The View from Washington : Iran and Human Trafficking
نگاهی از واشنگتن: ايران و قاچاق انسان
وزارت امور خارجه آمريکا جديد ترين گزارش خود را در مورد قاچاق انسان منتشر کرده است. گزارش تخمين مي زند که هر سال ۸۰۰ هزار نفر در مرزهاي بين المللي ، و ميليون ها نفر در داخل کشورها قاچاق مي شوند.
کوندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريکا مي گويد قاچاق انسان چيزي کمتر از شکل مدرن بردگي نيست. او هنگام انتشار گزارش در روز 3 ژوئن گفت:
قربانيان قاچاق، که اکثر آنها زنان و کودکان هستند، به زور، فريب يا ارعاب ناچار مي شوند به شرايط غير انساني تن در دهند... بدون توجه به شکل بي رحمانه بردگي، قربانيان قاچاق در ترس و درماندگي زندگي مي کنند.
بردگي داخلي و کار اجباري، از جمله شکل هاي بهره کشي از انسان ها است. اما اکثريت قربانيان به بردگي جنسي کشانده مي شوند. جان ميلر، مدير دفتر نظارت بر مساله قاچاق انسان و مبارزه با آن، مي گويد بردگي جنسي به روسپيگري ارتباط دارد. او که همزمان با انتشار پنجمين گزارش سالانه قاچاق انسان سخن مي گفت، اظهار داشت:
مي بينيم که هرکجا روسپيگري تشويق مي شود، شمار قربانيان افزايش پيدا مي کند. به اين دليل است که ما در مقوله مبارزه با بردگي جنسي، مي خواهيم که توجه بيشتر بر تقاضا، آموزش و منصرف ساختن به اصطلاح مشتريان متمرکز شود.
گزارش وزارت امور خارجه آمريکا، ايران را يک کشور منبع، ترانزيت و مقصد براي زنان و دختراني که به قصد بهره کشي جنسي و کاري قاچاق مي شوند، مي داند و مي گويد در داخل نيز قاچاق دختران و زنان براي بهره کشي جنسي صورت مي گيرد. قاچاقبران شمار فزاينده اي از گروه هاي آسيب پذير را شکار مي کنند. زنان فراري، کودکان خياباني و معتادين از جمله آنها هستند.
آمريکا، ايران را در رديف دوم قرار مي دهد، کشوري که دولت آن حداقل معيارهاي مبارزه با قاچاق انسان را رعايت نمي کند، اما کوشش هاي عمده اي براي انجام آن به عمل مي آورد. گزارش وزارت امور خارجه آمريکا مي گويد نبود دسترسي به ايران، از فراهم آوردن تصوير کاملي از مشکل قاچاق انسان در آن کشور و تلاش هاي دولت براي مقابله با اين پديده جلوگيري مي کند.
هيچ کشوري از بلاي قاچاق انسان در امان نيست. اما برخي از ناظران مي گويند فقط يک نظام سياسي دمکراتيک مي تواند به گونه اي کار ساز با وحشت قاچاق مبارزه کند، زيرا در يک دمکراسي، شهروندان مي توانند صداي خود را بلند کنند و مطبوعات آزاد از سوء رفتارها و زشتکاري ها پرده برگيرند. پرزيدنت جرج دبليو بوش نيز بر اين باور است که دمکراسي براي حفظ حقوق انسان لازم است و مي گويد: حمايت از حقوق زنان و تمام انسان ها فقط در چارچوب آزادي و دمکراسي مي تواند مسلم شود.