لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۱

گزارشی از ميزان کنترل جمهوری اسلامی بر اطلاعات اينترنتی


يک گروه تحقيقاتی بنام " اوپن نت" با انتشار گزارشی تحت عنوان " فيلتر کردن اينترنت در ايران" ميزان کنترلی که دولت ايران بر انتشار اطلاعاتی را که از طريق اينترنت اعمال ميکند تشريح کرده است.

اين گروه، که با مشارکت دانشگاههای تورونتو کانادا، هاروارد آمريکا و کمبريج بريتانيا تشکيل شده است، پس از انجام مصاحبه های متعدد با ايرانيان، و تجزيه و تحليل داده ها به اين نتيجه رسيده است که سانسور اطلاعات اينترنتی در ايران يک از پيچيده ترين سيستمهای سانسور در جهان است. در اين گزارش آمده است که ايران نه تنها آزادی بيان و قلم را سلب کرده است بلکه آزادی کاربرد اينترنت را نيز از ايرانيان گرفته است.

جاناتون زيترين، يک از بنيانگذاران اين گروه و استاد دانشگاه هاروارد ميگويد : ايران و چين با تغييرات در تکنولوژی اينترنت از رسيدن اطلاعات به شهروندان خود جلوگيری ميکنند و وبلاگداران در برقراری تماس با مشتريان خود با سختی و دشواری بسيار روبرو هستند.

در اين گزارش آمده است که شرکت آمريکايی " سکيور کامپيوتينگ" نرم افزار " اسمارت فيلتر" را در اختيار کشورهای غير دموکراتيک، از جمله ايران گذارده است و اين پرسش را مطرح ميکند که آيا شرکتهای غربی در محدوديت اطلاعاتی اينترنت با رژيمهايی چون ايران همدست و شريک هستند.

ايران اخيراً به کاربرد نرم افزار شرکت " سکيور کامپيوتينگ" اقرار کرده است اما اين شرکت اعلام کرده است که کاربرد اين نرم افزار بوسيله دولت ايران بدون کسب مجوز آن شرکت صورت گرفته است. ايران با استفاده از اين نرم افزار برای جلوگيری از انتشار مطالب غير اخلاقی و همجنس بازی و صور قبيحه استفاده کرده است، اما کاربرد آن را به مطالب سياسی نيز تسری داده است.

برای نمونه فيلتر کردن صدای آمريکا احتمالاً نتيجه اقدامات مستقيم دولت ايران بوده است. اين گزارش در پايان مينويسد که همزمان با افزايش فيلترينگ اطلاعات، مقامات دولتی ايران روشهای فيلترينگ را دقيق تر و پيشرفته تر، و کاربرد آن را گسترده تر ميکنند.

XS
SM
MD
LG