وزیر خارجه ترکیه، هاکان فیدان گفت توافق دفاعی میان ترکیه، عربستان سعودی و پاکستان ممکن است با اضافه شدن کشورهای دیگر گسترش یابد.
فیدان روز شنبه در برنامه «میز سردبیران» خبرگزاری آناتولی گفت مصر ممکن است در مرحله بعدی به این پیمان دفاعی بپیوندد.
به نوشته سیبیاس، مصر نیز مانند ترکیه، عربستان و پاکستان، کشوری با اکثریت جمعیت مسلمان سنی است و برخلاف ایران، در شمار کشورهای شیعهنشین منطقه قرار ندارد. مصر یکی از کشورهای دارای جمعیت سنی قابلتوجه در منطقه است.
بر اساس توافق مکه، حمله به هر یک از سه کشور، حمله به هر سه کشور تلقی شده و مستلزم واکنش مشترک خواهد بود. این سازوکار، مشابه ماده ۵ پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، است.
ترکیه دومین ارتش بزرگ عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو است و صنایع رو به پیشرفت سریع نظامی دارد. پاکستان دارای سلاح اتمی است. مصر نیز بزرگترین ارتش بین کشورهای عربی را دارد.