لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۵ ایران ۱۹:۴۶

اکسیوس از تلاش میانجی‌ها برای احیای مذاکرات تهران و واشنگتن خبر داد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از اعلام به بن‌بست رسیدن مذاکرات اسلام‌آباد
جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از اعلام به بن‌بست رسیدن مذاکرات اسلام‌آباد

وب‌سایت خبری اکسیوس به نقل از یک منبع آگاه و یک مقام آمریکایی نوشت میانجی‌گران پاکستانی، مصری و ترکی در روزهای آینده به مذاکرات خود با آمریکا و ایران ادامه خواهند داد تا شکاف‌های باقی‌مانده را پر کنند و به توافقی برای پایان دادن به جنگ دست یابند.

اکسیوس تأکید کرده همه طرف‌ها هنوز معتقدند که دستیابی به توافق امکان‌پذیر است.

میانجی‌گران امیدوارند کاهش اختلافات بتواند دور دیگری از مذاکرات را پیش از انقضای آتش‌بس در نخستین روز اردیبهشت ممکن کند.

منابع آگاه همچنین اعلام کرده‌اند که اگر محاصره دریایی ایالات متحده باعث تغییر مسیر جمهوری اسلامی نشود، ترامپ در حال بررسی از سرگیری حملات است.

اهداف حملات می‌توانند شامل زیرساخت‌های حیاتی باشند که ترامپ پیش از اعلام آتش‌بس تهدید به حمله به آنها کرده بود.

یک مقام آمریکایی به اکسیوس گفته این محاصره، مانند تصمیم آمریکا برای خروج از مذاکرات پاکستان، بخشی از مذاکرات جاری است و ترامپ می‌خواهد مانع از آن شود که ایران از تنگه هرمز به عنوان اهرم فشار استفاده کند.

یک منبع منطقه‌ای گفت: «ما در بن‌بست کامل نیستیم. هنوز در بسته نشده است. هر دو طرف در حال چانه‌زنی هستند. اینجا یک بازار است.»

در همین راستا عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، و فیصل بن فرحان، همتای سعودی او، دوشنبه بیست‌وچهارم فروردین در یک گفت‌وگوی تلفنی «آخرین وضعیت تحولات منطقه و مذاکرات ایران و آمریکا در اسلام‌آباد» را بررسی کردند. این دومین گفت‌وگوی وزیران خارجه دو کشور از زمان آغاز جنگ است.

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، نیز ساعاتی پیش اعلام کرد اگر موضوع غنی‌سازی اورانیوم در مذاکرات به شکل «همه یا هیچ» مطرح شود، احتمال بروز مشکلات جدی وجود دارد.

فیدان تأکید کرده از نظر او مشکلی در اصل بازگشایی و مدیریت تنگه هرمز از طریق مذاکرات وجود ندارد، اما چالش اصلی این است که آیا در جریان گفت‌وگوها مقررات جدیدی پیشنهاد خواهد شد یا خیر.

مقامات جمهوری اسلامی اصرار دارند که «سازوکاری دائمی برای کنترل تنگه هرمز» اعمال و برای عبور کشتی‌ها از این تنگه عوارض اخذ شود.

ایالات متحده از ساعاتی دیگر طرح محاصره دریایی ایران را آغاز خواهد کرد.

This item is part of
XS
SM
MD
LG