لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۱۲:۰۶

نفت ایران به دلیل محاصره آمریکا، روی نفتکش‌های فرسوده ذخیره می‌شود

خلاصه خبر:

  • فایننشال تایمز گزارش داد که مقامات جمهوری اسلامی به دلیل فشار ناشی از محاصره و تحریم‌های آمریکا که توان صادرات نفت ایران به کشورهای شرق آسیا را محدود کرده، مجبور شده نفت خود را روی نفتکش‌های قدیمی و لنگر انداخته در خلیج فارس ذخیره کند.
  • بر اساس داده‌های سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» نوشت حدود ۳۹ نفتکش حامل نفت و پتروشیمی ایران در حال حاضر در خلیج فارس حضور دارند، در حالی که پیش از آغاز محاصره آمریکا در بیش از یک ماه پیش، این رقم ۲۹ فروند بوده است.
  • طبق داده‌های کپلر، در مجموع ۴۲ میلیون بشکه نفت خام روی نفتکش‌های ایران در خاورمیانه قرار دارد که ۶۵ درصد نسبت به آغاز درگیری افزایش یافته است.

فایننشال تایمز گزارش داد که مقامات جمهوری اسلامی به دلیل فشار ناشی از محاصره و تحریم‌های آمریکا که توان صادرات نفت ایران به کشورهای شرق آسیا را محدود کرده، مجبور شده نفت خود را روی نفتکش‌های قدیمی و لنگر انداخته در خلیج فارس ذخیره کند.

فایننشال تایمز روز سه‌شنبه ۲۹ اردیبهشت بر اساس داده‌های سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» نوشت حدود ۳۹ نفتکش حامل نفت و پتروشیمی ایران در حال حاضر در خلیج فارس حضور دارند، در حالی که پیش از آغاز محاصره آمریکا در بیش از یک ماه پیش، این رقم ۲۹ فروند بوده است.

برای نمونه، یک نفتکش بسیار بزرگ (سوپرتانکر) ۳۰ ساله که آخرین بار بیش از دو سال پیش استفاده شده بود، در پایان ماه آوریل شروع به ارسال سیگنال موقعیت در خلیج فارس کرده است.

یوئی توریکاتا، تحلیلگر شرکت داده‌محور کپلر به فایننشال تایمز گفت میزان نفت خام ایران که روی نفتکش‌ها در خلیج فارس قرار دارد در «بالاترین سطح از آغاز درگیری» است و از اوایل ماه مه در سطح بالایی باقی مانده است.

این روزنامه افزود که این موضوع نشان‌دهنده افزایش قابل توجه تجمع کشتی‌ها در نزدیکی پایانه صادرات نفت جزیره خارک است.

فایننشال تایمز و اتحاد علیه ایران هسته‌ای همچنین ۱۳ نفتکش مشکوک دیگر را شناسایی کرده‌اند که در نزدیکی بندر چابهار در دریای عمان، در سمت شرق تنگه هرمز و در داخل خط فرضی محاصره دریایی نیروی دریایی آمریکا لنگر انداخته‌اند.

طبق داده‌های کپلر، در مجموع ۴۲ میلیون بشکه نفت خام روی نفتکش‌های ایران در خاورمیانه قرار دارد که ۶۵ درصد نسبت به آغاز درگیری افزایش یافته است.

آنتوان هالف، تحلیلگر ارشد شرکت داده انرژی کیاروس، گفته است ایران در تلاش است تا «مدت زمان ادامه تولید خود را افزایش دهد» تا از توقف تولید جلوگیری کند.

بر اساس داده‌های کیاروس، ذخایر نفتی خشکی ایران حدود ۱۰ میلیون بشکه افزایش یافته و به حدود ۶۴ درصد ظرفیت رسیده است و این امر «چند هفته» زمان بیشتر برای ادامه تولید نفت به ایران می‌دهد.

فایننشال تایمز تاکید کرد که تجمع نفتکش‌ها در این مناطق نشان‌دهنده اثربخشی محاصره بنادر جنوبی ایران از سوی آمریکا است؛ محاصره‌ای که هدف آن اعمال سیاست «بازرسی، ورود، جست‌وجو و توقیف» برای هر کشتی ایرانی یا کشتی‌های مشکوک به حمل محموله‌های ایران توسط نیروی دریایی آمریکا است تا درآمدهای نفتی جمهوری اسلامی قطع شود.

این رسانه افزود که محاصره آمریکا جدیدترین نمونه از سیاست‌های این کشور درباره نفت خام ایران در جریان درگیری اخیر است که اکنون وارد هفته یازدهم خود شده است.

در ماه مارس، آمریکا به دلیل نگرانی‌ها از افزایش قیمت جهانی نفت، معافیت تحریمی ۳۰ روزه‌ای برای نفت خام ایران که در حال حمل بود صادر کرد.

پیش از حملات آمریکا و اسرائیل، جمهوری اسلامی ماهانه ۴۰ تا ۶۰ میلیون بشکه نفت صادر می‌کرد که حدود ۲ درصد از عرضه جهانی را شامل می‌شد.

این صادرات با استفاده از ناوگانی از نفتکش‌های فرسوده که عمدتاً تحت تحریم کشورهای غربی هستند اما به پالایشگاه‌هایی در آسیا خدمت‌رسانی می‌کنند، انجام می‌شد.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG