نقش ايران در عراق از ديد آمريکا Editorial: U.S. on Iran’s role in Iraq
کمال خرازی، وزير امورخارجه ايران در نخستين ديدار خود از عراق، پس از سقوط صدام حسين گفت، ايران اجازه نخواهد داد تروريستها برای دستيابی به عراق از خاک کشور ما استفاده کنند. در صورتيکه گفتار آقای خرازی براستی با کردار وی يکسان باشد، يک چنين رويدادی برای عراق خبر خوشی خواهد بود.
هشيار زباری، وزير امور خارجه عراق اخيراً اعلام کرده است که همه همسايگان ما آنطور که بايد و شايد عمل نمی کنند و بی تفاوتی آنها به تروريستهای خارجی اجازه می دهد به آسانی از نقطه ای به نقطه ای حرکت کنند..... بدون هيچ دقت و بازرسی و مانعی از مرزها عبور کنند...
آقای زباری می گويد، همسايگان در حد کفايت عمل نمی کنند و اين امر کاری خطرناک است.
دولت آمريکا معتقد است که سهم ايران در ايجاد بی ثباتی در عراق از بی تفاوتی فراتر می رود.
استفن هدلی، مشاور امنيت ملی کاخ سفيد در اين مورد می گويد: " ما نگران اَعمال ايران در عراق هستيم. نگرانی ما اين است که ايران به برخی از عوامل و عناصر نزديک به تروريستها کمک می رساند و در موقعيتی قرار دارد که به جريان سياسی که رو به پيش در حال حرکت است، آسيب برساند."
ريچارد باچر، سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا می گويد، آمريکا، همواره نگران نفوذ نا بجای ايران در عرصه سياسی و حمايت از گروههای گوناگون در داخل عراق بوده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا می گويد:" لُبّ مطلب و جان کلام در اينجا است که روابط و مناسبات ايران با مردم در داخل عراق شفاف نيست و لازم است اين روابط شفاف شود. لازم است اين روابط بصورت روابط طبيعی ميان دو همسايه درآيد. اما اين روابط نبايد بشکل نفوذ گذاری باشد، بلکه بايد طبيعت مناسبات،مناسبات ديپلماتيک ميان دو همسايه باشد."
استفن هدلی، مشاور امنيت ملی کاخ سفيد می گويد، ايالات متحده آمريکا اطمينان دارد که حال که عراقيها فرصت اداره کشور خود را يافته اند، از اين فرصت کمال استفاده را خواهند کرد، و اداره امور مملکت خود را به ايران احاله نخواهند کرد.