لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۵ ایران ۱۶:۳۶

زنده 🔴 اشاره ترامپ به تحلیلی که «محاصره دریایی» را ابزار او در مقابل جمهوری اسلامی می‌داند؛ هیئت آمریکایی همگی اسلام‌آباد را ترک کردند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بدون توضیح بیشتر لینک و عنوان تحلیلی را در شبکه تروث‌سوشال به اشتراک گذاشت که از «محاصره دریایی» به عنوان ابزار او برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی یاد می‌کند. در این میان سی‌بی‌اس گزارش داده که هیچ یک از مذاکره‌کنندگان در اسلام‌آباد نماندند.

تازه‌ترین تحولات

۱۴:۵۲ ۲۲.۱.۱۴۰۵

صداوسیما مدعی انتقال «چهار خط قرمز» جمهوری اسلامی به پاکستان شد

خبرنگار صداوسیمای جمهوری اسلامی در اسلام‌آباد اعلام کرد که مقامات هیئت ایرانی «چهار خط قرمز» جمهوری اسلامی را پیش از آغاز مذاکرات با آمریکا، به پاکستان ارائه کردند.

بر اساس این گزارش، «خطوط قرمز» جمهوری اسلامی شامل تنگه هرمز، پرداخت غرامت‌های جنگی، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران و برقراری آتش‌بس در سراسر منطقه است.

خبرنگار صداوسیما گفت که این موضوعات در دیدار محمدباقر قالیباف رئیس هیئت جمهوری اسلامی با شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان ارائه شده است.

همچنین با وجود تکذیب کاخ سفید، رسانه‌های جمهوری اسلامی بر ادعای «موافقت آمریکا با آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران» تأکید کردند.

خبرگزاری تسنیم در این زمینه ادعا کرد که طرف آمریکایی با آزادسازی دارایی‌ها موافقت کرده، «اما با توجه به سابقه بدقولی‌ها و بدعهدی‌های پیشین آمریکا و ممانعت‌های مکرر آنها از انتقال دارایی‌های بلوکه شده ایران، طرف ایرانی به دنبال راه‌هایی است که نسبت به جدیت آمریکا در این زمینه مطمئن شود.»

۱۴:۱۵ ۲۲.۱.۱۴۰۵

مقام کاخ سفید ادعای «موافقت» با آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده را رد کرد

یک مقام کاخ سفید گزارش‌ها از «موافقت ایالات متحده» با آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده جمهوری اسلامی از جمله در قطر را رد کرد.

رویترز پیشتر به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی گزارش داده بود که آمریکا با آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران که در قطر و دیگر بانک‌های خارجی نگهداری می‌شدند موافقت کرده است.

این منبع جمهوری اسلامی که نامش فاش نشده، این اقدام را نشانه‌ای از «جدیت» در دستیابی به توافق با واشینگتن در مذاکرات اسلام‌آباد ارزیابی کرده بود.

۱۴:۰۲ ۲۲.۱.۱۴۰۵

همزمان با مذاکرات اسلام‌آباد، جنگنده‌های پاکستان در عربستان سعودی مستقر شدند

وزارت دفاع عربستان سعودی اعلام کرد یک نیروی نظامی پاکستانی، شامل جنگنده‌ها، در چارچوب پیمان دفاعی میان ریاض و اسلام‌آباد، وارد پایگاه هوایی ملک عبدالعزیز شده است.

در بیانیه این وزارتخانه که روز شنبه همزمان با مذاکرات آمریکا و جمهوری اسلامی در اسلام‌آباد منتشر شد، آمده است که این استقرار با هدف «تقویت همکاری دفاعی مشترک و حمایت از امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی» انجام شده است.

جمهوری اسلامی در جریان جنگ اخیر بارها به کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی حمله کرد.

بر اساس پیمان دفاعی میان ریاض و اسلام‌آباد، حمله به خاک یک کشور، حمله به خاک کشور دیگری نیز قلمداد می‌شود و طرفین به دفاع از یکدیگر در برابر حمله کشور ثالث متعهدند.

۱۳:۵۹ ۲۲.۱.۱۴۰۵

دیدار معاون رئیس‌جمهور آمریکا با نخست‌وزیر پاکستان

دفتر شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان اعلام کرد که نخست‌وزیر پاکستان ساعاتی پس از ورود هئیت مذاکره‌کننده آمریکایی به اسلام‌آباد، با جی‌دی ونس و دیگر مذاکره‌کنندگان ارشد آمریکایی دیدار کرده است.

این خبر ساعتی پس از آن منتشر می‌شود که رسانه‌های ایرانی از دیدار اعضای هیئت جمهوری اسلامی به شهباز شریف خبر داده بودند.

بر اساس اعلام دفتر نخست‌وزیر پاکستان، شهباز شریف در دیدار با جی‌دی ونس با تمجید از «تعهد هر دو هیئت برای مشارکت سازنده»، ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوها به عنوان «سنگ‌بنایی برای دستیابی به صلح پایدار در منطقه» عمل کند.

او همچنین بر اشتیاق پاکستان برای «تسهیل‌گری جهت پیشرفت در مسیر صلح پایدار» تأکید کرده است.

۱۳:۲۳ ۲۲.۱.۱۴۰۵

احتمال اتصال محدود دانشجویان به اینترنت

رسانه‌ها در ایران از تداوم قطع اینترنت بین‌الملل و احتمال اتصال محدود دانشجویان به اینترنت خبر دادند.

بر این اساس اعلام شده بخش فناوری تعدادی از دانشگاه‌ها پیامکی به دانشجویان ارسال کرده که بر اساس آن اینترنت بین‌الملل دانشگاه به صورت دسترسی محدود به سایت‌های مورد نیاز برای دانشجویان در دسترس خواهد بود. همچنین اعلام شده این دسترسی با اتصال به وی‌پی‌ان دانشگاه امکان‌پذیر خواهد بود.

همزمان نت‌بلاکس، نهاد مستقل پایش دسترسی به اینترنت، روز شنبه و در چهل‌وسومین روز از قطعی گسترده اینترنت در ایران، گزارش داد که خاموشی دیجیتال از مرز ۱۰۰۰ ساعت گذشته است.

از زمان آغاز درگیری‌ها، دسترسی عموم شهروندان به اینترنت جهانی همچنان قطع است و کاربران تنها به شبکه داخلی محدود شده‌اند؛ وضعیتی که ارتباط مردم با جهان خارج را به‌شدت مختل کرده است.

۱۳:۱۸ ۲۲.۱.۱۴۰۵

رویترز: آمریکا با آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در قطر «موافقت کرد»

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع ارشد جمهوری اسلامی گزارش داد که آمریکا با آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران که در قطر و دیگر بانک‌های خارجی نگهداری می‌شدند موافقت کرده است.

این منبع جمهوری اسلامی که نامش فاش نشده، این اقدام را نشانه‌ای از «جدیت» در دستیابی به توافق با واشینگتن در مذاکرات اسلام‌آباد دانست.

ایالات متحده تاکنون هیچ اظهارنظر علنی درباره موضوع آزادسازی این دارایی‌ها نکرده است.

این منبع به رویترز گفت آزادسازی این دارایی‌ها «به‌طور مستقیم به تضمین عبور امن از تنگه هرمز مرتبط است»؛ موضوعی که انتظار می‌رود یکی از مسائل کلیدی در مذاکرات باشد.

۱۲:۳۶ ۲۲.۱.۱۴۰۵

امارات گلوبال آلومینیوم وضعیت اضطراری اعلام کرد

شرکت امارات گلوبال آلومینیوم تأیید کرد که پس از آسیب‌دیدن مجتمع الطویله در ابوظبی در جریان حملات جمهوری اسلامی، فعالیت این مجموعه دچار اختلال شده و بر همین اساس برای بخشی از قراردادهای خود وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد با وجود آنکه بسیاری از مشتریانش همچنان تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند، در برخی موارد ناچار شده برای بعضی محصولات وضعیت اضطراری اعلام کند.

مجتمع ذوب فلزات الطویله در جریان حملات موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی در هشتم فروردین دچار اختلال شد. این شرکت پیش‌تر هشدار داده بود که بازگشت کامل تولید ممکن است تا ۱۲ ماه زمان ببرد.

مجتمع الطویله از بزرگ‌ترین واحدهای ذوب آلومینیوم جهان به شمار می‌رود.

۱۲:۲۲ ۲۲.۱.۱۴۰۵

عراقچی می‌گوید جمهوری اسلامی با «بی‌اعتمادی کامل» وارد مذاکرات شده است

سایت اطلاع‌رسانی دولت جمهوری اسلامی با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، با همتای آلمانی‌اش، از او نقل کرد که جمهوری اسلامی با «بی‌اعتمادی کامل» وارد گفت‌وگو با ایالات متحده شده است.

عراقچی در این گفت‌وگو که به زمان آن اشاره نشده، این موضع را به دلیل آنچه او «بدعهدی‌ها و خیانت‌های مکرر آمریکا به دیپلماسی» توصیف کرده، عنوان کرده است.

او در این گفت‌وگو همچنین خواستار «اقدام فوری جامعه جهانی» برای توقف حملات اسرائیل در لبنان شده است.

این گزارش مدعی است که یوهان وادفول، وزیر خارجه آلمان، هم با استقبال از برقراری آتش‌بس، بر لزوم توقف حملات اسرائیل علیه لبنان تأکید کرده است.

عراقچی شامگاه جمعه در قالب هیئتی که محمدباقر قالیباف آن را سرپرستی می‌کند، برای مذاکره با هیئت آمریکایی وارد اسلام‌آباد شد. این مذاکرات قرار است عصر امروز به وقت محلی برگزار شود.

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا که در رأس هیئت آمریکایی وارد اسلام‌آباد شده، پیشتر گفته بود که ایالات متحده اهرم‌های زیادی در مذاکرات با جمهوری اسلامی دارد. دونالد ترامپ هم شب گذشته در مورد مذاکرات با جمهوری اسلامی در پاکستان گفت به نظر او یک توافق خوب این است که جمهوری اسلامی هیچ سلاح هسته‌ای نداشته باشد، و افزود که مذاکرات «موضوع بزرگی» است، و «خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد.»

۱۲:۰۲ ۲۲.۱.۱۴۰۵

سی‌ان‌ان: چین در حال تدارک ارسال سامانه‌های دفاع هوایی به ایران است

شبکه سی‌ان‌ان از قول سه منبع آگاه گزارش داده که چین در حال تدارک ارسال سامانه‌های دفاعی ضدهوایی به جمهوری اسلامی در هفته‌های پیش رو است.

این منابع آگاه به ارزیابی‌های اطلاعاتی اخیر آمریکا در ادامه گفته‌اند که چین برای پنهان کردن منبع این تسلیحات، در تلاش است سامانه‌های دفاع ضدهوایی را از طریق یک کشور ثالث تحویل جمهوری اسلامی دهد.

ایالات متحده آمریکا می‌گوید در جنگ اخیر سامانه‌های ضدهوایی جمهوری اسلامی را منهدم کرده است و آزادی عمل جنگنده‌های اسرائیلی و آمریکایی در آسمان ایران نیز نشان از انهدام توان دفاع هوایی ایران داشت.

مقامات آمریکا تاکنون واکنش مستقیمی به احتمال ارسال تسلیحات چینی به جمهوری اسلامی نداشته‌اند، اما جیمیسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده، روز جمعه گفت آمریکا در تلاش است تا رابطه‌ای پایدار را با چین حفظ کند، اما اگر پکن به گونه‌ای با تهران وارد تعامل شود که مغایر با منافع ایالات متحده باشد، این اتفاق مسائل را پیچیده‌تر خواهد کرد.

قرار است دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ماه آینده با شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین دیدار کند.

۱۱:۵۷ ۲۲.۱.۱۴۰۵

هند به چهار نفتکش حامل نفت ایران اجازه پهلوگیری داد

رویترز به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد وزارت کشتیرانی هند به چهار نفتکش حامل نفت ایران اجازه پهلوگیری در بندر غربی سیکا را داده است.

این مجوز به درخواست شرکت ریلاینس اینداستریز، اپراتور بزرگ‌ترین مجتمع پالایشگاهی جهان، صادر شده است. یک منبع آگاه گفته این مجوز استثنایی و یک‌باره است و به دلیل وضعیت اضطراری ناشی از بسته شدن تنگه هرمز صادر شده است.

هر چهار کشتی بیش از ۲۰ سال عمر دارند و تحت تحریم آمریکا قرار دارند.

پیش از این نیز رویترز گزارش داده بود هند با هدف تسریع تحویل انرژی از خلیج فارس، معافیت‌هایی برای ورود دو محموله ایرانی به بنادر خود صادر کرده است؛ یکی در نفتکشی قدیمی و دیگری در نفتکشی که مشمول تحریم‌های بین‌المللی بود.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG