لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۹

جهان در تلاش مبارزه با بيماريهای عفونی


در عصر پيشرفت های عظيم پزشکی، دانشمندان هنوز در تلاش مهار و از بين بردن بيماريهائی عفونی، نظير ايدز، سارز، و ويروس آنفلونزا هستند.

سازمان جهانی بهداشت ميگويد از بيماريهای عفونی کماکان به عنوان عامل اصلی در راس بيماريهای کشنده در جهان نام می برد. از هر چهار نفری که به بيماريهای عفونی مبتلا ميشوند، يک نفر ميميرد .

شيوع ايدز آثار مرگباری در پی داشته و فقط در آفريقا شمار تلفات در سال گذشته به دو ميليون سيصد هزار نفر رسيد.

کارشناسان تعميم بيماری ايدز به مناطق ديگر را ، با توجه به تسهيلات مسافرتی مقاوم شدن ويروس آن در مقابل داروها، عملا اجتناب ناپذير ميدانند. مقامات مسئول اميدوارند به کمک مجموعه ای از اقدامات و شيوه ها،از جمله شناخت بموقع ، درمان و همکاريهای بين المللی با شيوع ايدز مقابله کنند.

اقداماتی مشابه در مبارزه با بيمارس سارز موجب جلوگيری از شيوع دو سال پيش آن شد ، هرچند که اين بيماری تاکنون به مرگ بيش از هشتصد نفر منجر شده است که عموما در جنوب شرقی آسيا بودند.

دانشمندان در بهترين و مطلوب ترين ترين شکل مبارزه ممکن است بتوانند نظير دهه ۱۹۷۰ عمل کنند که بيماری آبله را ريشه کن ساختند.

برای اين منظور، مقامات مسئول مجبور خواهند بود مناطق آسيب پذير را زير نظر داشته باشند تا بتوانند بيماريها را پيش از شيوع و قبل از انکه موجب فرستادن انسان ها به کام مرگ شوند، مهار کنند.

آنفلونزای مرغی

دانشمندانی که با بيماريهای عفونی می جنگند بخصوص نگران ويروس آنفلونزای مرغی هستند که طی دو سال گذشته موجب مرگ قريب شصت نفر در آسيا شده است.

اين ويروس برای طيور مرگبار است، اما تاکنون جز در مواردی نادر، انسان کمتر به آن آلوده شده است. با اينحال مقامات بهداشتی و درمانی از آن نگران اند که اين ويروس بی آنکه نشانی از خود ظاهر کند و در خفا بتواند از انسان به انسان منتقل شود که در آن صورت ميليون ها نفر با خطر ابتلای به بيماری ودر غايت ، مرگ روبرو خواهندشد.

عامل اصلی اين بيماری در انسان ها ، تا تاکنون ناشی از تماس آنان با طيور آلوده به ويروس آنفلونزای مرغی بوده است .

مقامات ويتنام، کشوری که بيشتر از هر جای ديگر از آنفلونزای مرغی آسيب ديده است، اقدام به واکسينه کردن صدها ميليون جوجه و مرغابی کرده اند اما هنوز نتوانسته اند ريشه عفونت را خشک کنند.

دانشمندان آمريکائی ميگويند واکسنی کشف کرده اند که ممکن است بتواند از انسان در مقابل آنفلونزای مرغی حراست کند . اما به گفته آنها توليد اين واکسن در مقادير زياد، که برای مهار ويروس در سطحی گسترده ضرورت دارد، عملی بسيار دشوار است.

مقابله با آنفلونزای مرغی برای مقامات بهداشتی همان مشکلاتی را در بر دارد که برای مبارزه با بيماريهای عفونی ضروری است.

اقدامات پيشگيرانه پرهزينه و وقت گير است ، ضمن آنکه تضمينی هم برای جلوگيری از ابتلاء وجود ندارد.

با اينحال دولت ها مجبورند چنين اقداماتی را پيگيری کنند چرا که در غير اينصورت با خطر بيمار شدن مردمان خود روبرو ميشوند.

XS
SM
MD
LG