سنندج، در ماه اوت۲۰۰۵ بخاطر اعتراض به قتل " شوانه قادري" فعال سياسی جوان کُرد دستگير شد.
رؤيا طلوعی در گفتگويی با بخش کردی صدای آمريکا گفت وی به اتهام سازمان دادن تظاهرات ضد دولتی دستگير و به مدت شصت و شش روز در زندان انفرادی بسر برده است. خانم طلوعی اِعمال خشونت جسمانی را که يکی از بازجويان بر او وارد آورده است چنين بازگو ميکند: " بازجو به من حمله کرد و با مشت و لگد به شدت من را مضروب کرد. من از روی صندلی بلند شدم و به گوشه ای پناه بردم و صورتم را مقابل ديوار گرفتم تا نتواند به صورتم آسيب برساند. بعد از آن او من را به طريقی شکنجه داد که نميتوانم باز گو کنم... به هر تقدير با تمام رنج و دردی که کشيدم به هبچ چيز اقرار نکردم."
رويا ميگويد پس از روزها شکنجه بدني، مأمورين زندان تهديد کردند که فرزندانش را به زندان خواهند آورد و زنده زنده آنها را خواهند سوزاند. خانم طلوعی ميگويد " از طرز تهديدی که کرده بودند ترديدی برايم باقی نماند که آنها چنين کاری خواهند کرد." بنابراين وی موافقت کرد که متن اقراريه ای را که قبلاً تهيه شده بود جلوی دوربين بخواند.
در ماه اکتبر خانم طلوعی با سپردن وثيقه تا آغاز محاکمه از زندان آزاد شد. اما همراه با فرزندانش از ايران گريخت و اينک در يک مکان نامعلوم زندگی ميکند. نمونه هايی چون رؤيا طلوعی به ما ميگويد که چرا پرزيدنت بوش اخيراً ايران را " ملتی درگروگان گروه کوچکی ازروحانيون ...که به مردم خود ستم روا ميدارند" ناميد.
پرزيدنت بوش ميگويد ايالات متحده آمريکا اين ملت ، و ملتهای ديگری را که در زير ظلم و بيداد بسر ميبرند از ياد نخواهد برد، " زيرا نياز به عدالت و صلح در جهان مستلزم آزادی آنان است."