لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۱

                                         Editorial: Rademaker on Iran’s Nuke Program 


استفن ريد ميکر Stephen Rademaker مدير کل وزارت امور خارجه آمريکا از دولتهای جهان دعوت کرده است انتقال فناوری هسته ای به ايران را متوقف کنند. نظرات وی پس از آن ابراز شد که سازمان بين المللی انرژی اتمی اعلام کرد ايران مفاد معاهده عدم گسترش سلاحهای هسته ای را نقض کرده و اين سازمان تهديد کرده است که پرونده ايران را برای اِعمال تحريمهای اقتصادی احتمالی به شورای امنيت سازمان ملل متحد ارجاع خواهد کرد. آقای ريد ميکر به آگاهی کميسيون خلع سلاح سازمان ملل متحد رسانده است که " بنظر آمريکا بديهی است که با توجه به چنين رأيي، هيچ دولتی نبايد اجازه انتقال فناوری هسته ای جديد به ايران را بدهد؛ و همه پروژه های در جريان نيز بايد متوقف شود. در همين حال، ما اميدواريم که همه دولتها به نتيجه گيريهای سازمان بين المللی انرژی اتمی در زمينه تخلف ايران عنايت کنند و سياستهای ملی خود را برآن اساس تنظيم کنند. مدير کل وزارت امور خارجه آمريکا در دعوت از دولتها برای متوقف کردن انتقال تکنولوژی هسته ای به ايران از کشور بخصوصی نام نبرد.

روسيه يک قرارداد هشتصد ميليون دلاری با ايران برای احداث نيروگاه هسته ای در بوشهر دارد.

"شان مک کورمک" سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا ميگويد اگر چه ايالات متحده آمريکا نگرانی خود را نسبت به پروژه بوشهر اعلام کرده است،اما روسيه بازگرداندن سوخت مصرف شده هسته ای را شرط ادامه قراداد خود با ايران قرار داده است است. آقای مک کورمک گفت: " قرار داد آنها بنحوی تنظيم شده است که شرط پس دادن سوخت مصرف شده در آن منظور شده است؛ و اين بدان معنا است که پس از تکميل رأکتور، روسيه سوخت را برای مصرف در رأکتور به ايران ميدهد، و و قتی اين سوخت... به مصرف لازم رسيد ، به روسيه برگردانده ميشود. بدينسان، باز هم بگويم، که بنظر من اين خود تحول مثبتی است، زيرا نمايانگر آن است که روسيه نيز در نگرانی ما و در نگرانی جامعه بين الملل در مورد فرايند تکنولوژی حساس چرخه سوخت هسته ای ايران شريک و سهيم است.

" استفن ريدميکر مدير کل وزارت امور خارجه آمريکا گفته است که ايالات متحده آمريکا تلاش ميکند که مسأله تهديدات گسترش سلاح اتمی را که از ناحيه ايران و کره شمالی متوجه جهان با کاربرد ديپلماسی حل وفصل کند.

XS
SM
MD
LG