لینکهای قابل دسترسی

چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۵ ایران ۱۶:۱۹

روبیو: اوکراین مستقل بدون کمک آمریکا وجود نداشت

خلاصه خبر:

  • وزیر خارجه آمریکا با مثبت ارزیابی کردن گفت‌وگو با کی‌یف، اعلام کرد که «اوکراین مستقل» با کمک آمریکا باقی مانده است.
  • مارکو روبیو گفت: «اگر کمک‌های ایالات متحده، به‌ویژه در دوران دولت ترامپ، نبود، اوکراین امروز وجود نداشت. اوکراین به‌عنوان یک کشور مستقل وجود نمی‌داشت.»
  • او گفت‌وگوهای ویتکاف و زلنسکی در اسلو را «مثبت» خواند اما افزود: «هیچ چیز غیرمنتظره‌ای نبود، هیچ چیز شگفت‌آوری نبود.»
  • زلنسکی هفته گذشته گفته بود دولت آمریکا به اسپیس‌ایکس دستور داده سرعت سرویس استارلینک را محدود کند و این محدودیت پهپادهای رهگیر اوکراین را از کار انداخته است. او اشتراک اطلاعات آمریکا را هم برای مدتی متوقف‌شده دانست.

وزیر خارجه آمریکا با مثبت ارزیابی کردن گفت‌وگو با کی‌یف، اعلام کرد که «اوکراین مستقل» با کمک آمریکا باقی مانده است.

مارکو روبیو چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «اگر کمک‌های ایالات متحده، به‌ویژه در دوران دولت ترامپ، نبود، اوکراین امروز وجود نداشت. اوکراین به‌عنوان یک کشور مستقل وجود نمی‌داشت.»

او گفت‌وگوهای استیو ویتکاف و ولودیمیر زلنسکی در اسلو را «مثبت» خواند اما افزود: «هیچ چیز غیرمنتظره‌ای نبود، هیچ چیز شگفت‌آوری نبود.»

به گفته روبیو، ویتکاف برای در میان گذاشتن ایده‌ها با طرف روسی به سن‌پترزبورگ می‌رود.

زلنسکی هفته گذشته گفته بود دولت آمریکا به اسپیس‌ایکس دستور داده سرعت سرویس استارلینک را محدود کند و این محدودیت پهپادهای رهگیر اوکراین را از کار انداخته است. او اشتراک اطلاعات آمریکا را هم برای مدتی متوقف‌شده دانست.

روبیو این اتهام‌ها را رد کرد. او گزارش‌هایی را که می‌گفت کاخ سفید دستور کاهش سرعت داده «قاطعانه نادرست» خواند، اختلال را عمدی ندانست و اعلام کرد آمریکا «هیچ ارتباطی با موضوع ندارد».

روبیو امروز مسئولیت را به شرکت ایلان ماسک سپرد: «رئیس‌جمهوری هیچ ارتباطی با تصمیم‌هایی که استارلینک و استارشیلد و آقای ماسک می‌گیرند ندارد. این یک شرکت خصوصی است. رئیس‌جمهوری این شرکت را اداره نمی‌کند و نمی‌تواند برایش تعیین تکلیف کند.» او تاکید کرد: «به شما می‌گویم، هیچ اطلاع قبلی‌ای در کار نبود.»

روبیو روز دوشنبه درباره اشتراک اطلاعات تصریح کرد: «هیچ توقفی نبوده.» او افزود: «نمی‌دانم این چیزها را از کجا می‌آورد یا چرا این حرف‌ها را به رسانه‌ها می‌زند.» به گفته روبیو، چند شب پیش یک مشکل نرم‌افزاری سامانه هشدار زودهنگام اوکراین را مختل کرد و فرماندهی اروپایی ارتش آمریکا در حال بررسی است.

دونالد ترامپ روز دوشنبه زلنسکی را نقد کرد: «ما چیزهای زیادی به اوکراین داده‌ایم. به ما هیچ نداده‌اند.» آقای ترامپ بیان کرد زلنسکی «نمی‌خواهد» جنگ را متوقف کند و «شاید وقتش رسیده کس دیگری برای اوکراین مذاکره کند».

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، اتهام زلنسکی درباره استارلینک را «بسیار بی‌پروا» خواند.

روبیو اعلام کرد آمریکا دیگر در این موضوع حالت تدافعی نخواهد داشت و جنگ را پیچیده دانست: «اگر این جنگ آسان بود، خیلی وقت پیش حل شده بود.»

همچنبن ببینید:
​
XS
SM
MD
LG