لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۵ ایران ۱۹:۲۲

ادامه جهش چشمگیر قیمت خودروهای داخلی در ایران

خلاصه خبر:

  • داده‌های جدید بازار خودروهای تولید داخل نشان از ادامه جهش چشمگیر قیمت‌ها در بازار ایران دارد.
  • سورن پلاس دوگانه‌سوز کپسول بزرگ از ابتدای آبان ۲۵۰ میلیون تومان گران شد و اکنون سه میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان قیمت دارد. قیمت دنا پلاس ۶ دنده نیز طی هفته گذشته ۲۹۰ میلیون تومان افزایش داشت و به سه میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان رسید.
  • همچنین قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک از ابتدای آبان‌ماه تاکنون ۳۶۵ میلیون تومان بالا رفته و چهار میلیارد و ۳۶۵ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد.
  • ادامه جهش قیمت خودروهای تولید داخل در حالی است که قیمت محصولات منتخب ایران‌خودرو از مهر ۱۴۰۴ تا مهر ۱۴۰۵ نیز تا ۱۹۷ درصد افزایش یافته بود.

داده‌های جدید بازار خودروهای تولید داخل نشان از ادامه جهش چشمگیر و پیاپی قیمت‌ها در بازار ایران دارد.

طبق گزارش تجارت‌نیوز، در بازار محصولات ایران خودرو، سورن پلاس دوگانه‌سوز کپسول بزرگ از ابتدای آبان ۲۵۰ میلیون تومان گران شد و اکنون سه میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان قیمت دارد. همچنین، قیمت دنا پلاس ۶ دنده نیز طی یک هفته گذشته ۲۹۰ میلیون تومان افزایش داشت و به سه میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان رسید.

همچنین قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک از ابتدای آبان‌ماه تاکنون ۳۶۵ میلیون تومان بالا رفته و چهار میلیارد و ۳۶۵ میلیون تومان در بازار بفروش می‌رسد.

ادامه جهش قیمت خودروهای تولید داخل در حالی است که قیمت محصولات منتخب ایران‌خودرو از مهر ۱۴۰۴ تا مهر ۱۴۰۵ نیز بین ۱۵۸ تا ۱۹۷ درصد افزایش یافته بود؛ ارقامی که حتی بالاتر از رشد نرخ دلار در مقابل ریال ایران طی دوره یاد است.

وضعیت مشابهی در رشد قیمت محصولات تولیدی دیگر شرکت‌های خودروساز داخلی نیز مشاهده می‌شود.

چنین جهش بزرگی در قیمت خودرو در حالی است که طبق داده‌های مرکز آمار، «تورم تولیدکننده» خودرو در بهار امسال نسبت به فصل مشابه پارسال ۹۵ درصد و این شاخص برای تابستان ۱۱۱ درصد بوده است.

بدین ترتیب، افزایش قیمت محصولات تولیدی خودروسازان داخلی بسیار بیشتر از افزایش هزینه‌های تولید بوده است.

در این میان، برخی رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که ایران‌خودرو پس از افزایش قیمت محصولات خود در ماه‌های گذشته، بار دیگر درخواست افزایش ۵۵ درصدی قیمت خودروهای تولیدی را مطرح کرده است.

از طرفی، سخنگوی دولت ۵ آبان از توقف موقت واردات خودرو به دستور رئیس‌جمهور خبر داد و اعلام کرد که در شرایط فعلی، اولویت دولت تأمین معیشت مردم است.

مصطفی پوردهقان عضو کمیسیون صنایع و معادن نیز روز شنبه با انتقاد از تصمیم دولت گفت تسهیل ورود خودروهای هیبریدی و کم‌مصرف می‌توانست بخشی از ناترازی بنزین و بحران انرژی کشور را مهار کند، اما عملاً این فرصت هم به بهانه کمبود منابع ارزی و فضای ملتهب کشور، از دست رفت.

هفته گذشته آمارهای تولید خودرو کشور منتشر شد که نشان می‌دهد سه خودروساز عمده ایران از ابتدای سال تا پایان مهرماه در مجموع ۳۳۲ هزار و ۸۵۷ دستگاه خودرو تولید کرده‌اند که نسبت به دور مشابه پارسال ۳۲ درصد کاهش یافته است.

همچنبن ببینید:
​
XS
SM
MD
LG