لینکهای قابل دسترسی

یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۱۹:۴۵
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

زنده 🔴 پرزیدنت ترامپ: اورانیوم غنی‌شده رژیم ایران را رصد می‌کنیم و آن را به دست می‌آوریم

قطع سراسری اینترنت در ایران اکنون وارد هفتاد و دومین روز خود شده، و از هزار و ۷۰۰ ساعت گذشته است. در تحولی دیگر، رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه ۱۹ اردیبهشت در مصاحبه با یک شبکه خبری فرانسوی درباره تازه‌ترین تحولات در زمینه توافق با جمهوری اسلامی پیش‌بینی کرد که «خیلی زود» پیامی از رژیم ایران دریافت شود.

تازه‌ترین تحولات

۱۳:۵۵ ۱۶.۲.۱۴۰۵

منابع آمریکایی و پاکستانی: واشنگتن و تهران به چارچوبی برای پایان جنگ نزدیک شده‌اند

اکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی و دو منبع آگاه گزارش داده است کاخ سفید معتقد است آمریکا و جمهوری اسلامی به توافق بر سر یک یادداشت تفاهم یک‌صفحه‌ای نزدیک شده‌اند؛ متنی ۱۴ بندی که هدف آن پایان دادن به جنگ و تعیین چارچوب مذاکرات گسترده‌تر درباره برنامه هسته‌ای تهران، تحریم‌ها و تنگه هرمز است.

بر اساس این گزارش، هنوز هیچ توافقی نهایی نشده، اما منابع آگاه گفته‌اند این نزدیک‌ترین نقطه‌ای است که دو طرف از زمان آغاز جنگ تاکنون به توافق رسیده‌اند. آمریکا انتظار دارد ایران ظرف ۴۸ ساعت آینده به چند موضوع کلیدی پاسخ دهد.

رویترز نیز به نقل از یک منبع پاکستانی دخیل در مذاکرات صلح نوشت آمریکا و ایران در حال نزدیک شدن به توافق بر سر یک یادداشت تفاهم یک‌صفحه‌ای برای پایان دادن به جنگ در خلیج فارس هستند. این منبع پاکستانی گفته گزارش اکسیوس درباره متن پیشنهادی، مفاد آن و روند مذاکرات «دقیق» است.

ترامپ پیش‌تر گفته بود «پیشرفت بزرگی» برای رسیدن به توافق کامل و نهایی با ایران حاصل شده و آمریکا عملیات موسوم به «پروژه آزادی» در تنگه هرمز را برای مدت کوتاهی متوقف می‌کند تا امکان نهایی شدن توافق بررسی شود.

۱۳:۴۳ ۱۶.۲.۱۴۰۵

ارتش اسرائیل از کشتن چند عضو مسلح حماس در شمال غزه خبر داد

ارتش اسرائیل اعلام کرد نیروهای این ارتش روز سه‌شنبه چند عضو مسلح حماس را که در شمال نوار غزه در نزدیکی نیروهای اسرائیلی فعالیت می‌کردند و تهدیدی فوری برای آنان به شمار می‌رفتند، شناسایی و از بین بردند.

بر اساس این گزارش، در یک مورد دیگر نیز نیروهای تیم رزمی تیپ ۱۴ ارتش اسرائیل در شمال غزه، افرادی را شناسایی کردند که در منطقه خط زرد مشغول اقدامات مشکوک زمینی بودند و به نیروهای اسرائیلی نزدیک شدند. ارتش اسرائیل می‌گوید این اقدام تهدیدی فوری ارزیابی شد و پس از شناسایی، نیروی هوایی اسرائیل یکی از آنان را هدف قرار داد و از بین برد. فرد مسلح دیگری نیز هنگام تلاش برای فرار از محل کشته شد.

ارتش اسرائیل اعلام کرده پیش از انجام حملات، اقداماتی برای کاهش آسیب به غیرنظامیان انجام شده بود؛ از جمله استفاده از تسلیحات دقیق و نظارت هوایی.

طبق اعلام ارتش اسرائیل، نیروهای این ارتش تحت فرماندهی جنوب، بر اساس توافق موجود در منطقه مستقر هستند و به عملیات برای رفع هرگونه تهدید فوری ادامه خواهند داد.

۱۳:۲۵ ۱۶.۲.۱۴۰۵

حذف ارجاعات به اتحاد شبه‌جزیره کره در بازبینی قانون اساسی پیونگ‌یانگ

کره شمالی با بازبینی قانون اساسی این کشور ارجاعات به اتحاد شبه جزیره کره را حذف و قلمرو کشور را به‌عنوان منطقه‌ای تعریف کرده که با کره جنوبی مرز دارد.

بررسی رویترز نشان می‌دهد پیش‌نویس تغییرات قانون اساسی کره شمالی که احتمالاً در ماه مارس به تأیید مجمع عالی خلق - پارلمان تشریفاتی کره شمالی- رسیده، نقش هسته‌ای رهبر کشور، کیم جونگ اون، را نیز تقویت و تثبیت می‌کند.

این گزرش می‌افزاید با تغییرات اعمال شده در قانون اساسی، رویکرد کیم جونگ اون با دو کره به‌عنوان دو کشور جداگانه، جنبه قانونی یافته است.

۱۳:۰۵ ۱۶.۲.۱۴۰۵

تماس کم‌سابقه نتانیاهو و رئیس امارات پس از حملات جمهوری اسلامی

بلومبرگ گزارش داد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و محمد بن زاید، رئیس امارات متحده عربی، این هفته در تماسی کم‌سابقه گفت‌وگو کردند؛ تماسی که به نوشته بلومبرگ، نشانه تعمیق روابط دو طرف پس از جنگ آمریکا و اسرائیل با جمهوری اسلامی است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی امارات، نتانیاهو در میان چند رهبر منطقه‌ای بود که پس از حملات اخیر جمهوری اسلامی به امارات، با محمد بن زاید تماس گرفتند. او در این تماس با ابوظبی ابراز همبستگی کرده و از «همه اقداماتی که امارات برای حفاظت از امنیت و ثبات خود انجام می‌دهد» حمایت کرده است.

خبرگزاری رسمی امارات نوشت این تماس‌ها پس از حملاتی انجام شد که ابوظبی آن‌ها را حملات جمهوری اسلامی به غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی در امارات خوانده و نقض حاکمیت و تهدیدی علیه امنیت و ثبات این کشور دانسته است. تهران انجام حملات روزهای اخیر علیه امارات را رد کرده است.

این تماس در شرایطی انجام شده که روابط امنیتی و دفاعی اسرائیل و امارات، پس از عادی‌سازی روابط در سال ۲۰۲۰، وارد مرحله عمیق‌تری شده و حملات اخیر ایران به امارات، نیاز ابوظبی به همکاری‌های دفاعی منطقه‌ای را برجسته‌تر کرده است.

اکسیوس پیش‌تر به نقل از دو مقام اسرائیلی و یک مقام آمریکایی گزارش داده بود اسرائیل در اوایل جنگ، یک سامانه پدافندی گنبد آهنین را همراه با نیروهای عملیاتی خود به امارات فرستاد؛ اقدامی که به گفته این منابع، برای کمک به رهگیری موشک‌ها و پهپادهای جمهوری اسلامی انجام شد و سطحی کم‌سابقه از همکاری امنیتی میان دو طرف را نشان داد.

۱۲:۵۴ ۱۶.۲.۱۴۰۵

افشای یک پرونده فساد اقتصادی با ۷۶ متهم در شهر کوچک رامسر

رئیس کل دادگستری استان مازندران از تکمیل یک پرونده ۸۵ جلدی و صدور کیفرخواست برای ۷۶ نفر به اتهاماتی چون «دریافت و پرداخت رشوه»، جعل اسناد دولتی و ارائه گزارش خلاف واقع خبر داد.

به گفته عباس پوریانی، این پرونده ۱۲ هزار صفحه‌ای از سال ۱۴۰۱ در دست بررسی و حالا با تکمیل تحقیقات به دادگاه ارسال می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان مازندران از میزان تخلفات و ارزش مالی این پرونده اطلاعاتی منتشر نکرده، اما نکته حائز اهمیت این است که تخلفات فوق در شهر کوچک «رامسر» رخ داده است.

رامسر در غرب استان مازندران قرار داشته و تنها حدود ۷۵ هزار نفر جمعیت دارد. این شهر تا سال ۱۳۶۴ از توابع شهرستان تنکابن به شمار می‌آمد.

۱۲:۲۸ ۱۶.۲.۱۴۰۵

عراقچی در پکن: تهران فقط توافق جامع و منصفانه با آمریکا را می‌پذیرد

رویترز گزارش داد عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، پس از دیدار با وانگ یی، وزیر خارجه چین در پکن، گفت جمهوری اسلامی در مذاکرات با آمریکا برای پایان دادن به جنگ خاورمیانه، فقط یک توافق «منصفانه و جامع» را می‌پذیرد.

عراقچی گفت تهران در این مذاکرات برای حفظ «حقوق و منافع مشروع» خود تلاش خواهد کرد. او به پیشنهاد دونالد ترامپ برای توقف کوتاه‌مدت عملیات اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز واکنش مستقیمی نشان نداد.

ترامپ پیش‌تر گفته بود «پیشرفت بزرگی» در مسیر یک توافق کامل و نهایی با نمایندگان جمهوری اسلامی حاصل شده و آمریکا عملیات موسوم به «پروژه آزادی» برای اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز را برای مدت کوتاهی متوقف می‌کند؛ با این حال او تأکید کرده محاصره همچنان برقرار می‌ماند.

۱۲:۲۱ ۱۶.۲.۱۴۰۵

امتحانات دانشگاه‌‌ها و مدارس مجازی برگزار می‌‌شود

معاون آموزشی وزارت علوم جمهوری اسلامی، در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد که امتحانات پایان ترم دانشگاه‌ها تا اطلاع‌ ثانوی به صورت مجازی برگزار می‌شود.

ابوالفضل واحدی با اشاره به ارائه آموزش‌ها به صورت مجازی در دانشگا‌ه‌ها، یادآور شد که به محض اینکه شرایط با ثبات‌تر شود، برای بازگشت به آموزش و امتحانات حضوری برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

از سوی دیگر، سخنگوی آموزش ‌و پرورش نیز اعلام کرد که امتحانات دانش‌‌آموزان دوره متوسطه اول و پایه دهم، از نهم خرداد و فعلاً به صورت مجازی آغاز خواهد شد.

علی فرهادی همچنین از لغو تمام آزمون‌های هماهنگ کشوری از پایه هفتم تا پایه دهم خبر داد و اعلام کرد که آزمون‌‌ها به صورت منطقه‌ای و بر اساس اختیارات استان‌ها برگزار خواهد شد.

در مورد امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم، شرایط همچنان نامشخص است.

پیشتر علیرضا کاظمی، وزیر آموزش‌وپرورش جمهوری اسلامی، با ابراز تردید در مورد عادی شدن شرایط کشور پیش از خرداد ماه، گفت بود که بعید می‌دانم امتحانات نهایی در موعد مقرر برگزار شود.

حمیدرضا حاجی‌بابایی، نایب رئیس مجلس، نیز برگزاری این امتحانات را منوط به پایان جنگ خوانده و گفته است که امتحانات نهایی، ۱۵ روز و کنکور سراسری ۴۵ روز پس از پایان جنگ برگزار خواهد شد.

۱۱:۳۰ ۱۶.۲.۱۴۰۵

خاموشی اینترنت در ایران از مرز ۱۶۰۰ ساعت گذشت

نت‌بلاکس، نهاد پایش دسترسی به اینترنت، اعلام کرد خاموشی اینترنت در ایران وارد شصت‌وهشتمین روز شده و مدت اختلال از مرز هزار و ۶۰۸ ساعت گذشته است.

بر اساس اعلام این نهاد، شهروندان و کاربران عادی ایران از ابتدای سال ۲۰۲۶ تاکنون حدود ۷۰ درصد زمان را بدون دسترسی عادی به اینترنت جهانی سپری کرده‌اند. نت‌بلاکس همچنین گفته برخی کاربران گزارش داده‌اند از آغاز نخستین خاموشی دیجیتال در ژانویه، ارتباط پایداری با اینترنت جهانی نداشته‌اند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که محدودیت‌های اینترنتی در ایران، علاوه بر قطع ارتباط شهروندان با منابع خبری و خانواده‌های خارج از کشور، فعالیت کسب‌وکارهای آنلاین، خدمات دیجیتال، آموزش و دسترسی به منابع علمی را نیز مختل کرده است.

در هفته‌های اخیر، همزمان با ادامه خاموشی گسترده، بحث دسترسی گزینشی برخی گروه‌ها به اینترنت موسوم به «اینترنت سفید» یا «اینترنت پرو» نیز دوباره بالا گرفته است؛ موضوعی که پرسش‌هایی درباره معیار توزیع، نهاد تصمیم‌گیر و مرجع پاسخگویی ایجاد کرده است.

۱۱:۲۷ ۱۶.۲.۱۴۰۵

خیز استرالیا و نیوزیلند برای ذخیره سوخت

گزارش‌ها حاکی است که استرالیا و نیوزیلند در تلاش برای ذخیره سوخت به خاطر ادامه انسداد تنگه هرمز توسط جمهوری اسلامی و نگرانی از طولانی شدن مناقشات نظامی منطقه هستند.

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده که دولت استرالیا یک بسته ۷.۲ میلیارد دلاری برای ذخیره سوخت معرفی کرده است. هم‌اکنون ذخایر سوخت استرالیا کفاف یک ماه مصرف داخلی را می‌دهد، اما بسته جدید این رقم را به بالای ۴۰ روز خواهد رساند.

نیوزیلند نیز در تلاش برای ذخیره سوخت در تاسیسات سنگاپور و مالزی است. این کشور تاسیسات ذخیره سوخت ندارد و به همین خاطر می‌خواهد از انبارهای سوخت کشورهای نزدیک برای ذخیره محصولات نفتی استفاده کند.

۱۰:۲۲ ۱۶.۲.۱۴۰۵

کنسولگری آمریکا در پیشاور پاکستان به دلایل امنیتی بسته شد

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که کنسولگری این کشور در پیشاور پاکستان را به دلیل نگرانی از امنیت دیپلمات‌هایش بسته است.

بر اساس این گزارش، سفارت آمریکا در اسلام‌آباد تمامی تعاملات دیپلماتیک با ایالت خیبر پختونخوا را بر عهده خواهد داشت. پیشاور مرکز ایالت خیبر پختونخوا در مرز با افغانستان است.

این بیانیه می‌افزاید اولویت‌های سیاستی دولت آمریکا در قبال پاکستان همچنان ثابت و بدون تغییر باقی خواهد ماند و هیئت نمایندگی آمریکا همچنان متعهد به پیشبرد روابط ایالات متحده و پاکستان از طریق دیگر نمایندگی‌های دیپلماتیک خود در اسلام‌آباد، کراچی و لاهور خواهد بود.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG