لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۱

احمدی نژاد: ترکيب شورای امنيت منطقی و دمکراتيک باشد


متن سخنان رئيس جمهوری اسلامی ايران در سازمان ملل متحد

بسم الله الرحمن الرحيم اللهم عجل لوليك الفرج و العافيه و النصر و اجعلنا من انصاره و اعوانه

به نام خداوندی كه عدالت را مبناي آفرينش آسمانها و زمين و موجب قوام و صلاح امور انسانها قرارداد و آنان را به همكاری در جهت خوبيها و اجتناب از بدانديشی، بدخواهی و دشمنی فراخواند، خداوندی كه پيامبران بزرگ خود، همچون موسی، عيسی و محمدبن عبدالله (كه درود خداوند بر آنان باد) و همه مصلحان خداجو و خيرانديش جهان را به قيام در راه برپايي عدالت و تعالی انسانها رهنمون ساخت.

آقای رئيس ، عاليجنابان، خانمها و آقايان

ابتدا مراتب خرسندی خود را از حضور در جمع همكاران، روسای محترم كشورها و هيئت‌های نمايندگی اعلام‌ می‌دارم و تاسف خود را نسبت به حوادث غم‌ بار كاظمين و توفان كاترينا ابراز داشته و با آسيب ديدگان و بازماندگان همدردی می ‌نمايم.

سازمان ملل بايد نقطه اتكاء و اميد و مشاركت دولتها و ملتها و بستري جهت گفت‌وگو، تفاهم و همكاری در جهت تحقق صلح و آرامش جهانی باشد. اين رويكرد مستلزم آن است كه:

‪ ١ - عدالت در سازمان حاكم و بر مبنای منشور آن، همه اعضاء از حقوق مساوی برخوردار باشند. قدرت يا ثروت بيشتر حق بيشتری براي هيچ عضوی ايجاد نكند.

٢ - اصول دموكراسی و اخلاق در همه سطوح و اركان سازمان حاكم و سازمان خود الگوی كاملی از حاكميت اين دو باشد.

٣ - سازمان‌ملل به وظيفه خود در قبال بسط و تعميق عدالت درسطح بين‌المللی عمل نمايد.

۴ - کشور ميزبان حق بيشتری نسبت به ساير اعضاء نداشته باشد و دسترسی به سازمان برای همه به آسانی صورت گيرد.

اگر اصول فوق به رسميت شناخته شود ، آنگاه :

١ - مهمترين چالش عصر ما، فرسايش روحی انسانها به دليل دوری نظامها از حيات معنوی و يكتاپرستی است. سازمان ملل بايد دولتها را به گسترش معنويت و عشق به انسانيت، رهنمون سازد. در اين حالت تحقق اتحاد ملل را پايه‌ريزی كرده است.

٢ - پذيرش تئوری يكجانبه‌گرايی مساوی با نابودی كل ساختار سازمان ملل خواهدبود، لذا تمامی ساختار سازمان بايد با حساسيت ويژه، با ويروس مخرب يكجانبه‌گرايی مقابله نمايد.

۳ - امروز امنيت روانی و زيستی ملتها بيش از گذشته به مخاطره افتاده است. يكجانبه‌گرايی، توليد و بكارگيری سلاحهای كشتار جمعی ، فشارهای روحی و تهديدات و تحميل جنگ بر ملتها به بهانه ايجاد امنيت و رفاه برای برخی قدرتها، عملا مسووليت سازمان ملل را براي استقرار شجاعانه عدالت در همه عرصه‌های جهانی و به نفع آرامش انسانها دو چندان كرده است. به گمان ما نمی‌توان آسايش ، صلح ، امنيت و رفاه را در بخشی از جهان به بهای جنگ ، ناامنی ، لشكر كشی ، تبعيض و فقر در نقاط ديگر تامين كرد.

۴ - فلسفه وجودی سازمان ملل بسط صلح و آرامش در جهان است. بنابراين تجويز اقدام پيش‌دستانه كه مبتنی بر ارزيابی نيت‌ها و نه واقعيت‌ها و رويكردی جنگ‌طلبانه به شكل مدرن است ، خلاف روح سازمان ملل و منشور آن می‌باشد.

۵ - تركيب شورای امنيت بايد از توازن منطقی و دموكراتيك برخوردار شود و در صورت پذيرش اصل عضويت دائم تعدادی از كشورها، تركيب قابل‌قبولی از نمايندگان همه قاره‌ها و تمدنهای عمده جهان به عنوان نمايندگان دائم شركت نمايند. اينجانب مراتب تاسف خود را از اينكه بيش از پنجاه كشور اسلامی با جمعيتی بيش از يك‌ميليارد و دويست‌ ميليون نفر و قاره پر استعداد آفريقا هيچ‌ نماينده‌ای در شورای ‌امنيت ندارند و قاره ‌پهناور آسيابا تمدنهای كهن فقط يك نماينده دارد، اعلام می‌دارم.

۶ - سازمان بايد در موقعيتی باشد كه فارغ از اعمال نظرهای گزينشی ميزبان ، همه دولتها ، گروهها و تشكلهای مردمی از سراسر جهان بتوانند آزادانه به آنجا سفر كنند و بدون واهمه به گفت و گو بنشينند.

آقای رئيس ، عاليجنابان ، خانمها و آقايان

به نظر ما تمام ملاحظات فوق آنگاه محقق خواهد شد كه گفتمان حاكم بر مناسبات برخی از قدرتها از گفتمان خشونت ، تبعيض و سلطه به گفتمان صلح و آرامش جهانی بر مبنای عدالت و معنويت و از طريق گفت و گو ، مهر ورزی و احترام به انسانها تغيير يابد. پيامبر عظيم الشان اسلام مي‌فرمايند :

بالاترين مرتبه خردمندي، پس از ايمان به خدا، جلب دوستی مردم و نيكی كردن در حق همگان است. اين نگرش حكيمانه به ما مي‌آموزد كه جهان يك پيكره واحد است كه بيماری و جراحت هر عضو آن، آسايش ساير اعضاء را مختل مي‌كند و به قول شاعر بزرگ ايرانی :

بنی آدم اعضای يكديگرند كه در آفرينش ز يك گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار

متشكرم، موفق و سربلند باشيد

XS
SM
MD
LG