لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۵ ایران ۱۶:۰۷

تهدید بمب‌گذاری چهار پرواز عازم پراگ؛ موج هشدارها در اروپا گسترش یافت

هواپیمای ایرباس شرکت ایرلینگوس پس از تغییر مسیر به فرانسه به دلیل تهدید بمب‌گذاری، در پایگاه نظامی اورو دیده می‌شود.
هواپیمای ایرباس شرکت ایرلینگوس پس از تغییر مسیر به فرانسه به دلیل تهدید بمب‌گذاری، در پایگاه نظامی اورو دیده می‌شود.

خلاصه خبر:

  • پلیس جمهوری چک اعلام کرد چهار هواپیمای عازم پراگ تهدید به بمب‌گذاری شده‌اند؛ تازه‌ترین مورد از موج هشدارهایی که پروازهای مسافربری در چند کشور اروپایی را مختل کرده است.
  • به گزارش رویترز، پلیس چک پس از تدابیر امنیتی لازم، از عدم کشف مواد منفجره و واگذاری تحقیقات به مرکز مبارزه با تروریسم خبر داد.
  • صبح پنجشنبه، هشدارهای مشابه باعث فرودهای برنامه‌ریزی‌نشده در فرانسه، بلژیک و بلغارستان شد.
  • پرواز ایرلینگوس از دوبلین به رم، پس از تغییر مسیر، در غرب پاریس فرود آمد. هواپیمای شرکت لهستانی لوت ناچار به فرود در بروکسل شد و در بلغارستان، مقام‌ها از فرود اضطراری سه هواپیما به‌دلیل تهدید بمب‌گذاری خبر دادند.

پلیس جمهوری چک روز پنجشنبه ۱۴ آبان اعلام کرد چهار هواپیمای عازم پراگ تهدید به بمب‌گذاری شده‌اند؛ تازه‌ترین مورد از موج هشدارهایی که پروازهای مسافربری در چند کشور اروپایی را مختل کرده است.

به گزارش رویترز، پلیس چک اعتبار این تهدیدها را پایین ارزیابی کرده، اما گفته است تمامی تدابیر امنیتی لازم فعال شده‌اند و هواپیماها پس از فرود، توسط کارشناسان مواد منفجره بازرسی خواهند شد.

پلیس چک در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «تهدید را دست‌کم نمی‌گیریم.» و تأکید کرد هدف، اجرای اقدامات حفاظتی با کمترین اختلال برای مسافران و فعالیت فرودگاه است.

ساعتی بعد پلیس جمهوری چک در تازه‌ترین اطلاعیه خود اعلام کرد تدابیر امنیتی ویژه در فرودگاه پراگ پایان یافته و در بازرسی هواپیماهای تهدیدشده، هیچ وسیله انفجاری پیدا نشده است.

بر اساس این اعلام، تحقیقات درباره این تهدیدها به «مرکز ملی مبارزه با تروریسم، افراط‌گرایی و جرایم سایبری» این کشور واگذار شده است. این مرکز، واحد تخصصی پلیس چک در این حوزه‌هاست. پلیس گفته در حال حاضر امکان انتشار اطلاعات بیشتری درباره تحقیقات وجود ندارد.

صبح پنجشنبه، هشدارهای مشابه باعث فرودهای برنامه‌ریزی‌نشده در فرانسه، بلژیک و بلغارستان شد.

شرکت ایرلینگوس اعلام کرد پرواز ۴۰۲ از دوبلین به رم، پس از تغییر مسیر به‌عنوان اقدامی احتیاطی، در پایگاه هوایی اورو، در حدود ۱۰۰ کیلومتری غرب پاریس، سالم فرود آمده است.

رسانه‌های بلژیک گزارش دادند هواپیمایی متعلق به شرکت لهستانی لوت ناچار به فرود در فرودگاه زاونتم بروکسل شده است.

در بلغارستان، مقام‌ها از فرود اضطراری سه هواپیما به‌دلیل تهدید بمب‌گذاری خبر دادند. دو پرواز از کپنهاگ و مادرید در صوفیه فرود آمدند و به گزارش رسانه‌های محلی، هواپیمایی از لندن نیز در پلوودیو نشست.

در ایتالیا، هواپیمای شرکت فین‌ایر از هلسینکی با اسکورت نیروی هوایی این کشور، طبق برنامه در رم فرود آمد؛ در این مورد، مقصد برنامه‌ریزی‌شده پرواز تغییر نکرد.

این موج پس از تهدیدهای روز سه‌شنبه رخ داد؛ روزی که دست‌کم هفت پرواز و یک کشتی تفریحی هدف هشدار بمب‌گذاری قرار گرفتند، اما در بازرسی‌ها وسیله انفجاری پیدا نشد. آن تهدیدها باعث تغییر مسیر پروازها، بازرسی هواپیماها و تعطیلی موقت فرودگاه مودلین ورشو شد.

کشتی تفریحی «کراون آیریس»، عازم اسرائیل، نیز در بندر سیروس یونان تحت بازرسی امنیتی قرار گرفت. در گزارش‌های منتشرشده، مسئولیت تهدیدهای تازه به کشور مشخصی نسبت داده نشده و واقعی‌بودن هشدارهای پنجشنبه نیز هنوز تأیید نشده است.

همچنبن ببینید:
​
XS
SM
MD
LG