لینکهای قابل دسترسی

جمعه ۲۸ فروردین ۱۴۰۵ ایران ۱۵:۳۹

زنده 🔴 کاربران ایرانی چهل و نهمین روز انزوای دیجیتال را تجربه می‌کنند؛ رئیس‌جمهور لبنان مذاکرات مستقیم با اسرائیل را «حساس و سرنوشت‌ساز» خواند

رئیس‌جمهور لبنان می‌گوید آتش‌بس با اسرائیل نقطه ورود به مذاکرات دو کشور است. او تأکید کرد مذاکرات مستقیم با اسرائیل «حساس و سرنوشت‌ساز» خواهد بود. همزمان به گزارش نت‌بلاکس، در چهل و نهمین روز از خاموشی اینترنت، شهروندان ایرانی هزار و ۱۵۲ ساعت متوالی است از دسترسی به اینترنت محروم هستند.

تازه‌ترین تحولات

۰۱:۲۶ ۲۴.۱.۱۴۰۵

سنتکام: محاصره دریایی جمهوری اسلامی طبق دستور رئیس جمهوری آمریکا از دوشنبه آغاز می‌شود

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، در بیانیه‌ای گفت نیروهای سنتکام از ساعت ۱۰ صبح دوشنبه ۱۳ آوریل به وقت شرق آمریکا «محاصره دریایی بر تمام ترافیک دریایی ورودی به بنادر ایران و خروجی از آن‌ها» را آغاز می‌کنند.

سنتکام گفت این محاصره مطابق با دستور رئیس جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، اجرا می‌شود.

۰۱:۰۵ ۲۴.۱.۱۴۰۵

وزارت دادگستری آمریکا به خریداران و فروشندگان نفت تحریم‌شده ایران هشدار داد

سرپرست وزارت دادگستری ایالات متحده، تاد بلانچ، هشدار داد که این وزارتخانه «با قاطعیت» خریداران و فروشندگان «نفت تحریم‌شده» جمهوری اسلامی ایران را «تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.»

تاد بلانچ با بیان این مطلب در شبکه اجتماعی ایکس تاکید کرد که وزارت دادگستری «به‌طور کامل» از رئیس‌جمهوری ایالات متحده دونالد ترامپ، و ارتش آمریکا حمایت می‌کند.

او این مطلب را در تائید بیانیه دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی درباره مسدود کردن تنگه هرمز منتشر کرد.

۰۰:۱۸ ۲۴.۱.۱۴۰۵

کمیته انتصابات ارشد اسرائيل به ریاست رومن گوفمن بر «موساد» چراغ سبز نشان داد

به گزارش رسانه‌های اسرائيلی،‌ سرلشکر رومن گوفمن رئیس آینده سازمان اطلاعاتی اسرائيل، موساد می‌شود.

این خبر پس از آن گزارش می‌شود که یک کمیته مشورتی انتصابات ارشد اسرائیل، چراغ سبز را به ریاست گوفمن نشان داد.

‌بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، قصد خود را برای معرفی گوفمن در دسامبر ۲۰۲۵ اعلام کرد. کمیته انتصابات ارشد، روز یکشنبه این تصمیم را تأیید کرد.

۲۰:۵۵ ۲۳.۱.۱۴۰۵

هشدار پرزیدنت ترامپ درباره عدم همکاری رژیم ایران: با تخریب بیشتری روبرو خواهد شد

دونالد ترامپ هشدار داد که اگر رژیم ایران از همکاری امتناع کند «تخریب بیشتری در ایران» رقم خواهد خورد.

رئیس جمهوری آمریکا که روز یکشنبه ۲۳ فروردین با شبکه فاکس گفت‌و‌گو می‌کرد گفت که بریتانیا و کشورهای دیگر شناورهای مین‌روب به تنگه هرمز خواهند فرستاد تا به مین‌روب‌های آمریکایی در پاکسازی این تنگه بپیوندند.

۲۰:۵۵ ۲۳.۱.۱۴۰۵

بازدید نتانیاهو از نیروهای اسرائیلی در حال مبارزه با حزب‌الله در جنوب لبنان

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه ۲۳ فروردین همزمان با ادامه عملیات نظامی علیه اهداف مرتبط با حزب‌الله از نیروهای اسرائیلی که در جنوب لبنان فعالیت می‌کنند، بازدید کرد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، آقای نتانیاهو که به همراه ایال زمیر، وزیر دفاع، و رافی میلو، فرمانده فرماندهی شمالی ارتش اسرائیل، به خطوط مقدم رفته بود، با سربازان اسرائیلی دیدار کرد و از فرماندهان حاضر در میدان، گزارش‌های عملیاتی دریافت کرد.

۱۶:۴۹ ۲۳.۱.۱۴۰۵

پرزیدنت ترامپ پس از بی‌نتیجه ماندن مذاکرات اسلام‌آباد: محاصره دریایی بی‌درنگ آغاز می‌شود

پرزیدنت ترامپ می‌گوید که نیروی دریایی آمریکا به منظور مقابله با «اخاذی جهانی» جمهوری اسلامی، محاصره دریایی رژیم ایران را بی‌درنگ آغاز می‌کند.

به دنبال بی‌نتیجه ماندن مذاکرات اسلام آباد میان نمایندگان ایالات متحده و جمهوری اسلامی، رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه ۲۳ فروردین با انتشار پیامی از آغاز محاصره دریایی جمهوری اسلامی و جلوگیری از عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز برای مقابله با «اخاذی جهانی» رژیم ایران خبر داد و تاکید کرد که روند از بین بردن مین‌های کارگذاری شده توسط رژیم ایران در تنگه هرمز آغاز خواهد شد.


۱۵:۲۰ ۲۳.۱.۱۴۰۵

سی‌بی‌اس به نقل از مقام‌های آمریکا: هیچ یک از مذاکره‌کنندگان در اسلام‌آباد نماندند

شبکه خبری سی‌بی‌اس خبر داد که هواپیمای حامل جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور و دیگر اعضای هیئت مذاکره‌کننده آمریکا حوالی ساعت هفته صبح به وقت شرق آمریکا (حوالی ساعت ۱۳ به وقت محلی) برای سوختگیری در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان توقف کرده است.

این گزارش به نقل از مقام‌های آمریکایی تصریح کرده که هیچ‌یک از اعضای هیئت آمریکایی پس از این دور از گفت‌وگوها در پاکستان باقی نماندند، و جرد کوشنر، استیو ویتکاف و تیم فنی نیز اسلام‌آباد را ترک کرده‌اند.

پیشتر العربیه مدعی شده بود که پس از به بن‌بست رسیدن مذاکرات اسلام‌آباد و در حالی که جی‌دی ونس اسلام‌آباد را ترک کرده بود، استیو ویتکاف و جرد کوشنر در اسلام‌آباد باقی مانده‌اند.

بن‌بست در مذاکرات اسلام‌آباد در شرایطی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دو هفته به جمهوری اسلامی برای مذاکره و رسیدن به توافق فرصت داده بود. توافقی که گام اول آن رفع انسداد از تنگه هرمز باشد و عدم دستیابی به آن به معنای ادامه حملات آمریکا این بار به تأسیسات حیاتی در ایران.

هنوز مشخص نیست آیا در فرصت باقیمانده دو طرف باز هم به میز مذاکره برگردند یا نه اما دونالد ترامپ روز شنبه در پاسخ به سؤالی در مورد مذاکرات اسلام‌آباد، گفته بود که چه با جمهوری اسلامی توافق بشود و چه نشود، فرقی برای من ندارد.

۱۴:۵۴ ۲۳.۱.۱۴۰۵

روایت پزشکی قانونی از ابعاد تلفات جنگ؛ احراز هویت هزاران کشته در ایران

رئیس سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد که در جریان جنگ اخیر، پیکر سه هزار و ۳۷۵ نفر از کشته‌شدگان «با استفاده از روش‌های علمی و تخصصی شناسایی و تعیین هویت شده است.»

بر اساس این اعلام از مجموع این افراد، دو هزار و ۸۷۵ نفر مرد و ۴۹۶ نفر زن بوده‌اند؛ آماری که تصویری دقیق‌تر از ترکیب جنسیتی کشته‌شدگان ارائه می‌دهد.

این نهاد جزئیاتی درباره نظامی یا غیرنظامی بودن این افراد منتشر نکرده است.

با این حال وب‌سایت مجموعه فعالان حقوق بشر، هرانا، پیشتر با انتشار آمار مشابهی از میزان کشته‌شدگان، نوشته بود که بیش از یک هزار و ۷۰۰ نفر از کشته‌شدگان غیرنظامی بوده‌اند و دست‌کم ۲۵۴ کودک نیز در میان قربانیان قرار داشته‌اند.

هرانا گفته بود که این داده‌ها را از گزارش‌های میدانی، منابع محلی، منابع پزشکی و امدادی، شبکه‌های جامعه مدنی، منابع متن‌باز و بیانیه‌های رسمی به‌دست آورده است.

۱۴:۳۱ ۲۳.۱.۱۴۰۵

تأکید نخست‌وزیر بریتانیا و سلطان عمان بر ضرورت تداوم آتش‌بس

پس از پایان بدون نتیجه مذاکرات صلح بین نمایندگان آمریکا و جمهوری اسلامی و تشدید نگرانی‌ها نسبت به شکنندگی آتش‌بس دوهفته‌ای، نخست‌وزیر بریتانیا و سلطان عمان بر ضرورت تداوم آتش‌بس تأکید کردند.

کی‌یر استارمر و سلطان هیثم بن طارق آل سعید در تماس تلفنی یکشنبه بیست‌وسوم فروردین از هر دو طرف خواستند که راهی برای حل و فصل پیدا کنند. به گفته رهبران این دو کشور، ادامه آتش‌بس و اجتناب همه طرف‌ها از هرگونه تشدید بیشتر تنش حیاتی است.

استارمر در این گفتگو گفت پس از جلساتی که توسط وزیر امور خارجه و برنامه‌ریزان نظامی بریتانیا برگزار شد، شرکا به تلاش برای بازگرداندن آزادی کشتیرانی برای درازمدت ادامه می‌دهند.

استارمر هفته گذشته در راستای تلاش‌های دیپلماتیک برای حمایت و حفظ آتش‌بس و محافظت از بریتانیا و اقتصاد جهانی در برابر تبعات جنگ به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس سفر کرده بود.

۱۳:۵۶ ۲۳.۱.۱۴۰۵

هشدار اسرائیل به حماس؛ احتمال ازسرگیری درگیری‌ها در غزه

اسرائیل هشدار داده است که اگر حماس تا پایان هفته به طرح خلع سلاح مورد حمایت ایالات متحده که به آتش‌بس اکتبر ۲۰۲۵ در غزه مرتبط است پاسخ ندهد، «همه گزینه‌ها روی میز خواهد بود»؛ موضوعی که احتمال ازسرگیری درگیری‌ها در این منطقه را افزایش داده است.

با این حال، مقامات اعلام کرده‌اند که هرگونه تشدید تنش ممکن است فوری نباشد، چرا که تمرکز نظامی فعلی اسرائیل همچنان بر روی حزب‌الله در لبنان قرار دارد.

در همین حال، نیکولای ملادنوف، مقام پیشین سازمان ملل که در حال حاضر به‌عنوان مدیرکل هیئت مربوطه فعالیت می‌کند، قرار است با مقامات حماس دیدار کرده و پاسخ نهایی این گروه را دریافت کند.

گفته می‌شود پاسخ حماس نقش تعیین‌کننده‌ای در تصمیم‌گیری درباره مراحل بعدی طرح بازسازی غزه خواهد داشت.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG