لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۱۰:۳۷

زنده 🔴 قیمت نفت به ۱۲۵ دلار اوج گرفت؛ سنتکام گزینه‌های تازه نظامی علیه جمهوری اسلامی را به ترامپ ارائه می‌دهد

در پی ادامه انسداد تنگه هرمز و نبود چشم‌اندازی کوتاه‌مدت برای توافق تهران و واشنگتن، قیمت نفت شاخص برنت در روز پنج‌شنبه به نزدیک ۱۲۵ دلار اوج گرفت. همزمان گزارش شده که فرمانده سنتکام، طرح‌های جدیدی برای اقدام نظامی احتمالی در ایران، به دونالد ترامپ ارائه خواهد داد.

تازه‌ترین تحولات

۰۰:۳۶

دونالد ترامپ: محاصره دریایی تا زمانی که جمهوری اسلامی بگوید «تسلیم شدیم» ادامه می‌یابد

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۹ اردیبهشت درباره اینکه محاصره دریایی جمهوری اسلامی از سوی آمریکا تا چه زمانی ادامه خواهد یافت، گفت «تنها کاری که باید بکنند این است که 'عمو را فریاد بزنند' (تسلیم هستیم) یا بگویند که بی‌خیال می‌شویم.»

آقای ترامپ این پاسخ را به سوال خبرنگاری داد که از او در کاخ سفید پرسید «تا چه مدت آماده‌اید این محاصره را ادامه دهید؟ آیا می‌تواند چند ماه دیگر هم ادامه پیدا کند؟»

رئیس‌جمهوری آمریکا افزود «این محاصره فوق‌العاده است...این محاصره صد در صد بی‌نقص بوده است. نشان می‌دهد نیروی دریایی ما چقدر قدرتمند است. می‌توانم به شما بگویم که هیچ‌کس قرار نیست بازی در بیاورد.»


۲۳:۱۴ ۹.۲.۱۴۰۵

پیت هگست: اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی برای منافع آمریکا حیاتی بوده است


پیت هگست، وزیر جنگ ایالات متحده گفت: «اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی برای منافع آمریکا حیاتی بوده است.»

پیت هگست روز چهارشنبه ۹ اردیبهشت برای اولین بار پس از عملیات «خشم حماسی»، در کنگره آمریکا در جلسه پرسش و پاسخ در برابر کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان حاضر شد. او در پاسخ مدت این درگیری، به جنگ‌های ویتنام و افغانستان اشاره کرد و گفت پرزیدنت ترامپ این شجاعت را داشت که اطمینان حاصل کند جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.

آقای هگست با انتقاد از مواضع برخی اعضای کنگره در قبال عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی، ادعای طولانی خواندن این عملیات را کمک به دستگاه پروپاگاندا رژیم ایران عنوان کرد.

۲۲:۱۳ ۹.۲.۱۴۰۵

پرزیدنت ترامپ: جمهوری اسلامی شکست خورده؛ رسانه‌های جعلی این را به شما نمی‌گویند

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت که از نظر نظامی جمهوری اسلامی شکست خورده و توان نظامی آن در هم شکسته شده است اما رسانه‌های دروغ‌پرداز این را مخابره نکرده و تصویری واژگون ارائه می‌دهند.

آقای ترامپ روز چهارشنبه ۹ اردیبهشت در حاشیه دیدار با فضانوردان آرتمیس۲ به خبرنگاران گفت که با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه درباره اوکراین و کمی هم درباره ایران صحبت کرده است.

۱۹:۲۹ ۹.۲.۱۴۰۵

سنتکام: بیش از ۲۰ کشتی در بندر چابهار زمین‌گیر شده‌اند

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، می‌گوید در پی محاصره دریایی آمریکا علیه بندرهای جمهوری اسلامی و مسدود شدن رفت‌وآمد تجاری به مقصد و از مبدا ایران، شمار کشتی‌های متوقف‌شده در بندر چابهار به بیش از ۲۰ فروند رسیده است.

سنتکام روز چهارشنبه ۹ اردیبهشت در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که پیش از آغاز محاصره دریایی آمریکا علیه بندرهای جمهوری اسلامی، روزانه به طور میانگین پنج کشتی در بندر چابهار لنگر می‌انداختند.

سنتکام در ادامه افزود که در نتیجه اقدامات ایالات متحده برای مسدود کردن رفت‌وآمد تجاری و اقتصادی از ایران و به سوی ایران، بیش از ۲۰ کشتی در بندر چابهار متوقف مانده‌اند.

این پیام سنتکام در حالی منتشر شده که آمریکا فشارهای نظامی و اقتصادی خود علیه جمهوری اسلامی را با هدف محدود کردن توان رژیم ایران در استفاده از مسیرهای دریایی و بندرهای راهبردی افزایش داده است.


۱۹:۰۰ ۹.۲.۱۴۰۵

ژنرال کین: قابلیت‌های بی‌مانند ارتش آمریکا را در خشم حماسی نشان دادیم

ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در کنگره ایالات متحده گفت که قابلیت‌های بی‌مانند ارتش آمریکا در عملیات خشم حماسی علیه جمهوری اسلامی قابل مشاهده است اما افزایش منابع برای تضمین آمادگی ارتش آمریکا جهت مقابله با هرگونه تهدید نوظهور در آینده حیاتی است.

پوشش ویژه| ژنرال کین: قابلیت‌های بی‌مانند ارتش آمریکا را در خشم حماسی نشان دادیم
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:07:45 0:00


۱۸:۲۴ ۹.۲.۱۴۰۵

وزیر جنگ آمریکا: از جنگ با جمهوری اسلامی فقط دو ماه گذشته است

پیت هگست، وزیر جنگ ایالات متحده گفت اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی برای منافع آمریکا حیاتی بوده است.

او که برای اولین بار پس از عملیات خشم حماسی در کنگره آمریکا حاضر شده بود به طولانی بودن جنگ‌های ویتنام و افغانستان اشاره کرد و گفت پرزیدنت ترامپ این شجاعت را داشت که اطمینان حاصل کند جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.

آقای هگست از مواضع برخی اعضای کنگره در قبال جنگ با جمهوری اسلامی به شدت انتقاد کرد.

۱۴:۳۷ ۹.۲.۱۴۰۵

یک کشتی مرتبط با ژاپن از تنگه هرمز عبور کرد

دولت ژاپن اعلام کرد یک کشتی مرتبط با این کشور که در خلیج فارس متوقف مانده بود، با موفقیت از تنگه هرمز عبور کرده و اکنون در مسیر ژاپن است.

بر اساس گزارش رسانه‌های ژاپنی، سانائه تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، روز چهارشنبه نهم اردیبهشت در پیامی در ایکس اعلام کرد این کشتی که سه خدمه ژاپنی دارد، از خلیج فارس خارج شده و به سوی ژاپن حرکت می‌کند.

او این عبور را «تحولی مثبت» برای حفاظت از شهروندان ژاپنی توصیف کرد و گفت توکیو همچنان از تهران خواهد خواست عبور آزاد و امن همه کشتی‌ها از تنگه هرمز را تضمین کند.

رویترز نیز به نقل از داده‌های کشتیرانی گزارش داد این نفتکش با پرچم پاناما و مرتبط با شرکت ژاپنی ایده‌میتسو کوسان، پس از حمل حدود دو میلیون بشکه نفت عربستان از تنگه هرمز عبور کرده است.

این نخستین نفتکش حامل نفت خام مرتبط با ژاپن است که از زمان آغاز جنگ آمریکا و جمهوری اسلامی موفق به خروج از خلیج فارس شده است.

۱۴:۱۸ ۹.۲.۱۴۰۵

اینترنت پرو به سازمان بازرسی رسید؛ احضار مدیرعامل همراه اول

با تشدید فشار قوه قضائیه برای جلوگیری از دسترسی افراد بیشتر به اینترنت جهانی، مدیرعامل همراه اول به عنوان اپراتور عرضه‌کننده اینترنت پرو به سازمان بازرسی کشور احضار شد.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه به نقل از اشکان میرمحمدی، سخنگوی سازمان بازرسی کل کشور، نوشته در پی دستور رئیس قوه قضائیه برای رسیدگی به پرونده اینترنت پرو، مدیرعامل همراه اول روز گذشته سه‌شنبه هشتم اردیبهشت در سازمان بازرسی حاضر و توضیحات او دریافت شد.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه هفتم اردیبهشت به دادستانی کل کشور و سازمان بازرسی کل کشور دستور داده بود تا مانع دسترسی افراد «فاقد صلاحیت» به اینترنت پرو شوند.

پس از این دستور، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد «عرضه خارج از ضابطه» اینترنت پرو از سوی برخی اپراتورها را بررسی کرده و «تخلف‌هایی را احراز کرده است.»

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت پزشکیان، تأیید کرده «اینترنت پرو» با مصوبه شورای عالی امنیت ملی و برای حفظ ارتباط کسب‌وکارها در شرایط بحران ایجاد شده است.

همزمان رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند اینترنت پرو که به عنوان اینترنت طبقاتی شناخته می‌شود، طبقه‌بندی درونی نیز دارد و کاربران بر اساس نیاز، امکان استفاده از ابزارها، سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مورد نیاز را دارند.

۱۴:۱۷ ۹.۲.۱۴۰۵

سود جنگ در جیب غول‌های انرژی و بانک‌ها

سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت افزایش قیمت نفت و نوسانات شدید بازارهای مالی در پی جنگ ایران، سود برخی شرکت‌های بزرگ انرژی و بانک‌های اروپایی را بالا برده است. این در حالی است که خانوارها همزمان با فشار سنگین‌تر هزینه سوخت، برق و گاز روبه‌رو شده‌اند و بحث مالیات بر سودهای بادآورده دوباره در اروپا زنده شده است.

شرکت فرانسوی توتال‌انرژیز اعلام کرد سود تعدیل‌شده سه‌ماهه نخست سال با رشد ۲۹ درصدی به پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار رسیده است. پیش‌تر بی‌پی نیز از بیش از دو برابر شدن سود خود خبر داده بود؛ افزایشی که به نوشته گاردین، تا حد زیادی از جهش قیمت نفت و سودآوری معامله‌گران این شرکت از نوسانات بازار انرژی ناشی شده است.

در بخش مالی نیز بانک سوئیسی یوبی‌اس اعلام کرد سود خالص سه‌ماهه نخست با رشد ۸۰ درصدی به سه میلیارد دلار رسیده است. رویترز نوشته درآمدهای معاملاتی این بانک، به‌ویژه در سهام، ارز و بازارهای اعتباری، با نوسانات ناشی از جنگ خاورمیانه رشد کرده است.

پیش‌تر پنج کشور اروپایی شامل آلمان، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و اتریش از کمیسیون اروپا خواستند مالیات ویژه‌ای بر سود اضافی شرکت‌های انرژی وضع کند. اتحادیه اروپا پس از حمله روسیه به اوکراین نیز طرحی را برای دریافت سهمی از سودهای غیرمنتظره شرکت‌های انرژی اجرا کرده بود.

۱۳:۱۷ ۹.۲.۱۴۰۵

اذعان توانیر به تداوم ناترازی برق و الزام ادارات به کاهش ۷۰ درصدی مصرف

مدیرکل دفتر مدیریت انرژی توانیر با اذعان به اینکه در فصل تابستان امسال نیز کشور با ناترازی (کمبود) برق روبه‌رو خواهد بود، از برنامه دولت برای کاهش مصرف خبر داد.

به گفته عبدالامیر یاقوتی، بخش اداری امسال ملزم شده است که در ساعت اداری ۲۰ درصد از مصرف برق خود و بعد از ساعت ۱۳ به میزان ۷۰ درصد از مصرف را کاهش دهند.

اذعان دوباره به وجود کمبودها در صنعت برق کشور در حالی است که مصطفی رجبی مشهدی، معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو، مدعی شده که صنعت برق ایران با ظرفیت نزدیک به ۱۰۰ هزار مگاوات و بیش از یک میلیون کیلومتر شبکه، یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های برق در منطقه به‌شمار می‌رود.

وی مدعی شده که در جریان جنگ اخیر به بیش از دو هزار نقطه از تأسیسات صنعت برق از جمله نیروگاه‌ها آسیب وارد شده، اما در کمتر از یک ساعت آسیب‌ها برطرف شده است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG