لینکهای قابل دسترسی

چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۰۱:۴۷
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

🔴 پرزیدنت ترامپ: یا جمهوری اسلامی «کار درست» را انجام می‌دهد و یا ما کار را تمام خواهیم کرد

رئیس جمهوری ایالات متحده در آستانه سفر به چین به خبرنگاران گفت که جمهوری اسلامی «به هیچ عنوان» به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. او تصریح کرد که رژیم ایران یا «کار درست را انجام می‌دهد» و توافق می‌کند و یا «ما کار را تمام می‌کنیم» و نابود خواهند شد.

تازه‌ترین تحولات

۱۴:۰۷ ۲۵.۱.۱۴۰۵

تراکتور تا ساعاتی دیگر در عربستان به مصاف شباب الاهلی می‌رود

تیم فوتبال تراکتور باید تا ساعاتی دیگر (سه شنبه ۲۵ فروردین) در چارچوب مسابقات لیگ نخبگان آسیا، در «عربستان» مقابل شباب الاهلی امارات به میدان برود.

مرحله یک چهارم نهایی این مسابقات، به صورت متمرکز و به میزبانی عربستان برگزار می‌گردد.

به دلیل توقف پروازهای داخلی و خارجی از مبدأ و مقصد فرودگاه‌های ایران، کاروان تراکتور روز شنبه ۲۲ فروردین، به صورت زمینی ایران را به سمت وان ترکیه ترک کرده و پس از پرواز به استانبول، ترکیه را به مقصد عربستان ترک کرده است.

روز جمعه هفتم فروردین، وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که «حضور تیم‌های ملی و باشگاهی ایرانی در کشورهایی که از نظر جمهوری اسلامی 'متخاصم' شناخته می‌شوند و قادر به تأمین و تضمین امنیت ورزشکاران ایرانی و همراهانشان نیستند، تا اطلاع ثانوی ممنوع است.»

به همین دلیل باشگاه تراکتور با ارسال نامه‌ای به کنفدراسیون فوتبال آسیا (ای‌اف‌سی) با ادعای «عدم تضمین امنیت در عربستان» خواستار انتقال دیدار خود برابر شباب‌الاهلی امارات به یک کشور امن ثالث شده بود.

این درخواست باشگاه تراکتور، دو بار از سوی مسئولان ای‌اف‌سی رد شده و در نهایت شاگردان محمد ربیعی امشب در عربستان به مصاف شهاب‌الاهلی امارات می‌روند.

۱۳:۴۸ ۲۵.۱.۱۴۰۵

پزشکیان در گفت‌وگو با مکرون آمریکا را در شکست مذاکرات اسلام‌آباد متهم کرد

رئیس جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور فرانسه آمریکا را در زمینه شکست مذاکرات اخیر تهران و واشینگتن در اسلام‌آباد متهم کرد و مدعی شد «زیاده‌خواهی و عدم اراده سیاسی مقامات ارشد آمریکا مانع از نهایی شدن توافق شده است».

مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با امانوئل مکرون همچنین این ادعا را مطرح کرد که جمهوری اسلامی «همواره در پی تأمین امنیت پایدار برای عبور و مرور کشتی‌ها» در تنگه هرمز بوده و تهدید کرد «هرگونه تهدید علیه امنیت این منطقه، تبعات گسترده‌ای برای تجارت جهانی به همراه خواهد داشت».

این اظهارات در حالی است که جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه به فاکس‌نیوز گفت: «توپ در زمین ایران است، چون ما پیشنهادات زیادی روی میز گذاشتیم و خطوط قرمز خود را کاملاً روشن کردیم.»

او با تکرار موضع دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت «اول از همه، [جمهوری اسلامی] ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد. بنابراین تمام خطوط قرمز ما از این فرضیه اساسی سرچشمه می‌گیرند.»

او گفت این که مقامات جمهوری اسلامی خود بگویند «هرگز سلاح هسته‌ای نخواهند داشت» خوب است اما آمریکا باید این ادعا را راستی‌آزمایی کند.

۱۳:۴۷ ۲۵.۱.۱۴۰۵

آژانس بین‌المللی انرژی: شدیدترین کاهش تقاضای نفت از زمان کرونا رخ می‌دهد

آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش خود نوشته اگر کمبود عرضه و قیمت‌های بالا ادامه پیدا کند، شدیدترین افت فصلی از زمان کرونا برای تقاضای جهانی نفت شکل خواهد گرفت.

در این گزارش آمده در صورت تداوم این روند، تخریب تقاضا گسترش می‌یابد و افت ۱.۵ میلیون بشکه‌ای تقاضا در سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی ثبت خواهد شد.

این آژانس تأکید کرده جنگ ایران چشم‌انداز جهانی را دگرگون کرده و بیشترین کاهش مصرف نفت در خاورمیانه و آسیا و اقیانوسیه، عمدتاً برای نفتا، ال‌پی‌جی و سوخت جت، رخ داده است.

بنابر این گزارش، عرضه جهانی نفت در ماه مارس با ۱۰.۱ میلیون بشکه در روز کاهش به ۹۷ میلیون بشکه در روز رسید.

این گزارش همچنین نوشته حملات مداوم به زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه و محدودیت‌های مداوم برای حرکت نفتکش‌ها از طریق تنگه هرمز منجر به بزرگ‌ترین اختلال در تاریخ بازار انرژی شد.

سفر سه هفته پیش رئیس آژانس بین‌المللی انرژی به ژاپن
سفر سه هفته پیش رئیس آژانس بین‌المللی انرژی به ژاپن

آژانس بین‌المللی انرژی با فرض از سرگیری تحویل منظم نفت و گاز از خاورمیانه تا اواسط سال، پیش‌بینی کرده بازارهای انرژی بهبود نسبی خواهند داشت، هرچند به سطوح پیش از درگیری نخواهند رسید.

آژانس با اذعان به درجه بالای عدم قطعیت، یک سناریوی جایگزین نیز ارائه داده که در آن درگیری طولانی‌مدت موجب تداوم خطرات تولید و تجارت انرژی در خاورمیانه می‌شود.

برهمین اساس تأکید شده بازارهای انرژی و اقتصادهای جهانی باید خود را برای اختلالات قابل توجه در ماه‌های آینده آماده کنند.

۱۲:۵۱ ۲۵.۱.۱۴۰۵

چین به دنبال ایفای نقش در حل بحران خاورمیانه

افزایش امیدواری‌ها نسبت به برگزاری دور دوم مذاکرات آمریکا و ایران با ابراز تمایل چین برای ایفای نقش مؤثر و سازنده در حل بحران همراه شده است.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، روز سه‌شنبه گفت برای برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه باید از حاکمیت قانون بین‌المللی حمایت شود و اضافه کرد که کشورش تمایل دارد «نقش سازنده‌ای» در پیشبرد مذاکرات صلح در خاورمیانه ایفا کند.

او در دیدار با شیخ خالد بن محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی، گفت: «نمی‌توان از حاکمیت قانون در مواقع لزوم استفاده کرد و در مواقع دیگر آن را نادیده گرفت.»

رئیس‌جمهور چین همچنین در دیدار با پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، خواستار اعتماد و ارتباط قوی‌تر برای «حمایت از حاکمیت قانون، دفاع مشترک از چندجانبه‌گرایی واقعی و حفاظت از صلح و توسعه جهانی» شد.

این اظهارات در حالی صورت گرفته که گوئو جیاکون، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز دوشنبه گفت: «چین امیدوار است طرف‌های مربوطه به توافق آتش‌بس موقت پایبند باشند، به حل اختلافات از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک متعهد بمانند و از سرگیری خصومت‌ها خودداری کنند.»

۱۲:۴۴ ۲۵.۱.۱۴۰۵

طنین آژیر دو دقیقه‌ای روز یادبود هولوکاست در اسرائیل

در جریان مراسم «روز یادبود هولوکاست»، یک آژیر سراسری به مدت دو دقیقه از ۱۰ صبح در سراسر اسرائیل طنین‌انداز شد.

بر اساس گزارش تایمز اسرائیل، با شنیدن صدای این آژیر، کل کشور به احترام قربانیان، به حالت سکون درآمد؛ عابران پیاده در جای خود ایستادند و رانندگان خودروهای خود را در بزرگراه‌ها و خیابان‌ها متوقف کرده و در کنار آن‌ها به نشانه احترام سر خم کردند.

روز سه‌شنبه پس از این یادآورد سراسری، مراسم رسمی دولتی با نثار تاج گل در مرکز یادبود «ید وشم» در اورشلیم برگزار شد.

آژیر یادبود هولوکاست، متفاوت با آژیری است که برای هشدار حملات راکتی و موشکی در اسرائیل به صدا در می‌آید و بر اساس پروتکل‌های امنیتی، ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که اگر در حین پخش این آژیر یادبود، حمله راکتی واقعی رخ دهد، بلافاصله صدای آژیر ممتد قطع شده و آژیرهای هشدارِ وضعیت اضطراری پخش خواهند شد.

۱۱:۳۴ ۲۵.۱.۱۴۰۵

قطع متوالی اینترنت در ایران از مرز ۱۰۸۰ ساعت گذشت

با ورود به چهل‌وششمین روز از قطع متوالی اینترنت سراسری، رکورد طولانی‌ترین قطع اینترنت در جهان دوباره افزایش یافت.

نت‌بلاکس، نهاد مستقل پایش دسترسی به اینترنت، اعلام کرد داده‌های شبکه نشان می‌دهد خاموشی اینترنت در ایران در هفتمین هفته متوالی از مرز ۱۰۸۰ ساعت گذشته و آسیب‌های زیادی به معیشت و زندگی مردم وارد کرده است.

این نهاد همچنین نوشته با وجود گسترش اندک اینترنت سفید، ایرانیان باید برای رساندن پیامی به دنیای خارج خطراتی را به جان بخرند.

۱۱:۲۳ ۲۵.۱.۱۴۰۵

سخنگوی دولت پزشکیان برآورد اولیه خسارت جنگ را ۲۷۰ میلیارد دلار اعلام کرد

همزمان با افزایش فشارهای اقتصادی در ایران و هشدارها نسبت به منفی شدن رشد اقتصادی، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت پزشکیان، برآورد اولیه خسارت ناشی از جنگ با آمریکا را ۲۷۰ میلیارد دلار اعلام کرد اما گفت که این عدد نهایی نیست.

مهاجرانی در گفتگو با یک رسانه روسی مدعی شده یکی از موضوعاتی که در مذاکره با آمریکا پیگیری می‌شود دریافت غرامت است.

این میزان خسارت در حالی اعلام می‌شود که آمارهای پژوهشکده پولی و بانکی نشان می‌دهد رشد اقتصادی از اردیبهشت سال گذشته تا دی‌ماه نزولی بوده و به مرز صفر رسیده است.

اکو ایران با اشاره به این شرایط نوشته این روند نزولی در حالی اتفاق افتاده که هنوز اثر اعتراضات دی‌ماه و وقوع جنگ با آمریکا و اسرائیل خود را در شاخص‌ها نشان نداده و برای مشخص شدن عمق واقعی بحران باید منتظر آمارهای بهمن و اسفند ۱۴۰۴ و فروردین ۱۴۰۵ بود.

پیش از جنگ، مسعود پزشکیان گفته بود که دستیابی به رشد ۸ درصدی به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی و ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داخلی نیاز دارد.

۱۱:۱۵ ۲۵.۱.۱۴۰۵

رویترز: هیئت‌های آمریکا و ایران احتمالاً به اسلام‌آباد بازمی‌گردند

خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد که هیئت‌های مذاکره‌کننده ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ممکن است این هفته به میز مذاکرات در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان بازگردند.

این خبرگزاری سه‌شنبه ۲۵ فروردین نوشت که این احتمال چند روز پس از آن مطرح است که عالی‌ترین سطح گفت‌وگوها میان دو کشور از زمان انقلاب ۱۳۵۷ بدون دستیابی به پیشرفتی در پایتخت پاکستان پایان یافت.

رویترز پیشتر به نقل از یک دیپلمات مستقر در خاورمیانه نوشته بود که گفت‌وگوها بین میانجی‌گران و آمریکایی‌ها از زمان ترک اسلام‌آباد توسط معاون رئیس‌جمهور آمریکا، جی‌دی ونس ادامه داشته است.

این خبرگزاری افزود که پاکستان در این مدت در حال تبادل پیام بین تهران و واشنگتن بوده است.

همچنین بر اساس برخی گزارش‌ها، پاکستان پیشنهاد داده که میزبان دور دوم گفت‌وگوها میان ایالات متحده و ایران در اسلام‌آباد در روزهای آینده و پیش از پایان آتش‌بس باشد، باشد.

این گزارش‌ها در شرایطی منتشر شده که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دوشنبه از تمایل جمهوری اسلامی برای رسیدن به توافق خبر داد و جی‌دی ونس، معاون او نیز گفت در مذاکرات اسلام‌آباد «ما پیشرفت زیادی داشتیم.»

با این حال او تأکید کرد که «توپ در زمین ایران است، چون ما پیشنهادات زیادی روی میز گذاشتیم و خطوط قرمز خود را کاملاً روشن کردیم.»

۱۰:۵۲ ۲۵.۱.۱۴۰۵

دستورالعمل‌های جدید نظامی و تشدید آماده‌باش در شمال اسرائیل

ارتش اسرائیل شامگاه دوشنبه با انتشار دستورالعمل‌های جدید برای جبهه داخلی اعلام کرد که با ادامه درگیری‌ها در لبنان و وضعیت شکننده آتش‌بس با ایران، سطح آماده‌باش در مناطق مختلف تغییر یافته و تحت ارزیابی مستمر قرار دارد.

بر اساس این دستورالعمل‌ها که از ساعت ۲۱ دوشنبه ۱۳ آوریل ۲۰۲۶ تا ساعت ۲۰ سه‌شنبه ۱۴ آوریل اجرا می‌شود، مناطق خط مقدم همچنان در سطح «فعالیت محدود» باقی می‌مانند و فعالیت‌های آموزشی فقط در فضاهای دارای پناهگاه مجاز است.

در شمال جولان، الجلیل علیا و شهرک‌های کاتسرین و کیدمات تسوی نیز همین محدودیت برقرار شده و فعالیت آموزشی تنها در مکان‌هایی مجاز است که دسترسی سریع به پناهگاه وجود داشته باشد.

همچنین بر اساس این اعلام در سایر مناطق از جمله جنوب جولان، دره بیت‌شعان، دره اردن، سامره، یهودیه، اطراف بحرالمیت، اورشلیم، لاخیش، غرب لاخیش، مناطق اطراف غزه، نقب غربی، مرکزی و جنوبی، عراوه و ایلات، برگزاری تجمعات تا سقف پنج هزار نفر مجاز اعلام شده است.

ارتش اسرائیل تأکید کرده که سایر دستورالعمل‌های جبهه داخلی بدون تغییر باقی مانده‌اند.

این به‌روزرسانی در شرایطی منتشر شده که تنش‌های نظامی در جبهه شمالی و درگیری‌های منطقه‌ای همچنان ادامه دارد و نگرانی‌ها از گسترش درگیری به سایر مناطق افزایش یافته است.

۱۰:۰۸ ۲۵.۱.۱۴۰۵

گزارش‌ها از پیشنهاد پاکستان برای میزبانی دور دیگری از مذاکرات تهران و واشنگتن

دو مقام پاکستانی اعلام کردند پاکستان پیشنهاد داده در روزهای آینده و پیش از پایان آتش‌بس، میزبان دور دوم مذاکرات بین ایالات متحده و ایران در اسلام‌آباد باشد.

آسوشیتدپرس بدون معرفی این مقام‌ها، به نقل از آنها نوشت با وجود عدم توافق، دور نخست «بخشی از یک فرآیند دیپلماتیک مداوم بود، نه یک تلاش یک‌باره.»

پیشتر رویترز به نقل از یک دیپلمات مستقر در خاورمیانه نوشته بود که گفت‌وگوها بین میانجی‌گران و آمریکایی‌ها پس از دور نخست ادامه داشته و پاکستان هنوز در حال تبادل پیام بین تهران و واشنگتن است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز گذشته اعلام کرده بود که «از سوی افراد مناسب در حکومت ایران امروز صبح تماس گرفته‌اند و تمایل دارند به توافق برسند.»

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG