لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۴

Editorial: Talibani Visits the U.S


جلال طالبانی، رئيس جمهوری عراق، در مصاحبه ای با صدای آمريکا گفت اگر کمک آمريکا نبود، عراق هنوز هم زير يوغ ستمکارترين ديکتاتورهای تاريخ بود.

طالبانی می گويد:

« ديکتاتوری عراق قصد براندازی مردم عراق را از صفحه گيتی داشت. اگر درباره قتل عامها شنيده باشيد، ميدانيد که مربوط به کشتار صدها هزار نفر از مردم عراق است.»

« هنوز هم می توانيد به گورستانهای ويژه ای برويد که مخصوص کودکان يک تا شش ساله است. برخی از گورستانها هم مربوط به بچه های شش تا دوازده سال است. مردم عراق، بيشتر از چهل سال است زير يوغ ستمکارترين ديکتاتوريهای تاريخ بوده اند و بنظر من امروز ما از يوغ اين ستم آزاد شده ايم.»

روز پانزدهم ماه اکتبر آينده مردم عراق در رفراندوم عمومی نسبت به قانون جديد اساسی کشور اظهار نظر خواهند کرد. قانون اساسی جديد محصول کار مداوم و مشورتهای نمايندگان شيعيان ، کردان و سنیّ های عراق و ساير گروهها و طوائف است.قانون اساسی جديد عراق در شکل فعلی خود حاوی مسائل مانندِ تشکيل يک دولت فدرال و نقش اسلام است. آقای طالبانی می گويد، در شرايط فعلی در ارتباط با قانون اساسی نه کسی صد در صد راضی و نه کسی صد در صد ناراضی است، امّا مسأله ای را که نبايد فراموش کرد، اينست که ما بايد با يکديگر زندگی کنيم:

آقای طالبانی می گويد:

« عراقيها آن نوع حکومت دموکراتيک و مستقلی را که می خواستند انتخاب کرده اند. بنظر من اين نوع حکومت بهترين شکل ممکن حکومت هم برای عراق و هم برای خاورميانه خواهد بود.»

آقای طالبانی می افزايد: « انواع و اقسام حکومتهای دموکراسی وجود دارد امّا ما آن انديشه ها و اصول پايه ای دموکراسی را برخی از آمريکا و بعضی را از فرانسه و سوئيس اقتباس کرده ايم.»

عراقيها جريان پيوند دادن جامعه چند قومی خود را آغاز کرده اند. پرزيدنت بوش رئيس جمهوری آمريکا می گويد:

« عراقيها بجای اينکه برای تعيين آينده خود تفنگ بروی يکديگر بکشند آمدند و نشستند و به تدوين و تنظيم قانون اساسی خود پرداختند.»

رئيس جمهوری آمريکا می گويد:

« هدف نهايی، تأسيس يک جامعه دموکراتيک است به گونه ای که به رأی و نظر اکثريت احترام گذارده شود و حقوق اقليت نيز محفوظ بماند.»

XS
SM
MD
LG