لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۵ ایران ۱۷:۰۵

زنده 🔴 تلاش میانجی‌ها برای احیای مذاکرات واشنگتن و تهران؛ وزیر دفاع پاکستان از احتمال برگزاری مذاکرات بیشتر خبر داد

اکسیوس می‌گوید کشورهای میانجی در تلاش برای احیای مذاکرات میان تهران و واشنگتن هستند. همزمان در آستانه اقدام آمریکا برای محاصره دریایی ایران، وزیر دفاع پاکستان، روز دوشنبه گفت که پیشرفت مثبتی در مذاکرات بین ایران و ایالات متحده حاصل شده و احتمال مذاکرات بیشتر هنوز وجود دارد.

تازه‌ترین تحولات

۱۲:۰۸ ۲۰.۱.۱۴۰۵

اولین گفت‌وگو میان وزرای خارجه جمهوری اسلامی و عربستان سعودی از زمان آغاز جنگ

فیصل بن فرحان و عباس عراقچی، وزیران خارجه عربستان سعودی و جمهوری اسلامی، در یک تماس تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

وزارت خارجه عربستان سعودی پنجشنبه در این زمینه اعلام کرد که در این گفت‌وگو موضوع «کاهش تنش در منطقه و راه‌های بازگشت ثبات» مورد بحث قرار گرفت.

این اولین گفت‌وگو میان وزرای خارجه جمهوری اسلامی و عربستان سعودی از زمان آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه حکومت ایران به شمار می‌رود.

جمهوری اسلامی در این مدت، حملات موشکی و پهپادی را علیه چند کشور عربی منطقه از جمله عربستان سعودی انجام داده و خساراتی را نیز به تاسیسات صنعتی این کشور وارد کرده است.

۱۲:۰۱ ۲۰.۱.۱۴۰۵

احیای تدریجی پروازهای هوایی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس

برای اولین بار از آغاز عملیات مشترک آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی در نهم اسفند، خطوط هوایی بحرین فعال شدند.

شرکت هواپیمایی «خلیج» بحرین روز پنج‌شنبه تأیید کرد که شب سه‌شنبه سه هواپیما از فرودگاه دمان عربستان پرواز کرده و در فرودگاه بین‌المللی بحرین فرود آمدند.

این شرکت بحرینی همچنین از بازگشایی پروازها به ۱۳ کشور، از جمله مسیرهای طولانی هند، بنگلادش و بریتانیا خبر داد.

رسانه‌های اسرائیل نیز روز چهارشنبه گزارش داده بودند که شرکت‌های هواپیمایی این کشور پروازها را افزایش می‌دهند و فعالیت فرودگاه بین‌المللی بن گوریون نیز به طور کامل احیا می‌شود.

در این میان، کویت نیز اعلام کرده که طی چند روز آینده پروازها به اروپا، آسیا و کشورهای منطقه را از سر خواهد گرفت.

دقیقاً مشخص نیست خطوط هوایی دیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با چه ظرفیتی فعال است؛ اما مقصد بخشی از پروازهای اعلام شده بحرین و کویت به همین کشورها است.

۱۱:۴۱ ۲۰.۱.۱۴۰۵

ارتش اسرائیل: برادرزاده نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله، کشته شد

ارتش اسرائیل اعلام کرد که علی یوسف حرشی، برادرزاده و منشی نعیم قاسم دبیرکل گروه حزب‌الله لبنان در حمله‌ این ارتش به منطقه بیروت کشته شده است.

سخنگوی ارتش اسرائیل پنجشنبه اعلام کرد که این حمله چهارشنبه انجام شد و حرشی نقش مهمی در مدیریت دفتر و حفاظت قاسم داشت.

اسرائیل چهارشنبه حملات گسترده‌ای را علیه مواضع حزب‌الله در لبنان انجام داد و به گفته ارتش اسرائیل، در طول شب، این ارتش دو گذرگاه اصلی را که حزب‌الله برای عبور از شمال به جنوب لیتانی در لبنان و انتقال هزاران سلاح، راکت و پرتابگر استفاده می‌کرد، هدف قرار داد.

حزب‌الله با حمله به اسرائیل در دوم مارس در حمایت از جمهوری اسلامی، دور دیگری از درگیری‌ها با اسرائیل را آغاز کرد. اسرائیل اعلام کرد که به شدت پاسخ خواهد داد و از آن زمان حملات هوایی انجام داده که بیش از هزار نفر را کشته است.

اسرائیل پیشتر از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، با حمله به مواضع حزب‌الله، توان نظامی این گروه را تضعیف کرده بود.

۱۱:۳۸ ۲۰.۱.۱۴۰۵

فرانسه: جمهوری اسلامی در مذاکرات پاکستان باید امتیاز بدهد

وزیر امور خارجه فرانسه، روز پنجشنبه در یک مصاحبه رادیویی گفت که انتظار دارد جمهوری اسلامی به عنوان بخشی از مذاکرات صلح که قرار است در پاکستان آغاز شود، یک سری امتیازات بدهد.

ژان نوئل بارو همچنین تأکید کرد که آتش‌بس مورد توافق جمهوری اسلامی و ایالات متحده باید اقدامات نظامی در لبنان را نیز شامل شود و افزود که فرانسه حملات «گسترده» اسرائیل در روز چهارشنبه را محکوم می‌کند.

به گزارش رویترز وزیر خارجه فرانسه گفته که «ایران باید از داشتن سلاح‌های هسته‌ای و ابزارهای دستیابی به آنها دست بکشد.»

به گفته ژان نوئل بارو، جمهوری اسلامی باید از استفاده از موشک‌ها و پهپادهای خود برای تهدید کشورهای منطقه و از حمایت گروه‌هایی مانند حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها که منطقه را بی‌ثبات می‌کنند، دست بردارد.

وزیر امور خارجه فرانسه همچنین از جمهوری اسلامی خواسته تا تردد در تنگه هرمز را آزاد کند.

۱۱:۲۰ ۲۰.۱.۱۴۰۵

خاموشی متوالی اینترنت در ایران از مرز ۹۶۰ ساعت گذشت

نهاد مستقل پایش دسترسی به اینترنت، نت‌بلاکس، روز پنجشنبه ۲۰ فروردین اعلام کرد اکنون چهل‌و‌یکمین روزی است که از قطع اینترنت در ایران می‌گذرد و ۹۶۰ ساعت است که شهروندان به شبکه‌های جهانی دسترسی ندارند.

به گزارش «نت‌بلاکس» این اقدام از نظر وسعت و مدت زمان برای یک جامعه متصل بی‌سابقه است و همچنان حقوق ایرانیان برای ارتباط و دسترسی به اطلاعات را نقض می‌کند.

نت‌بلاکس، روز ۱۶ فروردین و همزمان با سی‌و‌هفتین روز خاموشی دیجیتال در ایران، اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی «رکورددار جهانی» قطع سراسری اینترنت شده است.

رکورد قبلی قطع اینترنت در ایران مربوط اعتراضات دی ماه ۱۴۰۴ است که جمهوری اسلامی در آن دوره، ۲۱ روز به صورت مداوم دسترسی مردم به اینترنت آزاد را مسدود کرد.

با احتساب 41 روز قطعی اینترنت در دوره فعلی، مردم ایران در حالی که تنها ۹۹ روز از سال ۲۰۲۶ می‌گذرد، ۶۱ روز از سال جاری میلادی را بدون اینترنت سپری کرده‌اند. رکوردی که به طور لحظه‌ای در حال افزایش است.

۱۰:۳۹ ۲۰.۱.۱۴۰۵

سفیر جمهوری اسلامی خبر سفر هیئت ایرانی به اسلام‌آباد را حذف کرد

سفیر جمهوری اسلامی در پاکستان پیام خود در شبکه اجتماعی ایکس درباره سفر قریب‌الوقوع هیئت ایرانی به اسلام‌آباد برای انجام مذاکره با آمریکا را بدون هیچ توضیحی حذف کرد.

رضا امیری‌مقدم پنج‌شنبه ۲۰ فروردین در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این هیئت «امشب» وارد اسلام‌آباد می‌شود.

او هیچ اشاره‌ای به ترکیب هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی نکرده بود.

این در حالی بود که پیشتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با ادعای «نقض آتش‌بس» گفته بود که «در چنین شرایطی، نه آتش‌بس دوطرفه معنایی دارد و نه مذاکرات.»

قرار است این مذاکرات روز شنبه در اسلام‌آباد برگزار شود و در هیئت آمریکایی، جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور آمریکا، استیو ویتکاف نماینده ویژه، و جرد کوشنر داماد و مشاور دونالد ترامپ حضور دارند.

۱۰:۳۱ ۲۰.۱.۱۴۰۵

بریتانیا: بمباران لبنان از سوی اسرائیل «بسیار مضر» است

ایوت کوپر، وزیر خارجه بریتانیا، بمباران لبنان از سوی اسرائیل را «بسیار مضر» خواند و افزود که این درگیری باید پایان یابد تا آتش‌بس میان ایالات متحده و ایران دچار بی‌ثباتی نشود.

او پنج‌شنبه در گفت‌وگو با رادیو تایمز گفت: «ما می‌خواهیم لبنان هم شامل آتش‌بس شود. ما می‌خواهیم این آتش‌بس گسترش یابد تا لبنان را هم در بر بگیرد، زیرا در غیر این صورت کل منطقه دچار بی‌ثباتی خواهد شد.»

او افزود: «این تشدید تنش که دیروز از سوی اسرائیل مشاهده کردیم، بسیار مضر بود و ما می‌خواهیم شاهد پایان خصومت‌ها باشیم.»

پیشتر استرالیا و فرانسه نیز خواستار گنجاندن درگیری اسرائیل و حزب‌الله لبنان در توافق آتش‌بس موقت جنگ علیه جمهوری اسلامی شده بودند.

۱۰:۱۳ ۲۰.۱.۱۴۰۵

ژاپن آزادسازی ۲۰ میلیون بشکه دیگر از ذخایر نفت را بررسی می‌کند

با ادامه اخلال جمهوری اسلامی در تنگه هرمز به رغم آتش‌بس، دولت ژاپن در صدد آزاد کردن ۲۰ میلیون بشکه نفت دیگر از ذخایر استراتژیک خود در ماه مه است.

این کشور وابستگی ۹۵ درصدی به واردات نفت دارد و بخش اعظم آن از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تأمین می‌شود.

پالایشگاه شرکت نفت و انرژی جی ایکس نیپون در یوکوهاما، ژاپن.
پالایشگاه شرکت نفت و انرژی جی ایکس نیپون در یوکوهاما، ژاپن.

خبرگزاری کیودو ژاپن به نقل از یک مقام رسمی گزارش داده با توجه به نامشخص بودن وضعیت دریانوردی در تنگه هرمز، آزادسازی ذخایر بیشتر نفت در حال بررسی است.

رویترز می‌نویسد کسری نفت باعث شده پالایشگاههای ژاپنی زیر ۶۸ درصد ظرفیت اسمی کار کنند.

ژاپن همچنین در جستجوی منابع نفتی خارج از تنگه هرمز است و مصرف زغال سنگ در نیروگاه‌های برقی را نیز به خاطر مقابله با کسری نفت و گاز افزایش داده است.

۰۹:۲۳ ۲۰.۱.۱۴۰۵

کمیسر عالی حقوق بشر خواستار پایان دادن به حملات اسر ائیل به لبنان شد

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز چهارشنبه حملات گسترده اسرائیل به لبنان را محکوم کرد و از جامعه بین‌المللی خواست برای پایان دادن به این حملات به سرعت اقدام کند.

این مقام سازمان ملل ابعاد کشتار و ویرانی در لبنان را باورنکردنی توصیف کرد و گفت این امر فشار زیادی را بر صلح شکننده‌ای وارد می‌کند که غیرنظامیان به شدت به آن نیاز دارند.

روز چهارشنبه پس از موج جملات گسترده به لبنان، اسرائیل اعلام کرد که ظرف ۱۰ دقیقه حدود ۱۰۰ حمله هوایی در سراسر این کشور انجام داده است.

با توجه به ابعاد گسترده خسارات وارد شده، ولکر تورک گفت: «قوانین بین‌المللی بشردوستانه به وضوح تصریح می‌کند که غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی باید محافظت شوند.»

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین خواستار تحقیقات فوری و مستقل در این زمینه شده است. تورک همچنین از جامعه بین‌المللی درخواست کرده تا به سرعت برای «پایان دادن به این کابوس» اقدام کند.

به گفته این مقام سازمان ملل تا زمانی که مردم لبنان زیر آتش مداوم، آواره اجباری و در ترس از حملات بیشتر زندگی می‌کنند، تلاش‌ها برای برقراری صلح در منطقه ناکام خواهد ماند.

۰۹:۰۴ ۲۰.۱.۱۴۰۵

تعطیلی پایتخت پاکستان همزمان با آماده‌سازی برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

مقامات پاکستانی اعلام کرده‌اند که در آستانه برگزاری مذاکرات میان ایالات متحده و ایران، از روز پنجشنبه به مدت دو روز تعطیلی محلی در پایتخت این کشور اعمال شده است.

براساس اطلاعیه‌ای که اواخر روز گذشته از سوی اداره محلی اسلام‌آباد منتشر شد، دلیل مشخصی برای این تعطیلی عنوان نشده است. با این حال، به گفته مقامات، اعمال چنین محدودیت‌هایی پیش از رویدادهای مهم دیپلماتیک، معمولاً با ملاحظات امنیتی مرتبط است.

عبور خودروهای دیپلماتیک از خیابان‌های اسلام‌آباد در آستانه گفت‌وگوی وزیران خارجه عربستان، ترکیه، مصر و پاکستان
عبور خودروهای دیپلماتیک از خیابان‌های اسلام‌آباد در آستانه گفت‌وگوی وزیران خارجه عربستان، ترکیه، مصر و پاکستان

گزارش‌ها حاکی از آن است که پاکستان در حال آماده‌سازی برای میزبانی مذاکرات حساسی با حضور نمایندگان ایالات متحده و ایران درباره تحولات خاورمیانه است.

کاخ سفید نیز اعلام کرده که جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، اواخر این هفته ریاست هیئت آمریکایی را در این مذاکرات در اسلام‌آباد بر عهده خواهد داشت.

در اطلاعیه جداگانه‌ای که از سوی کمیسر منطقه‌ای اسلام‌آباد منتشر شده، تأکید شده است که این تعطیلی صرفاً در محدوده قلمرو پایتختی اعمال می‌شود. همچنین اعلام شده است که خدمات ضروری، از جمله پلیس، بیمارستان‌ها و شرکت‌های تأمین برق و گاز، همچنان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

دفتر معاون کمیسر اسلام‌آباد نیز در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «خدمات ضروری بدون وقفه ادامه خواهند داشت» و از شهروندان خواست برنامه‌های خود را بر این اساس تنظیم کنند.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG