لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۶

Editorial:US Backs Britain on Iranian Weapons in Iraq


کاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريکا ميگويد آمريکا از اتهام بريتانيا دائر بر کمک ايران به شورش مرگبار در عراق پشتيبانی ميکند. خانم رايس ميگويد: " من به بريتانيا بر سر اين مسأله اعتماد و اطمينان دارم؛ زيرا بريتانيائی ها در جنوب عراق مستقر هستند، و از وضعيت آن منطقه آگاهی دارند." هم تونی بلر نخست وزير بريتانيا و هم جک استرا وزير امور خارجه آن کشور گفته اند که ايران در ياری رساندن به تروريستها در عراق دست دارد.

آقای استرا اخيرا در مصاحبه ای با شبکه بي- بي- سی گفت: " آنچه که ما به ايران ارائه داده ايم مدرکی است که ، به قضاوت ما، به روشنی ثابت ميکند که بين ابزارهای دست ساز انفجاری ، که عمدتاً در جنوب عراق عليه نيروهای ما وساير نيروها بکار برده شده است، با حزب الله و با ايران ارتباط وجود دارد."

دانلد رامسفلد وزير دفاع آمريکا نيز در اين زمينه گفته است: " سلاحهايی از ايران در عراق يافت شده است. اين سلاحها خودشان به عراق نميآيند؛ بلکه آنها را به عراق ميآورند. بی ترديد عوامل اطلاعاتی ايران در عراق وجود دارند که تلاش ميکنند بر ماهيت ميدان نبرد تأثير بگذارند." آقای رامسفلد عمليات ايران و سوريه در عراق را " زيانبار " خواند و گفت " آنچه را با قاطعيت ميتوان گفت اين است که زمامداران ايران مايل نيستند در عراق دموکراسی شکوفا شود. نظام جمهوری اسلامی ايران چنين است که مشتی آخوند همه امور کشور را در اختيار و کنترل خود دارند. آنها نقش زنان را در جامعه تحت مقررات خود قرار ميدهند؛ آنها رفتار مردم را مهار ميکنند؛ و اين آن چيزی نيست که ما دموکراسی ميخوانيم. آنها آنچه را که در توان دارند بکار گرفته اند تا از استقرار يک دموکراسی موفق در عراق جلوگيری کنند." خانم رايس وزير امور خارجه آمريکا نيز ميگويد استقبال شديد مردم عراق از همه پرسی قانون اساسی نمايانگر آن است که مردم عراق فرآيند دموکراسی را جدی تلقی ميکنند. خانم رايس ميگويد " ما بايد درانتظار نتايج همه پرسی بمانيم. اما حقيقت امر اين است که ملت عراق در اين همه پرسی يک فرايند دموکراتيک را تجربه کردند. به آنها گفته شد که فرصتی در برابر آنها نهاده شده است که رأی " آری " يا " نه " بدهند؛ وشمار زيادی از آنها به پای صندوقهای رأی رفتند. "

خانم رايس در ادامه بياناتش خطاب به مردم عراق ميگويد: " شورشيان را هم از لحاظ سياسی و هم از جنبه نظامی بايد شکست داد ؛ کاری که بس دشوار است؛ اما آينده پيش روی ما است، و به گمان من چشم انداز خوبی است که بر پايه آن ميتوان يک عراق دموکرات و پررونق بنا کرد که در آن اختلافات با سياست و توافق حل و فصل شود." خانم رايس اضافه ميکند: يک چنين عراقی به مثابه لنگری خواهد بود برای خاورميانه ِ در حال تغيير."

XS
SM
MD
LG