لینکهای قابل دسترسی

دوشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۵ ایران ۱۷:۵۹
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا،‌در کنار هواپیمای جدید ریاست‌جمهوری
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا،‌در کنار هواپیمای جدید ریاست‌جمهوری

‌🔴 دونالد ترامپ: حدود ۷۰۰ نفتکش در حال عبور از تنگه هرمز هستند؛ اگر توافق نهایی حاصل نشود اتفاقات ناخوشایندی برای جمهوری اسلامی رخ می‌دهد

دونالد ترامپ، روز جمعه با اشاره به امضای تفاهم‌نامه با جمهوری اسلامی گفت پس از امضای این سند، حدود ۷۰۰ نفتکش از تنگه هرمز عبور کرده‌اند یا در حال عبور از این منطقه هستند. رئیس‌جمهوری ایالات متحده در مراسم رونمایی از هواپیمای جدید ریاست‌جمهوری در پایگاه هوایی اندروز در ایالت مریلند سخنرانی کرد.

تازه‌ترین تحولات

۰۹:۵۳ ۲۹.۳.۱۴۰۵

خبرگزاری لبنان از کشته شدن دست‌کم ۱۶ نفر در حمله اسرائیل خبر داد

خبرگزاری ملی لبنان گزارش داد که حملات بامداد ۲۹ خرداد ارتش اسرائیل،‌ منجر به کشته شدن دست‌کم ۱۶ نفر در سراسر «منطقه نبطیه» در جنوب این کشور شد.

مقامات لبنان، عملیات فوق را یکی از شدیدترین حملات ارتش اسرائيل می‌دانند، اما اطلاعاتی درباره احتمال رابطه افراد کشته‌شده با حزب‌الله ارائه نکردند.

پیشتر ارتش اسرائیل از انجام حملاتی علیه حزب‌الله، در واکنش به «نقض‌های مکرر آتش‌بس» از سوی این سازمان خبر داده بود.

ایالات متحده، اسرائیل به همراه برخی از کشورها، حزب‌الله را یک سازمان تروریستی می‌دانند.

۰۹:۵۵ ۲۹.۳.۱۴۰۵

ادعای وزیر کشاورزی: ایران «هاب غذایی» منطقه می‌شود

در میانه افت چشمگیر تولید غلات و تورم سه رقمی اقلام غذایی، وزیر کشاورزی جمهوری اسلامی مدعی شده که ایران «هاب غذایی» منطقه می‌شود.

محمدرضا نوری‌قزلجه در ادامه ادعای خود گفته است موقعیت جغرافیایی کشور، دسترسی به آب‌های بین‌المللی و وجود کریدور‌های شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب ظرفیت بزرگی را برای توسعه تجارت محصولات کشاورزی فراهم کرده است.

اظهارات او در حالی است که به رغم گذشت سه دهه، هیچ کدام از کریدورهای یاد شده عملیاتی نشده و اصولاً طبق ارزیابی بانک جهانی، ایران از لحاظ شاخص کارایی لجستیک، بعد از افغانستان بدترین وضعیت منطقه را دارد.

طبق آمارهای فائو، تولید غلات ایران در سال گذشته نزدیک یک پنجم افت کرده و به ۲۰ میلیون تن رسیده است. ایران سالانه ۱۷ میلیون تن غلات وارد می‌کند که معادل تقریباً نیمی از مصرف غلات کشور است.

تورم اقلام غذایی در ایران نیز به ۱۳۰ درصد اوج گرفته است.

۰۹:۵۷ ۲۹.۳.۱۴۰۵

سی‌ان‌ان: آمریکا و جمهوری اسلامی در حال کار روی پیشنهادهایی برای اجرای توافق هستند

سی‌ان‌ان به نقل از سه مقام آمریکایی، یک مقام منطقه‌ای و یک مقام سابق آمریکایی، گزارش داد که ایالات متحده و حکومت ایران در حال تدوین پیشنهادهایی محرمانه برای نحوه اجرای «تفاهم‌نامه ۱۴ بندی» از جمله جزئیاتی درباره چگونگی رسیدگی به آینده برنامه هسته‌ای ایران هستند.

این منابع آگاه تأکید کردند که این موارد هنوز نهایی نشده‌اند و حکومت ایران هیچ سند دیگری به غیر از تفاهم‌نامه را امضا نکرده است.

جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه اشاره کرد که دست‌کم بخشی از آنچه مقام‌های دولت این کشور از آن به‌عنوان «تفاهم‌های شفاهی» با حکومت ایران یاد می‌کنند که فراتر از یادداشت تفاهم است، در واقع توافق‌های مکتوب هستند.

یکی از این منابع آگاه به سی‌ان‌ان گفت مذاکره‌کنندگان آمریکایی تصمیم گرفتند بدون انتظار برای تأیید رهبران ارشد جمهوری اسلامی درباره پیشنهادهای دقیق‌تر مربوط به نحوه اجرای ۱۴ بند، یادداشت تفاهم امضاشده را منتشر کنند.

بر اساس این گزارش، بخشی از این تصمیم به این دلیل بود که نمی‌خواستند مرحله بعدی مذاکرات به تعویق بیفتد.

با این حال، مذاکراتی که قرار بود روز جمعه میان آمریکا و حکومت ایران در سوئیس برگزار شود، لغو شد.

۱۰:۳۲ ۲۹.۳.۱۴۰۵

درخواست امارات از مشتریان برای بارگیری نفت از خلیج فارس

در پی رفع انسداد تنگه هرمز توسط جمهوری اسلامی در چهارچوب توافق با آمریکا، امارات از مشتریان نفتی خواست تا از پایانه‌های نفتی این کشور در خلیج فارس بارگیری نفت را از سر بگیرند.

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده که شرکت ملی نفت ابوظبی به مشتریان گفته است که می‌توانند بارگیری نفت از جزایر داس و زرکوه انجام دهند.

این شرکت اماراتی به مشتریان اطمینان داده اگر نتوانند نفتکشی برای اعزام به جزایر یاد شده فراهم کنند، این شرکت می‌تواند با نفتکش‌های خود برای بارگیری و انتقال نفت کمک کند.

امارت طی ماه‌های گذشته به خاطر انسداد تنگه هرمز بخش اعظم نفت خود را از بندر فجیره در دریای عمان صادر می‌کرد.

۱۰:۵۸ ۲۹.۳.۱۴۰۵

فرانسه خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شد

وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد که اسرائیل باید حملات خود در لبنان را متوقف کند و ایالات متحده باید در این زمینه بر اسرائیل فشار وارد کند.

ژان-نوئل بارو در گفت‌وگو با یک شبکه فرانسوی افزود که فرانسه همچنین در حال تلاش برای برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی برای جمع‌آوری کمک و حمایت از ارتش لبنان است.

اسرائیل پنج‌شنبه اعلام کرد که احتمال انجام حملاتی علیه حزب‌الله فراتر از یک منطقه کنترل نظامی در جنوب لبنان را رد نمی‌کند.

پیشتر رئیس جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، پنج‌شنبه ۲۸ خرداد گفت که انتظار دارد آتش‌بس کامل در همه جبهه‌ها، از جمله لبنان، حزب‌الله، و اسرائیل برقرار باشد.

آقای ترامپ در شبکه «تروت سوشال» نوشت: «ایالات متحده به صلح متعهد است و ما همه را در منطقه خاورمیانه تشویق می‌کنیم که به تعهد خود برای پیشبرد مذاکرات ما به بهترین شکل ممکن پایبند باشند.»

۱۱:۰۹ ۲۹.۳.۱۴۰۵

رویترز: سپاه برای حملات منطقه‌ای سلول‌های مخفی در عراق ایجاد کرده است

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که سپاه پاسداران سلول‌های مخفی جدیدی را در عراق ایجاد کرده تا حملاتی علیه کشورهای عربی خلیج فارس که میزبان نیروهای آمریکایی هستند انجام دهند.

این خبرگزاری به نقل از هشت منبع آگاه عراقی که نامشان فاش نشده، افزود که این گروه‌های کوچک برای جلوگیری از شناسایی، شبکه‌های شبه‌نظامی موجود را دور می‌زنند.

بر اساس این گزارش، سه یا چهار سلول، هرکدام متشکل از حدود ۱۰ نیروی ویژه شیعه عراقی، دست‌کم هفت حمله پهپادی را از مناطق بیابانی نزدیک شهرهای بصره و سماوه در جنوب عراق علیه اهدافی در کویت، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در فاصله بین ۲۰ آوریل تا ۱۷ مه انجام داده‌اند.

این منابع آگاه گفتند که تعدادی از اعضای این سلول‌ها از «مقاومت اسلامی در عراق» جذب شده‌اند که یک سازمان بزرگ از جناح‌های تندرو شیعه با هزاران نیروی جنگی است.

طبق گفته منابعی که شامل دو مقام نظامی عراقی است، این گروه‌های جدید خارج از ساختار فرماندهی این سازمان عمل می‌کنند و مستقیماً به سپاه پاسداران گزارش می‌دهند.

۱۱:۲۶ ۲۹.۳.۱۴۰۵

وال‌استریت ژورنال: منابع مسدودشده در قطر فقط برای «واردات از آمریکا» قابل استفاده است

وال‌استریت ژورنال از قول منابع آگاه گزارش داده که طبق توافق پایان جنگ، جمهوری اسلامی حق دسترسی به شش میلیارد دلار منابع مسدود شده در قطر برای واردات اقلام انسان‌دوستانه و غیرتحریمی از خود آمریکا خواهد داشت.

به گفته یک دیپلمات آگاه از جزئیات توافق، این منابع مالی به‌صورت مرحله‌ای و در بازه زمانی آتش‌بس تمدیدشده ۶۰ روزه آزاد خواهد شد و تنها برای خرید کالاهای آمریکایی قابل استفاده خواهد بود.

آزادسازی این منابع نیز مشروط به بازگشایی تنگه هرمز و پیشرفت مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی هست.

یک مقام آمریکایی به این رسانه گفته است واشنگتن در جریان مذاکرات نهایی بخشی از دارایی‌های مسدودشده ایران را آزاد خواهد کرد، مشروط بر آنکه ایران «رفتار مناسبی» از خود نشان دهد؛ از جمله تحویل ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود.

۱۲:۱۰ ۲۹.۳.۱۴۰۵

ارتش اسرائیل زیرساخت‌های حزب‌الله را در منطقه بقاع هدف قرار داد

ارتش اسرائيل در تداوم عملیات علیه حزب‌الله لبنان، اعلام کرد که «زیرساخت‌های تروریستی» این سازمان را در منطقه بقاع هدف قرار داده است. این حمله در واکنش به نقض‌های مکرر توافق آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان از سوی حزب‌الله انجام شد.

بامداد جمعه ۲۹ خردادماه، نیز ارتش اسرائيل زیرساخت‌های حزب‌الله در چندین منطقه جنوب لبنان هدف قرار داده بود. خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد که این حملات منجر به کشته شدن دست‌کم ۱۶ نفر در سراسر «منطقه نبطیه» در جنوب این کشور شد.

آمریکا و اسرائیل و برخی کشورهای دیگر، حزب‌الله لبنان را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده‌اند.

۱۲:۲۰ ۲۹.۳.۱۴۰۵

احیای فعالیت ایرلاین‌های منطقه‌ای بعد از تفاهم جمهوری اسلامی و آمریکا

داده‌های هوانوردی نشان از احیای فعالیت ایرلان‌های منطقه‌ای بعد از توافق پایان جنگ جمهوری اسلامی و آمریکا دارد.

داده‌های «فلایت رادار ۲۴» نشان می‌دهد پروازهای شرکت‌های هواپیمایی بزرگ کشورهای حوزه خلیج فارس به سطح ۸۲ درصد پیش از آغاز جنگ جمهوری اسلامی و آمریکا رسیده است.

پروازهای شرکت‌های هواپیمایی کویت و بحرین به رغم حملات گسترده جمهوری اسلامی به فرودگاه‌های هر دو کشور، طی روزهای گذشته بطور کامل احیا شده است و پروازهای قطر ایرویز، هواپیمایی امارات و هواپیمایی اتحاد امارات متحده عربی -سه ایرلاین عمده منطقه- ۹۰ درصد احیا شده است.

با این حال مشکلات ایمنی و ریسک‌ها کماکان وجود دارد؛ به‌طوری که برای نمونه شرکت هواپیمایی فلای دبی با ۵۷ درصد ظرفیت فعال است.

۱۲:۳۱ ۲۹.۳.۱۴۰۵

تجمع شورای ملی مقاومت در پاریس ممنوع شد

شورای ملی مقاومت ایران، از احزاب مخالف جمهوری اسلامی، مستقر در پاریس اعلام کرد که پلیس فرانسه تجمع این گروه را که قرار بود روز شنبه برگزار شود ممنوع کرده است.

شورای ملی مقاومت ایران روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که نسبت به این تصمیم اعتراض خواهد کرد، اما توضیحی درباره دلایل ارائه‌شده برای این ممنوعیت ارائه نکرد.

این تظاهرات که ماه‌ها پیش مجوز آن صادر شده بود، اواخر شامگاه پنج‌شنبه ممنوع اعلام شده است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG