دولت آمريکا سرگرم انجام تحقيقات لازم است تا درستی ادعاهای نقش محمود احمدی نژاد ، رييس جمهوری تازه اعلام شده ايران را در واقعه اسارت گروگانهای آمريکايی در سفارت آمريکا در تهران ، در سال ۱۹۷۹ دريابد.
تعدادی از گروگانهای سابق، پس از معاينه عکسهای احمدی نژاد، گفته اند که ، رييس جمهوری جديد ايران ، يکی از گروگان گيرها بوده است.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا ميگويد ، دولت آمريکا ميکوشد که واقعيات را در مورد نقش آقای احمدی نژاد در کنار يکديگر بگذارد :
"سخنگو ميگويد، ميخواهم نکته ای را با تأ کيد اعلام کنم، و آن نکته هم اينست که ما ، اين واقعه را فراموش نکرده ايم.... و اين واقعيت را از ياد نبرده ايم که ۵۱ تن از ديپلماتهای ما ، بمدت ۴۴۴ روز تحت اسارت قرار گرفته اند و به گروگان گرفته شدند." سخنگو ميگويد، وزير امور خارجه فعلی آمريکا، مسئوليت خود را در مورد حفاظت از زنان و مردان وزارت خارجه آمريکا، تا سرحد اعلای توانايي خود ، و نيز حفاظت از کسانی که در سفارتخانه های ما در خارج سرگرم انجام وظيفه هستند ، بسيار جدی ميگيرد. سخنگو مي افزايد، دولت ايران نيز در ارتباط با اين مسائل که در ملأ عام با انتشار اين ماجراها مطرح گرديده است، بی هيچ ابهامی و در کمال صراحت، سخن گويد.
خبرگزاری اسوشيتد پرس گزارش ميدهد که اعضای دفتر آقای احمدی نژاد، در مورد ادعاهای گروگانهای سابق، سکوت اختيار کرده اند. در گرماگرم گروگان گيريهای سفارت آمريکا در تهران، در سال ۱۹۷۹ ، عباس عبدی، يکی از رهبران گروگان گيرها بود، اما، آقای عبدی دست از عقايد سابق خود برداشته است و به يکی از منتقدان رژيم ملايان ايران مبدل شده است. آقای عبدی ميگويد ، احمدی نژاد در اين جريانات مداخله ای نداشته است. استفن هدلی، مشاور امنيت ملی کاخ سفيد، ميگويد، در حال حاضر، ادعاهای گروگانهای سابق، چيزی جز موارد اتهام ، بيش نيست. ما بايد ابتدا حقايق را بدست آوريم. آقای هدلی ميگويد، آنچه که مسجل است، اين است که، آمريکا و ساير کشورها بايد توجه خود را به سياستهای فعلی رژيم مذهبی ايران معطوف دارند.
" آقای هدلی ميگويد: البته ، يکی از مهمترين مسائل، مسأله برنامه هسته ای ايران است، و يکی از اقداماتی که ما، طبعاً ، انجام خواهيم داد اينست که از اين دولت جديد بخواهيم، توافقی که در مورد تعليق غنی سازی اورانيوم بدست آمده است، از طرف دولت جديد نيز محترم شمرده شود و ... دولت جديد نيز به مذاکرات خود با سه کشور اتحاديه اروپا، در جهت تعليق دائمی غنی سازی اورانيوم و توقف هميشگی آن و توقف فعاليتهای مربوط به بازيافت ادامه دهد."
پرزيدنت جرج دابليو بوش، رييس جمهوری آمريکا نيز، در مصاحبه خود با روزنامه "تايمز لندن" ، نکته مشابهی را مطرح ساخته است. پرزيدنت بوش ميگويد، حاکمان ايران، نبايد امکان آنرا يابند که به فناوريهای غنی سازی اورانيوم که در نهايت به توليد اسلحه اتمی منجر ميشود، دست يابند.