اخيرأ گروهی از خبرنگاران در معيّت مقامات و مأموران ايرانی به بازديد نيروگاه اتمی بوشهر در جنوب غربی ايران رفتند. نيروگاه بوشهر با کمک روسها، در حال ساختمان است و آنطور که می گويند کار بهره برداری از آن در آينده نزديک آغاز خواهد شد.
ادم ارلی، سخنگوی وزارت امور خارجه امريکا , ضمن ابراز ترديد نسبت به اصالت بازديدهای سازمان داده شده ای از اين قبيل می گويد: اصل مسأله و لبّ کلام دسترسی کامل و بی قيد و شرط ِ سازمان بين المللی انرژی اتمی به تأسيسات مشکوک ايران مُنطبق با موافقتنامه های بين المللی است. سخنگو می گويد: " آنچه که ما در جستجوی آن هستيم همين است و لاغير، و دقيقأ اين مسأله همان نقطه مشکوک و حلقه مفقوده ای است که موجبات نگرانی جامعه بين المللی را فراهم کرده است." در اوائل ماه جاری ميلادی ، محمد البرادعی ، رئيس سازمان بين المللی انرژی اتمی از رژيم ملايان ايران موکدأ خواست به بازرسان سازمان اجازه دسترسی و بازديد از مرکز مهمات سازی " پارچين" را که در سی کيلومتری تهران واقع است بدهند.
بازرسان سازمان بين المللی انرژی اتمی در ماه ژانويه گذشته از " پارچين " بازديد کردند, امّا مقامات رژيم ايران از صدور اجازه بازديد مجّدد بازرسان امتناع ورزيدند. علاوه بر اين مقامات تقاضای سازمان بين المللی انرژی اتمی را برای انجام مصاحبه با کارشناسان و متخصصّان ايرانی و نيز بازرسی از تجهيزات مرکز پژوهشی " لويزان - شيان" را در تهران رد کردند. مرکز پژوهشی لويزان در سال ۲۰۰۴ تخريب شد و تمام خاکهای سطحی زمينهای مجاور نيز به نقاط ديگری منتقل گرديد. آمريکا و ساير کشورها عقيده دارند که ايران تحت پوشش برنامه غير نظامی اتمی خود مخفيانه در صدد توليد سلاحهای اتمی است. جکی سندرز "Jackie Sanders" نماينده ويژه آمريکا در امور کنترل تسليحات است. خانم " سندرز" در اعلام نظر خود خطاب به هيئت مديره سازمان بين المللی انرژی اتمی می گويد: ترديدی نيست که ايران نه فعاليتهای هسته ای خود را فاش ساخته است و نه فعاليتهای اتمی فعلی خود را. علاوه بر اين به گفته خانم " سندرز" ، مقامات ايرانی مداومأ از پذيرش درخواستهای مکرّر سازمان بين المللی انرژی اتمی برای دسترسی به افراد، تأسيسات ، و مراکز اطلاعات خودداری کرده اند. خانم " سندرز" می گويد: آنچه که ما طالب آن هستيم حل و فصل ديپلوماتيک موارد اختلاف است و اميد واری ما اين است که بتوانيم روزی بازگشت ايران را به آغوش ِ خانواده بين المللی تبريک بگوئيم. منظور ما ، ايرانی است که رفتار سازنده ای داشته باشد و به تعهّدات بين المللی خود عمل کند. خانم " سندرز" می گويد: آنچه که مسلم است اينست که ما ايرانی را که قابليّت توليد اسلحه اتمی داشته باشد نخواهيم پذيرفت.