لینکهای قابل دسترسی

شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۴ ایران ۰۰:۵۲

هگست: مجتبی خامنه‌ای احتمالاً دچار آسیب شدید چهره شده است؛ درباره تنگه هرمز جای نگرانی نیست

پیت هگست، وزیر جنگ ایالات متحده، اعلام کرد ارتش آمریکا در حال «درهم‌کوبیدن توان نظامی» این حکومت است و گفت مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید جمهوری اسلامی، زخمی و «احتمالاً دچار آسیب شدید چهره» شده است. او درباره تنگه هرمز گفت جای هیچ نگرانی نیست.

ادعای زخمی شدن رهبر جدید جمهوری اسلامی

پیت هگست، وزیر جنگ ایالات متحده، صبح جمعه در یک نشست خبری اعلام کرد نیروهای آمریکایی در حال «درهم‌کوبیدن توان نظامی حکومت افراطی ایران» هستند.

هگست گفت: «آن‌ها درمانده شده‌اند و در حال پنهان شدن هستند؛ به زیرزمین‌ها رفته‌اند و از ترس عقب‌نشینی کرده‌اند.»

او با اشاره به مقام‌های جمهوری اسلامی افزود: «این همان کاری است که موش‌ها انجام می‌دهند. ما می‌دانیم آن به‌اصطلاح رهبر جدید ــ که چندان هم "عالی‌مقام" نیست ــ زخمی شده و احتمالاً دچار تغییر چهره‌ بر اساس آسیب شدید شده است.»

مجتبی خامنه‌ای روز پنج‌شنبه بیانیه‌ای منتشر کرد که پیت هگست آن را «ضعیف» توصیف کرد.

وزیر جنگ ایالات متحده گفت: «آن فقط یک بیانیه مکتوب بود. ایران دوربین‌های فراوانی دارد و دستگاه‌های ضبط صدا هم کم ندارد. پس چرا فقط یک بیانیه مکتوب منتشر شده است؟ فکر می‌کنم خودتان دلیلش را می‌دانید.»

او افزود: «پدرش کشته شده است. او ترسیده، زخمی شده، در حال فرار است و مشروعیت ندارد. اوضاع برای آن‌ها کاملاً به‌هم‌ریخته است. چه کسی فرماندهی می‌کند؟ حتی ممکن است خود ایران هم نداند چه کسی در رأس قرار دارد.»

تنگه هرمز و افزایش قیمت نفت

هگست همچنین نگرانی‌ها درباره بسته شدن عملی تنگه هرمز در پی جنگ با جمهوری اسلامی را کم‌اهمیت دانست.

او در نشست خبری در وزارت جنگ آمریکا گفت جمهوری اسلامی در تنگه هرمز «از سر استیصال» دست به اقداماتی زده است.

هگست گفت: «ما در حال رسیدگی به این مسئله هستیم و نیازی به نگرانی درباره آن نیست.»

واکنش به گزارش‌ها درباره برنامه آمریکا برای تنگه هرمز

وزیر جنگ ایالات متحده همچنین گزارش‌های رسانه‌ای را که مدعی شده بودند ارتش آمریکا پیش از حمله به جمهوری اسلامی برنامه‌ای برای بازگشایی تنگه هرمز نداشته است، مورد انتقاد قرار داد.

او گفت: «برای دهه‌ها، رژیم ایران همواره کشتیرانی در تنگه هرمز را تهدید کرده است. این همان کاری است که همیشه انجام می‌دهند؛ گروگان گرفتن این تنگه.»

هگست افزود: «ما برای این سناریو برنامه‌ریزی کرده بودیم و از آن آگاه بودیم.»

او در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا وزارت جنگ آمریکا از پیش برای بسته شدن این تنگه برنامه‌ریزی نکرده بود، گفت: «در نهایت می‌خواهیم این کار را به‌صورت مرحله‌ای و به شکلی انجام دهیم که برای دستیابی به اهدافمان منطقی‌تر باشد.» او در عین حال از ارائه جزئیات بیشتر درباره برنامه‌های نظامی خودداری کرد.

برنامه آمریکا برای بازگشایی مسیر کشتیرانی

وزیر جنگ ایالات متحده در پاسخ به این پرسش که چه زمانی تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز از سر گرفته خواهد شد، گفت: «در حال حاضر تنها چیزی که مانع عبور کشتی‌ها از این تنگه شده، تیراندازی حکومت ایران به سمت کشتی‌هاست.»

او افزود: «برای هر گزینه‌ای برنامه داریم. ما با نهادهای مختلف دولتی همکاری می‌کنیم. این تنگه‌ای نیست که اجازه دهیم همچنان محل مناقشه باقی بماند یا جریان کالاهای بین‌المللی در آن متوقف شود.»

بهای نفت خام شاخص نفت آمریکا صبح جمعه حدود ۹۳ دلار برای هر بشکه بود. یک روز پیش از آغاز جنگ در ۲۸ فوریه، هر بشکه از این نفت حدود ۶۷ دلار معامله می‌شد.

برنامه آمریکا برای نابودی توان نظامی جمهوری اسلامی

هگست در ادامه گفت ایالات متحده طبق برنامه پیش می‌رود تا توان نظامی جمهوری اسلامی را به‌طور کامل از کار بیندازد.

او گفت: «ما طبق برنامه در حال پیش رفتن برای شکست دادن، نابود کردن و از کار انداختن همه توانایی‌های نظامی مهم آن‌ها هستیم؛ آن هم با سرعتی که جهان هرگز پیش از این ندیده است.»

وزیر جنگ ایالات متحده همچنین گفت که به‌زودی همه شرکت‌های دفاعی جمهوری اسلامی نابود خواهند شد.

هگست در ادامه افزود که تا دو روز پیش، هر شرکتی که قطعات مربوط به موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی را تولید می‌کرد، «عملاً شکست خورده و از کار افتاده است».

XS
SM
MD
LG