لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۳

Editorial: A Reformed U.N. Security And Threats Like Iran


کاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريکا در سخنرانی خود در برابر مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام داشت زمان گسترش شورای امنيت سازمان ملل متحد فرا رسيده است تا به اين وسيله شورای امنيت به ارگان موثرتری مبدل شود و توانایی بيشتری برای مقابله با معضلات و مشکلات دوران را داشته باشد:

خانم رايس می گويد « تمايل ما اينست که سازمان ملل متحد منعکس کننده واقعيات سال۲۰۰۵باشد تا سال ۱۹۴۵. ايالات متحده آمريکا از دير باز از عضويت دائمی ژاپن در شورای امنيت حمايت می کرده است... و بعقيده ما کشورهای رو به توسعه نيز حق دارند در شورا نمايندگی داشته باشند.»

خانم رايس می گويد تغيیراتی از اين گونه شورای امنيت را موثرتر خواهد ساخت و ترديدی نيست که شورای امنيت بايد موثرتر شود.

خانم رايس می گويد « شورای امنيت بايد بتواند بنحو موثرتری با چالش ها و معضلاتی نظير گسترش تسليحات اتمی و تروريسم مقابله کند علی الخصوص در زمانی که خطر واقعی زمانی حادث شود که کشورهایی مانند ايران اصل و ماهيت و تاثير پيمان منع گسترش سلاحهای اتمی را در معرض مخاطره قرار دهند.»

خانم رايس می گويد هر زمان که ديپلماسی بهر جا و هر وسيله ممکن روی آورده باشد و توفيق نيافته باشد آن هنگام زمانی است که شورای امنيت سازمان ملل متحد بايد وارد ميدان شود.

خانم رايس می گويد « پرسشهایی که در مورد فعاليتهای هسته ای ايران وجود داشته است بلا جواب مانده است...و بلا جواب ماندن پرسشها برغم فعاليتهای مکرر سازمان بين المللی انرژی اتمی صورت گرفته است. ايران پس از پذيرفتن اصل مذاکره با اروپا بطور يکجانبه از گفتکوها کناره گيری کرده است و برنامه های هسته ای خود را از سر گرفته است.»

خانم رايس می گويد« شايسته است ايران به ميز مذاکرات با کشورهای سه گانه اروپایی باز گردد و نقشه خود را برای دستيابی به قابليت توليد سلاحهای اتمی برای ابد بکناری بگذارد.» اين هفته هيئت مديره سازمان بين المللی انرژی اتمی برای رسيدگی به پرونده ايران در وين تشکيل جلسه خواهد داد. سازمان بين المللی انرژی اتمی نيز ممکن است پرونده ايران را برای وضع تحريمهای احتمالی عليه اين کشور به شورای امنيت سازمان ملل متحد ارجاع کند.

گرگ شولت((Greg Schulte نماينده آمريکا در سازمان بين المللی انرژی اتمی می گويد واقعيت اينست که پرونده ايران از مدتها پيش بايد به شورای امنيت ارجاع می شد آقای شولت می گويد پرونده ايران بايد به شورای امنيت احاله گردد مگر اينکه ايران از فرآوری اورانيوم دست بردارد... با سازمان بين المللی انرژی اتمی همکاری کند... و به ميز مذاکرات بازگردد.

عقيده ما اينست که شورای امنيت بايد راجع به پرونده ايران گزارش دهد و ما نيز قويا از عزم راسخ کشورهای اروپایی برای ارجاع پرونده ايران بدليل عدم تبعيت ( از اصول پذيرفته شده) حمايت می کنيم.

XS
SM
MD
LG