لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۱۰:۴۴

تداوم کاهش قیمت نفت پس از تأکید ترامپ به کمک در خروج کشتی‌ها از هرمز

خلاصه خبر:

  • قیمت نفت روز دوشنبه پس از اعلام دونالد ترامپ درباره کمک آمریکا به خروج کشتی‌های گرفتار در تنگه هرمز روند کاهشی را ادامه داد اما سطح قیمت‌ها همچنان در بالای ۱۰۰ دلار باقی‌ ماند.
  • به گزارش رویترز، نفت برنت به حدود ۱۰۸ دلار و ۱۱ سنت در هر بشکه رسید و نفت وست‌تگزاس اینترمدیت آمریکا حدود ۱۰۱ دلار و ۵۰ سنت معامله شد.
  • برنت در مقایسه با جمعه ۶ سنت، معادل حدود ۰.۱ درصد کاهش داشت؛ در حالی که روز جمعه نیز ۲ دلار و ۲۳ سنت افت کرده بود. نفت وست‌تگزاس هم روز دوشنبه ۴۴ سنت، معادل حدود ۰.۴ درصد پایین آمد و این کاهش پس از افت ۳ دلار و ۱۳ سنتی روز جمعه رخ داد.

قیمت نفت روز دوشنبه پس از اعلام دونالد ترامپ درباره کمک آمریکا به خروج کشتی‌های گرفتار در تنگه هرمز روند کاهشی را ادامه داد اما سطح قیمت‌ها همچنان در بالای ۱۰۰ دلار باقی‌ ماند.

به گزارش رویترز، نفت برنت به حدود ۱۰۸ دلار و ۱۱ سنت در هر بشکه رسید و نفت وست‌تگزاس اینترمدیت آمریکا حدود ۱۰۱ دلار و ۵۰ سنت معامله شد.

برنت در مقایسه با جمعه ۶ سنت، معادل حدود ۰.۱ درصد کاهش داشت؛ در حالی که روز جمعه نیز ۲ دلار و ۲۳ سنت افت کرده بود. نفت وست‌تگزاس هم روز دوشنبه ۴۴ سنت، معادل حدود ۰.۴ درصد پایین آمد و این کاهش پس از افت ۳ دلار و ۱۳ سنتی روز جمعه رخ داد.

تداوم کاهش قیمت‌ها پس از آن رخ داد که ترامپ گفت آمریکا برای هدایت امن کشتی‌های گرفتار در تنگه هرمز اقدام خواهد کرد، اما نبود چشم‌انداز مثبت نسبت به آینده آتش‌بس و ادامه محدودیت در کشتیرانی از این مسیر، قیمت‌ها را همچنان در سطح بالا نگه داشته است.

این سطح قیمت، فاصله زیادی با روزهای پیش از آغاز جنگ دارد. در ۲۷ فوریه، یک روز پیش از آغاز درگیری، رویترز گزارش داده بود نفت برنت حدود ۷۱ دلار و وست‌تگزاس حدود ۶۵ دلار معامله می‌شد. با نرخ امروز، برنت نسبت به آن سطح حدود ۵۲ درصد بالاتر ایستاده است.

عامل اصلی این شکاف، تنگه هرمز است. رویترز در گزارشی جداگانه نوشت تنگه هرمز، که پیش از جنگ مسیر عبور حدود ۲۰ درصد نفت جهان بود، از آغاز درگیری در ۲۸ فوریه عملاً بسته یا به‌شدت محدود شده و واردات نفت آسیا از ۲۷.۵۲ میلیون بشکه در روز در فوریه به ۱۹.۳۹ میلیون بشکه در آوریل سقوط کرده است.

اوپک‌پلاس هم روز یکشنبه اعلام کرد هفت عضو این ائتلاف در ماه ژوئن هدف تولید خود را ۱۸۸ هزار بشکه در روز افزایش می‌دهند؛ اما رویترز نوشته این افزایش تا زمانی که هرمز عادی نشود بیشتر جنبه نمادین دارد، چون بخش بزرگی از ظرفیت صادراتی خلیج فارس همچنان با محدودیت روبه‌روست.

پیش‌بینی‌ها هم نشان می‌دهد بازار نفت فعلاً روی آرامش سریع حساب نمی‌کند. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در آخرین چشم‌انداز کوتاه‌مدت خود پیش‌بینی کرده قیمت برنت در سه‌ماهه دوم ۲۰۲۶ به اوج ۱۱۵ دلار برسد و میانگین سال ۲۰۲۶ حدود ۹۶ دلار باشد؛ البته این پیش‌بینی بر فرض بازگشت تدریجی تردد از هرمز و پایان‌نیافتن طولانی بحران بنا شده بود. خود این نهاد تأکید کرده مسیر قیمت‌ها به مدت بحران و حجم اختلال تولید وابسته است.

بارکلیز نیز پیش‌بینی خود برای میانگین نفت برنت در سال ۲۰۲۶ را از ۸۵ دلار به ۱۰۰ دلار افزایش داده و گفته اگر اختلال در هرمز تا پایان ماه مه ادامه یابد، قیمت‌های ضمنی بازار می‌توانند به سمت ۱۱۰ دلار بازقیمت‌گذاری شوند. این بانک هشدار داده هرچه اختلال طولانی‌تر شود، شوک قیمتی هم بزرگ‌تر و چسبنده‌تر خواهد شد.

نفت بالای ۱۰۰ دلار فقط یک جهش موقت نیست؛ بازتاب ریسک جنگ، کمبود عرضه، هزینه حمل‌ونقل و بی‌اعتمادی بازار به بازگشت سریع جریان عادی انرژی است.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG