لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵ ایران ۲۳:۴۷
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

🔴 پرزیدنت ترامپ: رژیم ایران از سال ۱۳۵۷ جنگ با آمریکا را آغاز کرد؛ تاکید فرمانده سنتکام بر باز بودن مسیرهای اصلی کشتیرانی در تنگه هرمز

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با تأکید بر این که جمهوری اسلامی از زمان روی کار آمدن در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) آغازگر جنگ و دشمنی با ایالات متحده بوده است، گفت واشنگتن جنگ کنونی با رژیم ایران را آغاز نکرده است و پیش‌بینی کرد این مناقشه به‌زودی پایان یابد.

۰۸:۵۴ ۶.۸.۱۴۰۵

ارتش آمریکا از حمله به یک شناور در شرق اقیانوس آرام و کشته‌شدن پنج نفر خبر داد

فرماندهی جنوبی ارتش آمریکا روز سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد «حمله‌ای مرگبار» به یک «شناور تندرو» در مسیرهای شناخته‌شده قاچاق مواد مخدر در شرق اقیانوس آرام انجام داده و پنج نفر کشته شده‌اند. این فرماندهی کشته‌شدگان را «تروریست‌های مواد مخدر» خواند.

فرماندهی جنوبی به «اطلاعات تاییدشده» استناد کرد و گفت شناور در قاچاق مواد مخدر دست داشت، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

دولت دونالد ترامپ گفته است شناورهایی که از شهریور ۱۴۰۴ هدف قرار داده، مواد مخدر حمل می‌کردند. حملات آمریکا به چنین شناورهایی در دریای کاراییب و شرق اقیانوس آرام تا کنون بیش از ۲۳۰ کشته داشته است.

۰۹:۱۹ ۶.۸.۱۴۰۵

بازگشت غول‌های نفتی آمریکایی به بازار روسیه در مذاکرات صلح اوکراین بررسی می‌شود

آمریکا و روسیه درباره بازگشت احتمالی شرکت‌های آمریکایی به بازار نفت روسیه رایزنی می‌کنند. فایننشال تایمز با استناد به منابع آگاه نوشت کاخ سفید و کرملین مطرح کرده‌اند پس از پایان جنگ، یک سرمایه‌گذاری مشترک نفتی در سواحل جزیره ساخالین از نو راه بیفتد و فروش نفت روسیه به اروپا با خط لوله دروژبا بازگردد.

فهرست پیشنهادها فراتر می‌رود: فروش دارایی‌های بین‌المللی لوک‌اویل به سرمایه‌گذاران مورد تایید کاخ سفید، یک طرح گاز مایع در آلاسکا با مشارکت نوواتک روسیه، و واگذاری مدیریت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در خاک اشغال‌شده اوکراین به یک نهاد آمریکایی.

اکسون موبیل، تنها شرکت آمریکایی در طرح ساخالین-۱، اعلام کرده است بر سر مصادره سهم ۳۰ درصدی خود مذاکره می‌کند اما برنامه‌ای برای بازگشت ندارد.

اروپا با تخفیف تحریم‌ها پیش از پایان جنگ مخالفت کرده است. یک دیپلمات اروپایی تصریح کرد: «موضوع پول نیست. موضوع تحقیر و کنترل است.»

۰۹:۲۵ ۶.۸.۱۴۰۵

نتانیاهو و آیزنکوت هر دو وعده تشکیل دولت دادند

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و گادی آیزنکوت رقیب اصلی او در اپوزیسیون، هر دو تعهد کرده‌اند بکوشند دولت بعدی اسرائیل را تشکیل دهند. انتخابات پارلمانی روز سه‌شنبه پرشورترین مشارکت چند دهه گذشته را به خود دید.

نتانیاهو بامداد چهارشنبه در اورشلیم برای هواداران حزب محافظه‌کار لیکود سخنرانی کرد و گفت اسرائیل به «دولتی راست‌گرا، ملی‌گرا و قدرتمند» بر الگوی ائتلاف در حال کنار رفتن خود نیاز دارد و تعهد کرد برای همین هدف کار کند.

او همچنین تعهد کرد همکاری با آمریکا را برای از میان برداشتن تهدید مشترک دو متحد از سوی جمهوری اسلامی ادامه دهد. نتانیاهو جمهوری اسلامی را «رژیم تروریستی» خواند.

آیزنکوت که چند ساعت پیش از نتانیاهو سخنرانی کرد، در تل‌آویو به هواداران حزب میانه‌رو «یاشار» گفت هر کاری بتواند می‌کند تا «دولتی صهیونیست که همه را به خدمت سربازی می‌فرستد» تشکیل شود.

نظرسنجی‌های پای صندوق که برخی رسانه‌های بزرگ اسرائیل بامداد چهارشنبه به وقت محلی منتشر کردند، لیکود را بزرگ‌ترین حزب کنست ۱۲۰ کرسی پیش‌بینی کردند. با این حال نه بلوک نتانیاهو و نه اپوزیسیون مسیر روشنی تا اکثریت پارلمانی نداشتند. نتایج نهایی هنوز اعلام نشده است.

۰۹:۳۰ ۶.۸.۱۴۰۵

ائتلاف عربستان از رهگیری موشک حوثی‌ها به شهر طائف خبر داد

ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن از رهگیری و انهدام یک موشک بالستیک شلیک‌شده از سوی حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در بامداد چهارشنبه به سمت شهر طائف در غرب عربستان خبر داد.

سازمان کل دفاع مدنی عربستان سعودی پیشتر در جده و ینبع هشدارهای اضطراری صادر کرده بود.

روز گذشته نیز بقایای دو موشک بالستیک رهگیری‌ شده حوثی‌ها توسط پدافند هوایی عربستان، خساراتی در ریاض به بار آورد.

دفاع مدنی اعلام کرد که قطعات موشک‌ها به دو ساختمان و یک خودرو آسیب رسانده، اما تلفات جانی نداشته است.

ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن همچنین روز سه‌شنبه اعلام کرد چهار پهپاد و سه موشک بالستیک پرتاب شده از سوی حوثی‌ها به سمت عربستان سعودی را رهگیری کرده است.

۰۹:۳۱ ۶.۸.۱۴۰۵

شمارش بیش از دو و هفت دهم میلیون رأی، پیشتازی لیکود را اندکی کاهش داد

کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل تا کنون بیش از دو و هفت دهم میلیون رأی را شمرده است. سهم حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو از ۲۱ و هفت دهم درصد به ۲۰ و هشت دهم درصد آرای معتبر رسیده و پیشتازی خود را اندکی از دست داده است.

حزب میانه‌رو «یاشار» به رهبری گادی آیزنکوت با ۱۷ و شش صدم درصد آرا در جایگاه دوم ایستاده است.

ائتلاف «با هم» به رهبری نفتالی بنت نخست‌وزیر پیشین اسرائیل با نُه و دو دهم درصد آرا از فهرست مشترک، ائتلاف احزاب عرب، پیشی گرفته و سوم شده است. «با هم» ششم اردیبهشت امسال از پیوند حزب «بنت ۲۰۲۶» و حزب «یش عتید» به رهبری یائیر لاپید شکل گرفت و بنت رهبری‌اش را در دست دارد.

کمیته مرکزی انتخابات تاکید کرد نتایج اولیه است و تغییر می‌کند. شمارش آرا تا روز جمعه ادامه دارد.

۱۰:۰۵ ۶.۸.۱۴۰۵

وکیل تتلو: احتمال عفو و جایگزینی مجازات وجود دارد

وکیل مدافع امیرحسین مقصودلو خواننده زندانی‌ که با نام تتلو شناخته می‌شود شایعه‌های آزادی او را رد کرد و گفت هیچ ابلاغی درباره عفو به تیم حقوقی نرسیده است.

عاطفه حاذق در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد توضیح داد چند مقام برای بازدید از زندان با موکلش دیدار کرده‌اند و «صحبت‌های مثبتی» شده است، اما بحث آزادی مطرح نبوده.

به گفته او، مقصودلو در زندان تهران بزرگ و در بند جرایم مالی نگهداری می‌شود.

به گفته وکیل این خواننده زندانی، توبه در شعبه ششم دادگاه کیفری یک احراز شد و طبق قانون پس از احراز توبه در دادگاه، رئیس قوه قضائیه و رئیس دادگستری هم باید تأییدش کنند تا پیشنهاد عفو به رهبر جمهوری اسلامی ارائه شود.

او اعلام کرد توبه از سوی رئیس دادگستری تأیید شده و پرونده در انتظار تأیید رئیس قوه قضائیه است. حاذق گفت تنها حکم ۱۰ سال حبس باقی مانده و توبه مهم‌ترین عاملی است که پرونده را بلاتکلیف نگه داشته. او احتمال داد موکلش مشمول عفو شود اما مجازات جایگزینی برایش در نظر گرفته شود و درباره همین احتمال اظهارنظر بیشتری نکرد.

وکیل مقصودلو همچنین از پرداخت بدهی یکی از هم‌بندی‌ها و سپردن وثیقه برای آزادی او، و از مداحی موکلش در حسینیه زندان خبر داد. مقصودلو، به گفته وکیلش، در زندان ازدواج موقت کرده است.

۱۰:۵۸ ۶.۸.۱۴۰۵

مهاجم چاقو به‌دست در برابر سفارت اسرائیل در بلگراد کشته شد

پلیس صربستان اعلام کرد یکی از مأموران ژاندارمری که از سفارت اسرائیل در بلگراد حفاظت می‌کرد، کمی پس از نیمه‌شب با چاقو هدف حمله قرار گرفت. این مأمور از ناحیه صورت به‌طور سطحی زخمی شد و مهاجم را در دفاع از خود کشت.

ایویتسا داچیچ وزیر کشور صربستان حادثه را «حمله تروریستی» خواند و گفت مهاجم نوجوانی از شهر شابتس در غرب صربستان بود و نهادهای امنیتی او را به‌عنوان یکی از هواداران گروه داعش زیر نظر داشتند.

سطح هشدار تروریسم در صربستان به بالاترین درجه رسید و حضور پلیس در مکان‌های کلیدی افزایش یافت.

سفارت اسرائیل در بلگراد نهم تیر ۱۴۰۳ هم هدف حمله‌ای مشابه قرار گرفته بود. در همین حمله مردی با کمان‌تیر گردن یک مأمور ژاندارمری را زخمی کرد و مأموران او را کشتند. مهاجم، میلوش ژویوویچ، هوادار داعش بود و پیش از حمله ویدئویی با اشاره به جنگ غزه ضبط کرده بود. داچیچ همین بار هم حادثه را حمله تروریستی خواند و سطح هشدار را قرمز اعلام کرد.

پلیس صربستان در روزهای پس از حمله تیر ۱۴۰۳ چند نفر را به اتهام همکاری بازداشت کرد و داعش در ۱۴ تیر همین سال مسئولیتش را پذیرفت.

۱۱:۲۳ ۶.۸.۱۴۰۵

سه عضو نیروهای نخبه حماس در غزه کشته شدند

ارتش اسرائیل اعلام کرد سه عضو نیروهای نخبه شاخه نظامی حماس را در حملات هوایی به جنوب و شمال نوار غزه کشته است.

به گفته ارتش اسرائیل، احمد محمد احمد برکه، یکی از این افراد، در حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل و ربودن چند شهروند اسرائیلی، از جمله الکساندر دانتصیگ از کیبوتص نیر عوز، مشارکت داشته و در طول جنگ نیز در نگهداری شماری از گروگان‌ها، از جمله نمرود کوهن، نقش داشته است.

بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، دو عضو دیگر حماس، عمر عوض‌الله، فرمانده گروهان نیروهای نخبه، و معتز محمود محمد النمر، نیز در حمله‌ای در شمال نوار غزه کشته شدند.

ارتش اسرائیل افزود این سه نفر در برنامه‌ریزی حملات علیه نیروهای اسرائیلی و شهروندان این کشور و تلاش برای بازسازی توان نظامی حماس نقش داشته‌اند.

ارتش اسرائیل تاکید کرد که نیروهایش بر اساس توافق آتش‌بس در مواضع خود در فرماندهی جنوب مستقر هستند و برای رفع تهدیدها به اقدامات خود ادامه خواهند داد.

۱۱:۴۵ ۶.۸.۱۴۰۵

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار پایان عملیات اسرائیل در الخلیل شد

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد عملیات اسرائیل در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری را «تهاجمی» خواند و گفت اقدام‌های گسترده انجام‌شده «نگرانی‌های شدید از کاربرد غیرضروری و نامتناسب زور» ایجاد می‌کند و باید پایان یابد.

ولکر ترک دوشنبه اعلام کرد عملیات به تخریب خانه‌ها و املاک تجاری و محدود شدن آزادی تردد ساکنان انجامیده است. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد شمار تخلیه‌شدگان از روز جمعه را بیش از سه هزار نفر اعلام کرد.

ترک اظهارات مقام‌های ارشد اسرائیلی را نشانه‌ای دانست که اقدام‌ها تنبیهی و «برای القای ترس» طراحی شده‌اند و همین را غیرقابل قبول خواند. او تاکید کرد: «مجازات جمعی نقض جدی حقوق بین‌الملل است.»

به گفته ترک، تهدید به تخلیه و محو کامل محله‌ها نگرانی‌های جدی از پاکسازی قومی ایجاد می‌کند. او خواستار بازگشت همه آوارگان به خانه‌هایشان شد و از اسرائیل خواست برای تخلیه‌های غیرقانونی، تخریب‌ها و آوارگی ناشی از همین اقدام‌ها غرامت و جبران خسارت بپردازد.

۱۱:۴۷ ۶.۸.۱۴۰۵

سخنگوی صنف جایگاه‌های سوخت کشور خواستار تعیین نرخ چهارم بنزین شد

سخنگوی صنف جایگاه‌های سوخت کشور تعیین نرخ چهارم بنزین برای مصرف‌کنندگان پرمصرف را راهکار کنترل مصرف و «تحقق عدالت در توزیع سوخت» خواند، بدون اینکه رقمی برای همین نرخ پیشنهاد کند.

رضا نواز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا سه پله کنونی را برشمرد: نرخ اول ۱۵۰۰ تومان، نرخ دوم ۳۰۰۰ تومان و نرخ سوم ۱۰ هزار تومان. به گفته او نرخ چهارم برای مصرف مازاد بر همین پله‌ها در نظر گرفته می‌شود و سه نرخ نخست بدون تغییر می‌مانند.

نواز برآورد کرد حدود ۹۰ درصد دارندگان خودرو بتوانند از سه نرخ نخست استفاده کنند و جای دیگر سهم کسانی را که در شرایط فعلی با نرخ‌های پیشین سوخت‌گیری می‌کنند حدود ۸۵ درصد مردم عنوان کرد. او افزایش مداوم نرخ سوم را «لزوماً راهکار مناسبی» ندانست و تعریف چهار پله را راهی برای شناسایی پرمصرف‌های واقعی خواند.

نرخ سوم بنزین ۱۵ شهریور امسال از سوی فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت اعلام و ۱۷ شهریور اجرا شد. در همین تغییر نرخ سوم از پنج هزار تومان به ۱۰ هزار تومان دو برابر شد و دو پله نخست دست‌نخورده ماند: ۶۰ لیتر نخست هر ماه با ۱۵۰۰ تومان و ۵۰ لیتر بعدی با ۳۰۰۰ تومان.

منتقدان بر این باورند مطرح کردن نرخ چهارم برنامه بلند مدت دولت برای آزادسازی تدریجی قیمت بنزین است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG