لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۱۵:۳۵

اعتراض انجمن داروسازان ایران: بدهی سازمان‌های بیمه چهار برابر شده است

خلاصه خبر:

  • یک عضو هیئت مدیره و مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران به پرداخت نشدن و انباشت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه اعتراض کرد و خبر داد این مطالبات در ماه‌های گذشته «۴ برابر» شده است.
  • او می‌گوید: «تأمین اجتماعی هر ماه ۳ هزار میلیارد تومان (همت) بدهکاری به داروخانه‌های بخش خصوصی دارد و با پرداخت آذر ماه، این سازمان هنوز ۱۵ همت به داروخانه ها بدهکار است.»
  • در شرایطی که بیمه‌ها از پس تامین هزینه‌ها برنمی‌آیند و قیمت‌ها همچنان در حال افزایش است، بسیاری از بیماران با چالش جدی در تأمین داروهای مورد نیاز خود مواجه‌اند.
  • همچنین در هفته‌های اخیر گزارش‌هایی از کمبود برخی داروها منتشر شده است.

یک عضو هیئت مدیره و مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران به پرداخت نشدن و انباشت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه اعتراض کرد و خبر داد این مطالبات در ماه‌های گذشته «۴ برابر» شده است.

هادی احمدی روز یکشنبه به خبرگزاری مهر گفت: «متاسفانه بیمه‌ها و سازمان هدفمندی یارانه‌ها، از آذر ۱۴۰۴ تا کنون، هیچ پرداختی به داروخانه‌ها نداشته‌اند و فقط سازمان تأمین اجتماعی، اخیرا یک ماه مربوط به آذر را پرداخت کرده که دردی را دوا نمی‌کند.»

او افزود: «تأمین اجتماعی هر ماه ۳ هزار میلیارد تومان (همت) بدهکاری به داروخانه‌های بخش خصوصی دارد و با پرداخت آذر ماه، این سازمان هنوز ۱۵ همت به داروخانه ها بدهکار است.»

مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران در مورد طرح «تهاتر بدهی‌ها و مطالبات سازمان تامین اجتماعی» که از سوی این سازمان مطرح شده نیز ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: «این قبیل طرح‌ها برای داروخانه‌ها پول نمی‌شود.»

احمدی هشدار داد تداوم بدهی سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان هدفمندی یارانه‌ها که در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها تاخیر چند ماهه دارند، «باعث می‌شود داروخانه ها پولی برای خرید دارو نداشته باشند و در نهایت، این بیماران هستند که از این وضعیت آسیب می‌بینند.»

در شرایطی که بیمه‌ها از پس تامین هزینه‌ها برنمی‌آیند و قیمت‌ها همچنان در حال افزایش است، بسیاری از بیماران با چالش جدی در تأمین داروهای مورد نیاز خود مواجه‌اند.

پیشتر مدیرعامل انجمن کلیوی ایران اعلام کرده بود که «برخی مراکز درمانی به دلیل بدهی‌های تامین اجتماعی، بیمه بیماران دیالیزی را نمی‌پذیرند و هزینه هر بار دیالیز به دو میلیون تومان رسیده است.»

او هشدار داد اختلال در درمان بیماران دیالیزی می‌تواند در مدت کوتاهی منجر به عوارض شدید و حتی مرگ بیماران شود.

همچنین در هفته‌های اخیر گزارش‌هایی از کمبود برخی داروها منتشر شده است.

صدای آمریکا به نقل از منابع خود در بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها گزارش داده بود دستورالعمل‌هایی برای کاهش مصرف سرم و آنتی‌بیوتیک ابلاغ شده و توزیع این اقلام در داروخانه‌ها با تأخیر و کمتر از میزان تقاضا انجام می‌شود.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG