لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۶

کنفرانس بررسی آب و هوا در کانادا


کنفرانس بررسی آب و هوا که به مدت دو هفته در کانادا تشکیل شده بود به پایان خود نزدیک میشود، بی آنکه شرکت کنندگان بتوانند بر سر پیشنهاد کاهش اکسید دو کربن و دیگر گازهای گلخانه ای بیش از مقدار تعیین شده تا سال ۲۰۱۲ به توافق برسند.

با اینحال بین کشورهای صنعتی پیشرفته و کشورهای در حال توسعه که در این کنفرانس شرکت کرده بودند پیرامون اهمیت کاهش مقدار گازهای کربن که در هوا پخش میشود توافق بعمل آمد.

وزیر حفاظت محیط ژاپن در این زمینه گفت: "با توجه به جدی بودن چالشهایی که در پیش است، ما باید ابتدا، با استفاده از " پروتکل کیوتو" به عنوان تخته پرش، روی مسائل کلی تر کار کنیم؛ زیرا برای کاهش گازهای گلخانه ای راه درازی در پیش داریم."

اجلاس مونترال، که در آن نزدیک به ده هزار هیأت نمایندگی، کارشناسان محیط زیست، صاحبان صنایع، و دیگران شرکت کرده اند، نخستین کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد از زمان امضای "پروتکل کیوتو" در فوریه گذشته است. این پروتکل ۳۵ کشور صنعتی امضا کننده را موظف میکند که از میزان گاز اکسید دو کربن و پنج نوع گازهای گرمازای دیگر بکاهند.

بیل کلینتون رئیس جمهور سابق آمریکا قرار است در این اجلاس سخنانی ایراد کند؛ و بدین ترتیب نظر غیر رسمی دولت آمریکا در کنفرانس بیان خواهد شد. آقای کلینتون در دوره ریاست جمهوری خود " پروتکل کیوتو " را که برای کاهش گازهای گلخانه ای تدوین شده بود امضا کرد. اما دولت بوش این پروتکل را به عنوان اینکه هزینه اجرای آن بسیار زیاد است رد کرد و گفت منظور نکردن کشورهای در حال توسعه مثل چین و هندوستان در این پروتکل غیر عادلانه است. بنظر میرسد که آقای کلینتون نظر شخصی خود را به کنفرانس ارائه دهد.

آمریکا و استرالیا از جمله کشورهای صنعتی هستند که این توافقنامه را امضا نکرده اند. بر اساس این توافقنامه، تا سال ۲۰۱۲ بطور متوسط پنج در صد از گازهای مختلف باید کاهش یابد. محافل علمی متفق القولند که گاز اکسید دو کربن، که بوسیله اتومبیلها، نیروگاهها و دیگر تأسیسات صنعتی با مصرف سوخت فسیلی تولید میشود، به نحو قابل توجهی موجب بالا رفتن ۱ درجه گرمای جوّ ِ زمین شده است در اکتبر گذشته اقلیم شناسان سازمان ناسا با مطالعه هزاران گزارش پیرامون گرمای زمین پیش بینی کردند که سال ۲۰۰۵ به عنوان گرمترین سال از زمان ثبت درجه حرارت کره زمین در اواسط قرن نوزدهم خواهد بود.

گروه هوادار محیط زیست "صندوق جهانی حیات وحش" از افزایش علاقه کشورهای غیرغربی در مسأله گرم شدن هوا استقبال کرد. سخنگوی این گروه گفت: "در این هفته ما از هیأت نمایندگی چین شنیدیم که میگفت ادامه پیشرفت صنعتی ، امنیت انرژی و توجه به آلودگی برای کشورش بسیار مهم است."

XS
SM
MD
LG