ملک عبد الله پادشاه اردن عهد کرده است ستيزه جويانی را که به بمب گذاری های انتحاری درسه هتل امان پايتخت اردن کمک کردند، تحت تعقيب قرار دهد وبه دست عدالت بسپارد.
۵۶ نفر، از جمله مدعوين يک جشن عروسی در اين بمب گذاری ها جان خود را از دست دادند و بيش از ١٠٠ نفر مجروح شدند.
ملک عبد اللّه درسخنرانی روز پنجشنبه خود در تلويزيون ملی اردن اظهار داشت کشور وی با ترس و بيم آشنائی ندارد و به مبارزه خود با تروريسم ادامه خواهد داد.
درهمين حال صدها تن از شهر وندان اردن روز پنجشنبه دست به راه پيمائی زدند و حملات تروريستی به سه هتل امان را محکوم کردند. برخی از تظاهرکنندگان فرياد می زدند: "مرگ بر ابومصعب الزرقاوي." زرقاوی که متولد اردن است، رهبری گروه القاعده در عراق را برعهده دارد و مسئوليت خود را درقبال حمله به هتل های امان اعلام کرده است.
اصالت ادعای زرقاوی هنوز مورد تأييد قرار نگرفته است، اما مروان المُعَشّر معاون نخست وزير اردن گفته است که زرقاوی، مظنون اصلی به شمار می رود. آقای المعشر همچنين اظهارداشت تاکنون چند نفر بازداشت شده اند و مورد بازجوئی قرار گرفته اند.
مقامات دولتی اردن اعلام کردند بيشتر کشته شدگان، شهروندان اردن بودند. با اين حال دست کم ١٢ تبعه خارجی، ازجمله يک آمريکائی، درميان کشته شدگان شناسائی شده اند.
رهبران جهان حملات تروريستی به سه هتل امان پايتخت اردن را به شدت محکوم کرده اند.
روز پنجشنبه پرزيدنت بوش در گفت و گوئی تلفنی با ملک عبداللّه پادشاه اردن، تسليت و همدردی خود را ابراز داشت. آقای بوش در بيانيه ای اردن را از کمک کامل آمريکا به مجازات عاملان بمب گذاری ها مطمئن ساخت. پرزيدنت بوش اظهارداشت بمب گذاران به هيچ وجه حرمت مذهب را رعايت نکرده و به مقدسات توهين کرده اند. جهان وظيفه دارد که اعضای القاعده را به دست عدالت بسپارد. پرزيدنت بوش همچنين با حضور در سفارت اردن در واشنگتن، دفتر ابراز همدردی با قربانيان حادثه را امضا کرد.
کاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريکا حملات را فاجعه ای بزرگ توصيف کرد که نشان ميدهد افرادی هستند که بدون هيچ تأسفی جان انسان های بيگناه را ميگيرند. خانم رايس گفت آمريکا هرگونه کمکی را که در توان دارد، در اختيار اردن خواهد گذارد. خانم رايس افزود ممکن است در جريان سفر اين هفته خود به خاورميانه، از اردن نيز ديدن کند.
اتحاديه عرب و شورای همکاری خليج فارس حملات را شديدا محکوم کردند. شورای همکاری چنين اقدامات ددمنشانه ای را با ارزش های مذهبی و انسانی مغاير دانست و مخالفت خود را با افراط گرائی، خشونت و ترور تکرار کرد.
شورای امنيت سازمان ملل متحد تروريسم را يکی از جدّی ترين تهديد هائی که متوجه صلح و امنيت بين المللی است خواند و بر لزوم نبرد با آن بار ديگر تاکيد گذاشت.
کوفی عنان دبير کل سازمان ملل متحد ضمن تقبيح حملات درخواست از اعضای آن سازمان را برای پيشبرد نقشه ای جامع در مبارزه با تروريسم تکرار کرد. کوفی عنان قراراست روز جمعه، برای ملاقات با ملک عبد اللّه وارد امان شود.
خاويه سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، حملات را غير قابل توجيه توصيف کرد و گفت تروريسم حمله به ارزش هائی است که برای تمام انسان ها اهميت دارد.
چين که سه تن ازشهروندان خود را در جريان بمب گذاری ها ازدست داده است، به ملک عبداللّه تسليت گفت و به اردن پيشنهاد کمک داد و اظهار داشت که پکن آماده است برای نبرد با تروريسم همکاری با اردن و جامعه بين المللی را تقويت کند.