لینکهای قابل دسترسی

سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۴ ایران ۱۳:۵۲

بازگشت قیمت نفت به مدار ۹۲ دلار

به روز شده

قیمت‌های جهانی نفت با تصمیم کشورهای صنعتی برای آزادسازی بخشی از ذخایر استراتژیک خود دوباره به مدار ۹۲ دلار بازگشت.

قیمت نفت شاخص برنت در لحظه تنظیم این گزارش، صبح روز سه‌شنبه به وقت تهران، حدود ۹۲ دلار و ۶۷ سنت است که نسبت به روز گذشته بیش از شش درصد و نسبت به ساعات آغازین کاری بازار نفت در هفته جاری، حدود ۳۰ درصد افت داشت.

قیمت نفت در ساعات آغازین هفته جاری بازار نفت، به ۱۱۷ دلار هم اوج گرفته بود، اما گزارش‌ها از تصمیم هفت کشور صنعتی جهان برای آزادسازی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون بشکه ذخایر استراتژیک نفت، دوباره قیمت‌ها را به سطح پنج‌شنبه هفته گذشته بازگرداند.

سخنان دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در حضور نمایندگان جمهوری‌خواه نیز می‌تواند دیگر عامل افت قیمت نفت باشد. او عصر دوشنبه عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی را «یک مأموریت کوتاه‌مدت» خواند.

آقای ترامپ در نشستی با خبرنگاران گفت در حالی که این اقدامات انجام می‌شود، ما به اهداف نظامی خود بسیار نزدیک شده‌ایم؛ برخی حتی می‌گویند این اهداف تقریباً به‌طور کامل تحقق یافته‌اند.

آقای ترامپ همچنین دوشنبه‌شب به وقت واشنگتن با انتشار پیامی در تروت‌سوشال گفت اگر جمهوری اسلامی «هر اقدامی انجام دهد که جریان نفت در تنگه هرمز را متوقف کند، توسط ایالات متحده آمریکا بیست برابر سخت‌تر از آنچه تا الان انجام شده، مورد حمله قرار خواهد گرفت.»

ساعاتی قبل،‌ پاسداران بار دیگر تهدید کرد که نخواهد گذاشت «یک لیتر» نفت از تنگه هرمز در صورت ادامه حملات اسرائيل و آمریکا عبور کند.

طبق برآورد آژانس امنیت دریایی بریتانیا، جمهوری اسلامی از زمان انسداد تنگه هرمز، به دست‌کم ۱۰ کشتی تجاری و نفتکش در آب‌های جنوب خود حمله کرده است. در چهار مورد از این حملات دست‌کم هفت خدمه کشتی‌ها کشته شده‌اند.

پیشتر برخی شرکت‌های مشاوره انرژی، از جمله وودمکنزی، هشدار داده بودند که اخلال بیش از سه تا چهار هفته‌ای تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز می‌تواند بازارهای نفت را دچار تلاطم کند.

تنگه هرمز محل عبور روزانه ۲۰ میلیون بشکه نفت و محصولات نفتی، معادل یک پنجم تقاضای جهانی نفت است.

در این میان، امین ناصر مدیرعامل شرکت نفت عربستان، آرامکو، روز سه‌شنبه اعلام کرد که ادامه اخلال جمهوری اسلامی در تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز می‌تواند «عواقب فاجعه‌آمیز» برای بازارهای جهانی نفت داشته باشد.

او هشدار داد که پیامدهای بسته ماندن تنگه هرمز تنها به حوزه نفت محدود نمی‌شود بلکه اثرات دومینو مانندی بر روی حمل و نقل هوایی، کشاورزی و خودروسازی دارد و اگر این وضعیت ادامه یابد بر اقتصاد جهانی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

XS
SM
MD
LG