لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵ ایران ۱۰:۵۲

نفت با بن‌بست مذاکرات آمریکا و جمهوری اسلامی بالا رفت

خلاصه خبر:

  • پس از آنکه رئیس‌جمهوری آمریکا طرح صلح جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز را رد کرد، قیمت نفت روز دوشنبه بیش از یک درصد بالا رفت.
  • به گزارش رویترز، نفت برنت یک دلار و ۳۲ سنت افزایش یافت و به ۱۰۵ دلار و ۶۴ سنت رسید. وست تگزاس اینترمدییت آمریکا نیز ۷۰ سنت بالا رفت و ۹۳ دلار و ۱۱ سنت معامله شد. برنت هفته گذشته چهار دهم درصد رشد کرد اما وست تگزاس هفت و نه دهم درصد افت کرد.
  • جمهوری اسلامی هفته گذشته طرحی هفت‌روزه را اعلام کرد و گفت از راه میانجی‌ها به آمریکا رسانده است. دونالد ترامپ روز شنبه این طرح را رد کرد، اما یکشنبه به اکسیوس گفت انتظار دارد مذاکره‌کنندگان آمریکایی گفت‌وگوهای بیشتری داشته باشند.

پس از آنکه رئیس‌جمهوری آمریکا طرح صلح جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز را رد کرد، قیمت نفت روز دوشنبه بیش از یک درصد بالا رفت.

به گزارش رویترز، نفت برنت یک دلار و ۳۲ سنت افزایش یافت و به ۱۰۵ دلار و ۶۴ سنت رسید. وست تگزاس اینترمدییت آمریکا نیز ۷۰ سنت بالا رفت و ۹۳ دلار و ۱۱ سنت معامله شد. برنت هفته گذشته چهار دهم درصد رشد کرد، اما وست تگزاس هفت و نه دهم درصد افت کرد.

جمهوری اسلامی هفته گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل طرحی هفت‌روزه را اعلام کرد و گفت از راه میانجی‌های قطری به آمریکا رسانده است. دونالد ترامپ روز شنبه این طرح را رد کرد، اما یکشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با اکسیوس گفت انتظار دارد مذاکره‌کنندگان آمریکایی این هفته گفت‌وگوهای بیشتری داشته باشند.

تحلیلگران بانک ای‌ان‌زد نوشتند: «خطرهای ژئوپلیتیک همچنان بالاست، چون حوثی‌ها و جمهوری اسلامی حملاتشان به عربستان را ادامه داده‌اند و جریان عرضه منطقه‌ای را آسیب‌پذیر گذاشته‌اند.»

به نوشته همین تحلیلگران، فرآورده‌های نفتی نقطه فشار مانده‌اند و قیمت رکوردی گازوئیل در آمریکا خطر تورم را تشدید کرده و بحث محدود کردن صادرات را دوباره زنده کرده است. افت هفتگی وست تگزاس ناشی از همین نگرانی بود که ممنوعیت صادرات می‌تواند تولید پالایشگاه‌های آمریکا را محدود کند.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، هفته گذشته با چنین ممنوعیتی مخالفت کرد و گفت «ابزار خام ممنوعیت صادرات گازوئیل قطعاً کار نمی‌کند».

داده‌های اولیه شرکت کپلر نشان می‌دهد صادرات نفت خام تولیدکنندگان اصلی خاورمیانه در شهریور به ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده که بیشترین رقم از آغاز جنگ در اسفندماه است. عربستان و امارات صادراتشان را افزایش داده‌اند.

بر پایه همین داده‌ها، ترابری از تنگه هرمز این ماه به حدود هفت میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز می‌رسد. عربستان پس از حملاتی که به خط لوله شرق به غرب آسیب زد، صادراتش را از بندر ینبع در دریای سرخ به بندر راس‌تنوره در خلیج فارس منتقل کرد.

همچنبن ببینید:
​
XS
SM
MD
LG