لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۵ ایران ۱۲:۲۰

آمریکا به تاج و مقامات فدراسیون فوتبال ویزا نداد

خلاصه خبر:

  • آمریکا برای مهدی تاج و شماری از مقام‌های فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ویزا صادر نکرد؛ در حالی که منابع آمریکایی می‌گویند همه بازیکنان تیم ملی ایران مجوز ورود به آمریکا را دریافت کرده‌اند.
  • نیویورک‌تایمز به نقل از چهار مقام ارشد آمریکایی گزارش داد که درخواست ویزای همه ۲۶ بازیکن تیم ملی ایران پذیرفته شده، اما بسیاری از اعضای کادر همراه تیم اجازه ورود نگرفته‌اند.
  • بر اساس این گزارش، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی، در میان افرادی است که ویزای آنها صادر نشده است.
  • رویترز هم نوشت که طبق گزارش خبرگزاری فارس، ویزای برخی اعضای کادر فنی و اجرایی صادر نشده و آمریکا از صدور آن خودداری کرده است.

آمریکا برای مهدی تاج و شماری از مقام‌های فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ویزا صادر نکرد؛ در حالی که منابع آمریکایی می‌گویند همه بازیکنان تیم ملی ایران برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ مجوز ورود به آمریکا را دریافت کرده‌اند.

نیویورک‌تایمز به نقل از چهار مقام ارشد آمریکایی گزارش داد که درخواست ویزای همه ۲۶ بازیکن تیم ملی ایران پذیرفته شده، اما بسیاری از اعضای کادر همراه تیم اجازه ورود نگرفته‌اند. بر اساس این گزارش، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی، نیز در میان افرادی است که ویزای آنها صادر نشده است.

آسوشیتدپرس نیز به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشت بازیکنان ایران، مربیان، تمرین‌دهندگان و بخشی از کادر پشتیبانی ضروری تیم مجوز ورود گرفته‌اند، اما برخی افراد وابسته به کاروان ایران ممکن است به دلیل درخواست ویزا با عنوان نادرست رد شده باشند.

رویترز هم به نقل از یک مقام کاخ سفید گزارش داد که بازیکنان ایران ویزا گرفته‌اند، اما هم‌زمان نوشت که طبق گزارش خبرگزاری فارس، ویزای برخی اعضای کادر فنی و اجرایی هنوز صادر نشده و سفارت آمریکا از صدور آن خودداری کرده است.

در همین حال، خبرگزاری تسنیم گزارش داد که طبق پیگیری‌های انجام‌شده، ویزای شماری از همراهان تیم ملی از جمله مهدی محمدنبی، مدیر تیم؛ هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون فوتبال؛ مهدی خراطی، مدیر اجرایی تیم ملی؛ محسن معتمدکیا، مدیر رسانه‌ای تیم ملی؛ سیامک قلیچ‌خانی، از اعضای رسانه‌ای تیم؛ یکی از آنالیزورهای تیم ملی و همچنین نمایندگانی از وزارت امور خارجه، حراست و کمیته بین‌الملل فدراسیون فوتبال از سوی آمریکا صادر نشده است.

بر اساس این گزارش، این افراد قرار است همراه تیم ملی به مکزیک بروند و تلاش‌ها برای دریافت ویزای آمریکا همچنان ادامه خواهد داشت.

موضوع ویزای تاج و شماری از مقامات فدراسیون فوتبال ایران فقط یک اختلاف اداری نیست. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، چند روز پیش در کنگره گفت واشنگتن با حضور تیم فوتبال ایران و کادر پشتیبانی ورزشی آن مشکلی ندارد، اما اجازه نمی‌دهد افرادی که به گفته او ارتباطی با ورزش ندارند و با سپاه پاسداران مرتبط هستند، در پوشش هیئت جام جهانی وارد آمریکا شوند.

این موضع، پرونده ویزای ایران را از سطح فوتبال فراتر برده و به مسئله‌ای امنیتی و سیاسی تبدیل کرده است. از نگاه آمریکا، تفکیک میان بازیکن، مربی و کادر ضروری از یک سو و مقام‌های غیرورزشی یا افراد دارای حساسیت امنیتی از سوی دیگر، بخشی از حق حاکمیتی در کنترل مرزهاست.

از نگاه فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی، اما محدود کردن اعضای کاروان رسمی تیم ملی می‌تواند دخالت سیاست در ورزش و نقض روح میزبانی جام جهانی تلقی شود.

مهدی تاج پیش‌تر نیز در کانادا با مشکل ورود روبه‌رو شده بود. او و چند مقام فدراسیون فوتبال ایران برای شرکت در نشست فیفا به کانادا رفته بودند، اما گزارش‌ها از توقف و پرسش‌وجوی آنان در فرودگاه تورنتو حکایت داشت.

رسانه‌های کانادایی و آسوشیتدپرس از لغو یا توقف مجوز ورود مقام‌های ایرانی خبر دادند؛ در مقابل، تاج بعداً گفت پس از چند ساعت سؤال‌وجواب، اجازه ورود داده شد، اما هیئت جمهوری اسلامی در اعتراض به رفتار مأموران مهاجرتی تصمیم گرفت بازگردد. محور پرسش‌ها ارتباط پیشین تاج با سپاه پاسداران بود.

در همین حال، فیفا محل استقرار تیم ملی ایران را در فهرست رسمی کمپ‌های جام جهانی از آمریکا به تیخوانا در مکزیک منتقل کرده است. این تصمیم باعث می‌شود مدت حضور کاروان ایران در خاک آمریکا کاهش یابد، اما رفت‌وآمد تیم برای بازی‌های گروهی در لس‌آنجلس و سیاتل پیچیده‌تر خواهد شد.

با صدور ویزای بازیکنان، خطر حذف ایران از جام جهانی کاهش یافته است؛ اما پرونده ویزای تاج و بخشی از کادر فدراسیون همچنان باز مانده و به یکی از حساس‌ترین حاشیه‌های سیاسی جام جهانی ۲۰۲۶ تبدیل شده است.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG