لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۰۵:۲۵
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

زنده 🔴 پرزیدنت ترامپ: فکر می‌کنم «خیلی زود» از رژیم ایران خبری بشنویم

رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه ۱۹ اردیبهشت در مصاحبه با یک شبکه خبری فرانسوی درباره تازه‌ترین تحولات در زمینه توافق با جمهوری اسلامی پیش‌بینی کرد که «خیلی زود» پیامی از رژیم ایران دریافت شود.

تازه‌ترین تحولات

۱۲:۲۲ ۳۱.۱.۱۴۰۵

دو نفر پس از آتش‌سوزی عمدی در کنیسه‌ای در لندن بازداشت شدند

پلیس بریتانیا اعلام کرد که یک پسر ۱۷ ساله و یک مرد ۱۹ ساله را به‌دلیل تلاش برای آتش‌سوزی عمدی در یک کنیسه در شمال لندن بازداشت کرده است.

پلیس بریتانیا روز دوشنبه ۳۱ فروردین اعلام کرد که این افراد شامگاه گذشته بازداشت شده‌اند.

آتش‌سوزی کنیسه کِنتون یونایتد که بامداد یکشنبه رخ داد، باعث خسارت جزئی ناشی از دود در یک اتاق این کنیسه شد و گزارشی از مجروح شدن افراد ارائه نشده است.

این حمله تازه‌ترین مورد از مجموعه‌ای از حوادث آتش‌سوزی عمدی است که طی هفته‌های اخیر مکان‌های یهودی در سراسر پایتخت بریتانیا را هدف قرار داده‌اند.

شامگاه جمعه نیز تلاش برای آتش‌سوزی عمدی در یک محل کسب‌وکار مرتبط با جامعه یهودی رخ داده و همچنین اوایل هفته گذشته، دو مظنون به‌دلیل تلاش برای آتش‌سوزی عمدی در کنیسه‌ای دیگر در پایتخت بریتانیا بازداشت شدند.

ماه گذشته نیز چندین آمبولانس متعلق به سرویس امدادی داوطلبانه یهودی در حالی که در نزدیکی یک کنیسه در منطقه گولدرز گرین در شمال لندن پارک شده بودند، به آتش کشیده شدند.

مأموران ضدتروریسم بریتانیا در حال بررسی احتمال ارتباط میان مجموعه‌ای از حملات اخیر به اهداف یهودی و ایران هستند.

۱۱:۳۸ ۳۱.۱.۱۴۰۵

ثبت اسناد: نقل‌وانتقال اموال توقیف‌شده با وکالت هم ممکن نیست

اعظم قویدل، سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، درباره وضعیت افرادی که اموالشان از سوی حکومت مصادره یا توقیف شده، اعلام کرد که نقل‌وانتقال اموال توقیف‌شده این افراد «حتی با وکالت هم ممکن نیست».

قوه‌ قضائیه پیشتر اعلام کرده که اموال صدها نفر از مخالفان جمهوری اسلامی را به اتهام «همکاری با دشمن» توقیف کرده است.

قویدل دوشنبه در یک نشست خبری گفت: «حتی در مواردی که پیش از توقیف، وکالت‌نامه‌ای برای فروش ملک تنظیم شده باشد، تا زمانی که انتقال رسمی ثبت نشده، ملک در مالکیت فرد باقی می‌ماند و با توجه به بازداشت قضایی، امکان انتقال آن وجود ندارد.»

او افزود: «به محض صدور دستور قضایی، بازداشت ملک به‌صورت برخط در سوابق الکترونیک ثبت می‌شود و از همان زمان، هرگونه نقل‌وانتقال رسمی آن غیرممکن خواهد بود.»

پیشتر کیانوش رزاقی، حقوقدان، در گفتگو با صدای آمریکا تاکید کرد که توقیف اموال فعالان ایرانی خارج از کشور و محدودیت ارائه خدمات حقوقی، «نقض بدیهی حقوق ایرانیان» و زیر پا گذاشتن قوانین موجود جمهوری اسلامی و ابزاری برای مقابله جمهوری اسلامی با ایرانیان خارج از کشور است.

۱۱:۲۴ ۳۱.۱.۱۴۰۵

قطعی گسترده اینترنت در ایران وارد پنجاه و دومین روز خود شد

قطعی گسترده اینترنت در ایران وارد پنجاه و دومین روز خود شد و شهروندان ایرانی بیش از هزار و ۲۲۰ ساعت است که در خاموشی اینترنت جهانی که توسط جمهوری اسلامی به آنها تحمیل شده، به سر می‌برند.

«نت‌بلاکس»، نهاد مستقل پایش دسترسی به اینترنت روز دوشنبه ۳۱ فروردین در گزارش خود اعلام کرده است که اختلال گسترده اینترنت در ایران وارد روز ۵۲ خود شده و از مرز هزار و ۲۲۴ ساعت گذشته است.

در گزارش نت بلاکس آمده است که براساس داده‌های شبکه‌ای، کاربران عادی در ایران همچنان از دسترسی به شبکه جهانی اینترنت محروم هستند و ارتباط آن‌ها با اینترنت بین‌المللی قطع شده است.

نت‌بلاکس همچنین گفته است در این مدت، دسترسی محدود و گزینشی برای برخی گروه‌ها و کاربران خاص برقرار شده و به‌طور هم‌زمان، تلاش‌هایی برای تفکیک کاربران و ارائه دسترسی‌های انتخابی در جریان است.

این سازمان ناظر بر دسترسی به اینترنت، پیشتر وضعیت خاموشی دیجیتال در ایران را طولانی‌ترین و گسترده‌ترین اختلال‌های اینترنتی ثبت‌شده در سطح یک کشور توصیف کرده بود.

۱۱:۱۷ ۳۱.۱.۱۴۰۵

تهدید نیروی انتظامی: در شرایط آتش‌بس هم نباید فیلم و عکس برای رسانه‌های فارسی‌زبان ارسال کنید

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ، روز دوشنبه ۳۱ فروردین، تهدید کرد که در شرایط «به اصطلاح آتش‌بس»، ارسال هرگونه فیلم و عکس به رسانه‌های فارسی‌زبان «غیرقانونی» است و شناسایی این افراد در دستور کار قرار دارد.

این تهدید یک روز پس از آن ابراز می‌شود که احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، با اعلام شناسایی و بازداشت بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفر در هفته‌های اخیر، گفته بود: «بیش از ۴۰۰ نفر از افرادی که اقدام به جمع‌آوری و انتشار تصاویر از محل اصابت‌ها (موشک‌ها) و انتقال اطلاعات می‌کردند، شناسایی و دستگیر شده‌اند.»

از سوی دیگر، غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، نیز روز دوشنبه گفت که «چه فردی که مبادرت به ترور و جاسوسی می‌کند» و چه آن که «برای دشمن تصویر و فیلم ارسال می‌کند»، «یا توئیت می‌فرستد یا سخنرانی می‌کنند» همه در یک راستا قرار دارند، و خواستار برخورد «قاطع و بدون اغماض» با آنها شد.

۱۱:۱۲ ۳۱.۱.۱۴۰۵

اژه‌ای می‌گوید «ترور، جاسوسی، و ارسال توئیت در یک راستاست» و باید با آن قاطعانه برخورد شود

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۳۱ فروردین، بار دیگر بر تشدید برخورد «قاطع و بدون اغماض» با شهروندانی که به ادعای او «با دشمن همکاری می‌کنند»، تأکید کرد

به گزارش میزان، اژه‌ای از شهروندان زندانی با عنوان «عناصری که با دشمن متجاوز همکاری می‌کنند» نام برده و گفته است که «چه فردی که مبادرت به ترور و جاسوسی می‌کند» و چه آن که «برای دشمن تصویر و فیلم ارسال می‌کند»، «یا توئیت می‌فرستد یا سخنرانی می‌کنند» همه در یک راستا قرار دارند.

محسنی اژه‌ای، روز پنجشنبه ۲۸فروردین نیز گفته بود که دستگاه قضایی در «آرایش جنگی» است و رسیدگی به پرونده‌های متهمان به «همکاری با دشمن» باید به شکل «فوق‌العاده و خارج از روند معمول» پیگیری شود.

ساعاتی قبل از اظهارت روز دوشنبه اژه‌ای، مرکز رسانه‌ای قوه قضائیه جمهوری اسلامی از اعدام محمد معصوم شاهی و حامد ولیدی با این ادعا که این افراد «از عناصر شبکه جاسوسی مرتبط با موساد» بوده‌اند‌، خبر داده بود.

۱۰:۳۸ ۳۱.۱.۱۴۰۵

برگزاری انتخابات ۱۱ اردیبهشت ۶۰ روز پس از پایان جنگ

ستاد انتخابات کشور اعلام کرد انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی، میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و میان‌دوره‌ای مجلس که قرار بود یازدهم اردیبهشت برگزار شود، لغو و ۶۰ روز پس از اعلام رسمی پایان جنگ توسط شورای عالی امنیت ملی برگزار خواهد شد.

این ستاد همچنین تأکید کرده این تصمیم به خاطر شرایط خاص و حساس کنونی کشور و ضرورت حفظ حضور مردم در خیابان گرفته شده است. پیش‌تر رسانه‌های حکومتی و مقامات از احتمال تأخیر سه ماهه در برگزاری انتخابات خبر داده بودند.

۱۰:۳۵ ۳۱.۱.۱۴۰۵

پزشکیان به کمبود انرژی و سوخت در کشور اذعان کرد

مسعود پزشکیان، رئیس دولت جمهوری اسلامی، با اذعان به کمبود انرژی و سوخت در کشور، اعلام کرد که «چالش‌های پیش‌رو می‌تواند فشارهای بیشتری را به مردم تحمیل کند.»

پزشکیان دوشنبه ۳۱ فروردین در نشستی با وزیر و معاونان وزارتخانه دادگستری، گفت: «برخی کمبودها در حوزه‌هایی مانند انرژی و سوخت وجود دارد که لازم است با برنامه‌ریزی دقیق و همراهی عمومی مدیریت شود.»

او افزود: «نباید از چالش‌های پیش‌رو غفلت شود و تداوم این روند بدون اصلاحات و مدیریت دقیق، می‌تواند فشارهای بیشتری را به مردم تحمیل کند.»

در حالی که جمهوری اسلامی اکنون با قطع اینترنت سانسور گسترده‌ای را در زمینه اطلاع‌رسانی اعمال می‌کند، پزشکیان هشدار داد که «مردم باید در جریان واقعیت‌های کشور قرار گیرند.»

او ادامه داد: «ارائه اطلاعات نادرست یا وعده‌های غیرواقعی، نه‌تنها کمکی به حل مسائل نمی‌کند، بلکه اعتماد عمومی را نیز تضعیف خواهد کرد.»

با این حال، خود پزشکیان جزئیات دقیقی از کمبود سوخت و انرژی در ایران ارائه نکرد.

شهریور سال گذشته نیز در حالی که کارشناسان، بحران بی‌برقی و خالی‌بودن پشت سدها را نتیجه ناکاآمدی و بی‌برنامگی جمهوری اسلامی در دهه‌های گذشته می‌دانند، وزیر نیروی دولت پزشکیان، اسرائیل و تحریم‌ها را عامل بحران معرفی کرد.

۰۹:۴۶ ۳۱.۱.۱۴۰۵

حماس با رد خلع سلاح کامل فقط حاضر به تحویل سلاح‌های نیروهای امنیت داخلی شد

تایمز اسرائیل اظهارات دو مقام حماس بازتاب داده که می‌گویند این گروه تنها حاضر است هزاران قبضه سلاح خودکار و دیگر سلاح‌های در اختیار نیروهای امنیت داخلی‌اش را واگذار کند. هم اسرائیل و آمریکا، و هم اتحادیه اروپا و بسیاری از دیگر کشورها حماس را گروهی تروریستی می‌دانند.

بر اساس این گزارش، حماس گفته این سلاح‌ها را به «کمیته ملی اداره غزه» تحویل می‌دهد؛ هیأتی فنی که برای اداره غزه پس از جنگ در نظر گرفته شده است.

با این حال، مقام‌های حماس پاسخ روشنی نداده‌اند که آیا این کمیته می‌تواند سلاح‌های شاخه نظامی حماس را نیز مصادره کند یا نه.

پیشنهاد حماس برای تحویل سلاح‌ها به کمیته ملی اداره غزه، بسیار پایین‌تر از خواسته اسرائیل و ایالات متحده آمریکا برای خلع سلاح کامل، به‌ویژه در بخش نظامی و موشکی حماس، ارزیابی می‌شود.

۰۹:۴۱ ۳۱.۱.۱۴۰۵

اسرائیل یک پرتابگر راکت آماده شلیک حزب‌الله را هدف قرار داد

ارتش اسرائیل اعلام کرد یک پرتابگر راکت آماده شلیک متعلق به حزب‌الله، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی را که در شمال «خط دفاعی» در جنوب لبنان قرار داشت، شامگاه یکشنبه هدف قرار داده است.

به گفته ارتش اسرائیل، این پرتابگر مسلح در منطقه قلاویه «تهدیدی فوری برای نیروهای ارتش اسرائیل و شهروندان اسرائیلی» ایجاد می‌کرد.

ارتش اسرائیل تاکید کرد که در طول آتش‌بس جاری در لبنان «به اقدامات لازم برای دفاع از خود در برابر تهدیدها ادامه خواهد داد و امنیت غیرنظامیان اسرائیلی و نیروهای مستقر در زمین را حفظ می‌کند.»

ارتش اسرائیل همچنین به غیرنظامیان لبنانی درباره بازگشت به روستاهای جنوب لبنان هشدار داد.

آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل در پستی در شبکه ایکس نوشت: «در طول توافق آتش‌بس، ارتش اسرائیل در مواضع خود در جنوب لبنان در برابر فعالیت‌های تروریستی مداوم حزب‌الله باقی مانده است.»

او از ده‌ها روستا نام برد که غیرنظامیان اجازه بازگشت به آن‌ها را ندارند.

ارتش اسرائیل اعلام کرده که به پاکسازی منطقه‌ای که هم‌اکنون تحت کنترل این ارتش ادامه خواهد داد و زیرساخت‌های حزب‌الله، نیروهای عملیاتی و هرگونه تهدید دیگر را در این منطقه از بین خواهد برد.

۰۹:۰۹ ۳۱.۱.۱۴۰۵

سنتکام ویدئویی از عملیات تصرف کشتی تجاری با پرچم جمهوری اسلامی را منتشر کرد

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، با انتشار ویدیوئی، جزئیاتی از عملیات نیروهای دریایی این کشور برای توقیف یک کشتی تجاری با پرچم جمهوری اسلامی در دریای عرب را به نمایش گذاشت.

در این ویدئو، تفنگداران دریایی آمریکا دیده می‌شوند که با استفاده از بالگرد از ناو «یو‌اس‌اس تریپولی» به پرواز درآمده و پس از رسیدن به موقعیت هدف، با طناب بر عرشه کشتی «ام/وی توسکا» فرود می‌آیند.

این عملیات در تاریخ ۲۰ آوریل انجام شده است.

بر اساس اعلام سنتکام، پیش از این اقدام، ناوشکن «یو‌اس‌اس اسپروآنس» مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده سامانه پیشرانش کشتی را از کار انداخته بود، زیرا این شناور تجاری طی شش ساعت به هشدارهای مکرر نیروهای آمریکایی پاسخ نداده بود.

پس از آن، نیروهای آمریکایی کنترل کشتی را در دست گرفتند.

هنوز جزئیات بیشتری درباره محموله، مقصد یا وضعیت خدمه این کشتی منتشر نشده است.

پیشتر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از شلیک نیروهای نظامی آمریکا به یک کشتی باری در حال حرکت با پرچم جمهوری اسلامی که به تذکر نیروهای آمریکایی بی‌توجهی کرد، خبر داده بود.

ترامپ افزود که توسکا «به دلیل سابقه فعالیت‌های غیرقانونی تحت تحریم وزارت خزانه‌داری ایالات متحده است. ما کنترل کامل کشتی را در اختیار داریم و در حال بررسی محموله آن هستیم.»

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG