لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ ایران ۱۰:۲۵

آکسیوس: عملیات «پنهانی» آمریکا شبانه ۱۵ تا ۲۰ نفتکش را از تنگه هرمز عبور می‌دهد؛ سطح انتقال نفت از تنگه به نصف دوران پیش از جنگ رسید

نیروهای سنتکام - آرشیو
نیروهای سنتکام - آرشیو

دو مقام آمریکایی به سایت آکسیوس گفتند نیروهای مسلح آمریکا طی هفته‌های اخیر به‌طور محرمانه مسیر مشخصی را در بخش جنوبی تنگه هرمز ایجاد کرده‌اند که به نفتکش‌ها اجازه می‌دهد روزانه میلیون‌ها بشکه نفت را از خلیج فارس خارج کنند.

آکسیوس روز چهارشنبه ۲۸ مرداد گزارش داد که به گفته این مقام‌ها، این عملیات با وجود ادامه بن‌بست در جنگ، یکی از موفقیت‌های مهم آمریکا برای حفظ جریان صادرات نفت به شمار می‌رود.

بر اساس این عملیات، هر شب ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از مسیر جنوبی تنگه، در امتداد ساحل عمان، عبور می‌کنند.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند اکنون روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت، معادل تقریباً نیمی از حجم صادرات پیش از جنگ، از تنگه هرمز خارج و وارد بازار جهانی می‌شود.

آکسیوس می‌نویسد که این عملیات تنها به اسکورت نفتکش‌های حامل نفت محدود نمی‌شود. ارتش آمریکا به نفتکش‌های خالی نیز کمک می‌کند تا از دریای عرب وارد خلیج فارس شوند، در بنادر کشورهای منطقه نفت بارگیری کنند و سپس از همان مسیر به سمت دریای عرب بازگردند.

آکسیوس می‌نویسد که نفتکش‌ها هر شب در ساعت‌های مشخص و در قالب دو مسیر جداگانه، یکی برای ورود و دیگری برای خروج، از بخش جنوبی تنگه عبور می‌کنند و مسیر حرکت آنها بر اساس دستورالعمل‌های ارتش آمریکا تعیین می‌شود. جنگنده‌های نیروی هوایی آمریکا نیز برای مقابله با موشک‌های کروز و پهپادهای جمهوری اسلامی از این کشتی‌ها محافظت می‌کنند.

به گفته مقام‌های آمریکایی، این عملیات پس از یک کارزار نظامی دو هفته‌ای از سوی ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) امکان‌پذیر شد که طی آن سامانه‌های راداری و نظارت دریایی جمهوری اسلامی منهدم و یا آسیب دیدند در نتیجه، توان رژیم برای رصد رفت‌وآمد کشتی‌ها در مسیر جنوبی تنگه کاهش یافته است.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند جمهوری اسلامی اکنون تنها با چند رادار بازسازی‌شده و نیروهای مستقر در قایق‌های تندروی سپاه، رفت‌وآمد کشتی‌ها را زیر نظر دارد.

دونالد ترامپ روز چهارشنبه گفت دیشب شمار زیادی کشتی از این مسیر عبور کرده‌اند و افزود: «ما تنگه را در اختیار داریم؛ کنترل کامل تنگه را در دست داریم.»

رئیس جمهوری آمریکا گفت جمهوری اسلامی همچنان گاه‌به‌گاه با استفاده از پهپادها ایجاد مزاحمت می‌کند، اما تاکید کرد که طی دو هفته اخیر حجم زیادی نفت از تنگه هرمز خارج شده است. به گفته او، میزان عبور نفت از این مسیر به اندازه‌ای بوده که بسیاری را شگفت‌زده کرده است.

آقای ترامپ از شرایط حاضر که در آن محاصره دریایی آمریکا علیه جمهوری اسلامی باعث شده است نتواند نفتی از طریق دریا صادر و یا کالایی وارد کند، ابراز رضایت کرده است.

رئيس‌جمهوری آمریکا چهارشنبه شب «خرد‌کننده‌ترین» تحریم‌ها را علیه جمهوری اسلامی اعلام کرد و به کشورها نسبت به تعامل اقتصادی با این حکومت هشدار داد.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG